Tratament fitoterapeutic pentru faringite, amigdalite si stomatite la copii
Pe scurt
Laringita este o inflamare a corzilor vocale din laringe si are multe cauze. Aceasta este rareori grava si de obicei dureaza mai putin de 7 zile. Laringele este organul vocal al mamiferelor si este cunoscut de obicei sub numele de cutie vocala. Este o camera tubulara de circa 5 cm inaltime si este alcatuit din pereti cartilaginosi uniti prin ligamente si membrane, pusi in miscare de muschi. Dar cum putem tratat laringita si alte inflamatii ale mucoasei orofaringiene cu ajutorul fitoterapiei? Iata mai multe informatii...
in acest articol veti citi mai multe despre:
Ce provoaca laringita?
Complicatii ale laringitei
Cum va trata medicul laringita copilului?
Ce este faringita si amigdalita?
Ce este fitoterapia?
Remedii la domiciliu pentru inflamatiile mucoasei orofaringiene - Puterea plantelor
Ce provoaca laringita?
Cauza cea mai comuna a laringitei este o infectie virala. Laringita se termina intotdeauna odata cu infectia virala. Raguseala poate continua inca mai multe zile sau chiar o saptamana dupa tratarea infectiei.
Cele mai comune simptome ale laringitei sunt: voce slaba, ragusita, grava; durere in gat, adesea febra, tuse uscata, senzatia de jena in gat si dificultati la inghitire.
Laringita poate fi cauzata si de o infectie bacteriana. La copii, o alta cauza este si fumatul pasiv. Nu fumati in preajma copiilor!
Complicatii ale laringitei
Daca laringita persista, iar starea nu se imbunatateste, este posibil ca laringita sa faca parte dintr-o infectie mai grava. Uneori laringita este un simptom al amigdalitei sau al bronsitei. La copiii mici, un laringe inflamat poate obstrua trecerea aerului, ducand la dificultati in respiratie.
Cum va trata medicul laringita copilului?
Tratamentul prescris de medic depinde de cauza laringitei. Daca este provocata de o infectie virala, medicul va prescrie multe lichide si repaus vocal. Poate fi greu, dar poate fi si amuzant pentru copil sa se exprime mimand sau desenand.
Daca acidul din stomac este cel care provoaca laringita, medicul va recomanda medicamente. Este posibil sa trebuiasca sa schimbati alimentatia si sa renuntati la anumite ingredientel care agraveaza starea.
Ce este faringita si amigdalita?
Faringita este o infectie virala ce cuprinde ansamblul cailor aeriene superioare. Aceasta afectiune este frecventa in special la copiii cu varsta intre 6 luni si 5 ani. Simptomele pot include: febra, stranut, tuse iritativa, obstructie nazala urmata de secretii seroase, dureri faringiene. Cel mai important tratament este lavajul cavitatilor nazale de mai multe ori pe zi cu ser fiziologic sau apa de mare izo sau hipertona. Nu se administreaza antibiotice!
Amigdalele sunt cei doi ganglioni limfatici localizati pe fiecare parte a spatelui gatului. Ele functioneaza ca un mecanism de aparare si ne ajuta sa prevenim infectia organismului. Cand amigdalele se infecteaza, conditia se numeste amigdalita.
Amigdalita poate aparea la orice varsta si este o infectie obisnuita in copilarie - cel mai adesea diagnosticata la copiii de la varsta prescolara pana la adolescenta. Simptomele includ dureri in gat, frisoane, dureri ale urechilor, dureri de stomac, gat intepenit, amigdale inflamate si/sau cu pete albe/agalbene, voce ragusita, dureri la inghitire, respiratie urat mirositoare si febra. Aceasta afectiune este contagioasa si poate fi cauzata de o varietate de virusuri si bacterii comune, cum ar fi bacteriile streptococice, o raceala obisnuita sau de o infectie bacteriana.
Amigdalita este usor de diagnosticat. Simptomele dispar de obicei in termen de 7 pana la 10 zile.
Copiii aflati in colectivitate se expun la o varietate de virusuri si bacterii. Acest lucru ii face deosebit de vulnerabil la germenii care provoaca amigdalita.
Ce este fitoterapia?
Fitoterapia, ramura a medicinei alopate, se dezvolta si se adapteaza continuu la cele mai recente date stiintifice la nivel mondial privind produsele pe baza de fitoextracte standardizate si utilizarea lor eficienta si sigura. Acum, fitoterapia inglobeaza cercetari stiintifice si standarde profesionale inalte ale medicinei herbale.
85% din populatia lumii foloseste fitoterapia in scop curativ, conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), iar 45% din medicamentele moderne au la baza extracte vegetale active.
Studiile clinice ne demonstreaza ca efectul terapeutic al produselor din plante de calitate sunt similare celor de sinteza, dar fara efectele secundare ale acestora.
Remedii la domiciliu pentru inflamatiile mucoasei orofaringiene - Puterea plantelor
Hidratarea este cea mai importanta - beti multe lichide.
Preparati o solutie din jumatate de lingura de sare si o ceasca de apa calda. Faceti gargara cu aceasta solutie.
Ceaiul din coaja de ulm ajuta la curatarea gatului si la lubrifierea directa a corzilor vocale.
Folosind ghimbirul si mierea puteti crea solutia potrivita pentru calmarea gatului iritat. Curatati ghimbirul de coaja, taiati-l in bucatele si apoi fierbeti-l pana cand apa devine galbena. Pentru a indulci ceaiul puteti adauga miere. Beti acest ceai.
Gargara cu sare de mare de mai multe ori pe zi poate oferi alinare gatului inflamat.
Un decoct de schinduf (Trigotiella foenum), eucalipt, voronic si nalba mare reprezinta un ceai excelent care poate fi folosit la gargara pentru a trata laringita.
Ceai din Cimbru de cultura - contine flavonoide, cu actiune spasmolitica, triterpene, cu actiune antiinflamatoare, si uleiuri volatile, cu efect antimicrobian.
Propolisul - Are actiune antiinflamatoare, dezinfectanta si antivirala, utila in faringite si amigdalite. Are actiune antiinflamatoare - inhiba eliberarea de prostaglandine si leukotriene si stimuleaza actiunea macrofagelor. Are actiune antivirala demonstrata impotriva gripei, a virusului herpes simplex si a adenovirusului, precum si actiune bacteriostatica si bactericida impotriva unor stafilococi si streptococi. Creste rezistenta organismului la virusuri si bacterii prin stimularea sintezei de anticorpi si a activitatii leucocitelor si macrofagelor.
Lemnul-dulce - Contine glicirizina, o saponina cu actiune antiinflamatoare si imunomodulatoare: stimuleaza fagocitoza realizata de neutrofile si creste productia de interferon gamma, fiind indicat in tratamentul bolilor inflamatorii. Are si actiune emolienta si spasmolitica, calmand mucoasa iritata.
Acerola - Contine o cantitate crescuta de vitamina C, cu proprietati antioxidante puternice, comparativ cu varianta sintetica; carotenoidele si flavonoidele continute au biodisponibilitate crescuta, potentand astfel actiunea antioxidanta. Vitamina C stimuleaza proliferarea si activitatea limfocitelor si chemotactismul neutrofilelor, imbunatatind imunitatea fiziologica.
LARIDEP spray oral contine un complex unic de fitoextracte standardizate pentru un efect antiinflamator, antiseptic, emolient si de aparare a mucoasei orofaringiene, fiind indicat in tratamentul inflamatiilor tractului orofaringian: faringite, amigdalite, stomatite, afte, herpangine, gingivite. LARIDEP spray oral contine: echinacea (Echinacea angustifolia)/(8-10/1); cimbru de cultura (Thymus vulgaris)/(4:1); propolis; acerola (Malpighia punicifolia)/(2-3:1); lemn-dulce (Glycyrrhiza glabra), hialuronat de sodiu.
Dar asta nu e tot! Pentru adulții care doresc un tratament similar si eficient, exista si Laridep® comprimate de supt. Acest supliment alimentar pe baza de extracte vegetale standardizate si indulcitori ofera aceleasi beneficii in preventia si tratamentul inflamatiilor tractului orofaringian.
Laridep® este solutia Dr. Phyto eficienta in preventia si tratamentul inflamatiilor tractului orofaringian, acum si in varianta pentru adulti - Laridep® comprimate de supt!
Actionarea de la primele semne ale bolii este cruciala, iar Laridep® Spray Oral si Laridep® comprimate de supt, va pot ajuta sa va recastigati starea de bine mai rapid si mai eficient.
Iata ce beneficii iti ofera Laridep® spray oral:
LARIDEP® spray oral nu contine alcool, alergeni si gaz propulsor.
BENEFICII:
Reduce inflamatia mucoasei orofaringiene;
Inhiba multiplicarea virusurilor prin formarea unui film protector la nivelul mucoasei;
Calmeaza durerea si senzatia de uscaciune cauzate de inflamatie;
Regenereaza mucoasa orofaringiana.
Prevenția și tratamentul inflamațiilor tractului orofaringian: faringite și laringite, amigdalite, stomatite, afte, herpangine, gingivite
Copii 3 luni-3 ani: 1 pulverizare de 3 ori pe zi, la o oră distanță de mese.
Copii peste 3 ani: 2 pulverizări de 3 ori pe zi, la o oră distanță de mese.
Adulți: 4 pulverizări de 3 ori pe zi, la o oră distanță de mese.
În faza acută, în primele două zile, se recomandă administrarea produsului din oră în oră.
echinacea (Echinacea angustifolia)/(8-10/1); cimbru de cultură (Thymus vulgaris)/(4:1); propolis; acerola (Malpighia punicifolia)/(2-3:1); lemn-dulce (Glycyrrhiza glabra), hialuronat de sodiu.
Recomandare: Dr. Phyto
PHYTODEP protejeaza natural copilaria
Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.
Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.
Catalog produse
ALLERDEP sirop 150 ml, 44,00 lei
Preventia si reducerea manifestarilor alergice asociate infectiilor de tract respirator.
LAXODEP sirop 150 ml, 43,20 lei
Combaterea constipatiei. Combinatie unica de prebiotice si fitoextracte standardizat
COLIDEP soluție orala 44 ml, 65,80 lei
Tulburarile digestive. Combinatie unica de probiotice si fitoextracte standardizate
VIRODEP picaturi orale 30 ml, 29,00 lei
Prevenția și tratamentul virozelor respiratorii. Asociat cu antibiotice...
LARIDEP spray oral solutie 30 ml, 35,00 lei
Preventia si tratamentul inflamatiilor tractului orofaringian: faringite, amigdalite, stomatite, afte, herpangine, gingivite
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII