6 sfaturi pentru a folosi corect remediile alternative
Asaltati de industria farmaceutica cu reclame la orice medicament exista, tot mai multe mamici cauta remedii naturale la afectiuni care nu necesita neaparat un compus medicamentos: ca tusea copilului, constipatia, rosu in gat, nas infundat, paduchi sau alte afectiuni care sunt destul de frecvente in copilarie.
Iata 6 sfaturi pentru a folosi corect remediile alternative.
Sfaturi pentru a folosi corect remediile alternative
Asaltati de industria farmaceutice cu reclame la orice medicament exista, tot mai multe mamici cauta remedii naturale la afectiuni care nu necesita neaparat un compus medicamentos: ca tusea copilului, constipatia,rosu in gat, nas infundat, paduchi sau alte afectiuni care sunt destul de frecvente in copilarie.
Iata insa niste sfaturi pentru a folosi corect remediile alternative
1. Discuta cu medicul despre aceste remedii si cere-i parerea.
Desi unii medici refuza complet aceasta abordare, altii sunt deschisi la aceste remedii complementare si cel putin isi dau cu parerea. Este important ca medicul sa stie daca membrii familiei tale iau medicamente pe baza de plante sau alte suplimente. Unele suplimente si remedii pot interactiona cu medicamentele si pot influenta efectul pe care il au asupra organismului. (intari sau anula)
2. Cauta si cere dovezi
De multe ori, reclamele sunt facute sa sune bine iar consumatorul sa cumpere acel produs. Tu, cauta opinii pe net despre acel remediu insa ai grija sa fie site-uri serioase ca: Desprecopii, Sfatul Medicului, WebMd, Mayo Clinic.
3 Fii atent la semnalele de alarma
Uneori reclamele suna prea bine pentru a fi adevarat asa ca asta poate fi un semnal de alarma. Nu fii naiv si nu uita ca medicina reala este inca neputicioansa in fata unor boli asa ca acolo unde inca nu exista tratament, e o piata deschisa escrocililor de a face profit pe seama naivilor.
4. Cere referinte si colaborare.
Un practician de remedii alternative ar trebui sa fie de acord sa colaboreze cu medicul curant pentru a putea trata impreuna efectinea respectva. Daca nu este de acord sa colaboreze cu medicul... poate fi un semnal de alarma.
5. Alege cu atentie plantele si suplimentele
Citeste cu atentie lista de ingrediente si verifica daca exista o data de expirare. In general in ceea ce priveste suplimentele alimentare nu exista foarte mute restrictii iar printe ingrediente se pot ascunde si metale sau ingrediente toxice sau alte ingrediente de sinteza.
6. Accepta limitele remediilor naturiste
Pana la urma, medicina naturista ramane o medicina complementara si tu trebuie sa intelegi asta de la inceput. Remediile naturiste nu trebuie sa fie un substitut pentru vizitele la medic.
Remedii alternative pentru afectiunile usoare ale copilariei
Mami, ma doare in gat: cum trecem peste provocarile iernii cu remedii naturale si eficiente
10 Remedii naturale pentru copii - de care trebuie neaparat sa stii
5 Ceaiuri din plante care tin departe gripa si raceala
Forumurile parintilor informati:
desprecopii.com (c) 2017
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII