De la OLIȚĂ la TOALETĂ. Iată cum facem tranziția mai ușoară

De la olita la toaleta. Iata cum facem tranzitia mai usoara.

De la OLIȚĂ la TOALETĂ. Iată cum facem tranziția mai ușoară

Cand olita devine o reduta cucerita, urmeaza pasul urmator: mersul la toaleta.  Dar asta este o etapa care necesita rabdare si tactica.

• Iata sfaturi pentru a face aceasta tranzitie cat mai usoara pentru copil.

Avem deja pipi in olita. Acum ce urmeaza? Da - mersul la toaleta.

Aplauze, un pipi în olita! Daca acest lucru va continua, este timpul pentru trecerea la nivelul urmator: atat treaba mare, cat si treaba mica la toaleta . Cum ne asiguram ca tranzitia este usoara, si nu înfricosatoare?

Mai întâi, sa lamurim o mare neîntelegere cu privire la obisnuirea copilului la toaleta. Pur si simplu asta nu se produce automat. Deseori, copilul da singur semnale ca este gata de a urina pe olita sau toaleta, de exemplu, prin a trage de un scutec murdar. Ceea ce, evident, putem face, este încurajarea copilului la în toaleta sau olita.

Obisnuieste-l la toaleta

În cazul în care copilul dumneavoastra face pipi deja pe olita si poate chiar treaba mare, si totul merge bine, este semnalul momentului ca este vremea de toaleta. Sunt copii care sunt destul de infricosati de acest lucru, deoarece au senzatia ca vor cadea în vasul de toaleta. Daca copilul dumneavoastra are frati si surori mai mari, el vede ca/cum ei folosesc toaleta. Acest lucru, prin puterea exemplului, face inceputul mai putin înfricosator.

Curatarea toaletei impreuna

De asemenea, un lucru care ii ajuta sa se obisnuiasca la baie, este tragerea apei impreuna, sau lasarea copilului de a ajuta la curatarea toaletei. Este o modalitate foarte buna de a ajuta la învatarea acestui ritual.

Ad-Extra3:

Instrumente utile

Un vas de toaleta este de obicei mult prea inalt pentru copilul dumneavoastra. De multe ori el nu va putea sa se aseze singur pe toaleta. Prin urmare, va trebui sa-l ajutati sa se ridice, sau sa cumparati un scaunel special. Pe care il puteti pune de asemenea la chiuveta, astfel încât copilul sa se poata spala pe mâini. Foarte util este un adaptor de toaleta - un colac special pentru copii, care, prin dimensiunea deschiderii micsorate, diminueaza frica copilului de a cadea inauntru.

Spalati-va pe mâini dupa urinat

Dupa folosirea toaletei, ne spalam evident pe mâini. Introduceti  aceasta operatiune de la început, astfel încât sa devina rutina dupa fiecare vizita de toaleta. Faceti totul mai distractiv, cu sapun special pentru copii si un prosop bun.

Recompensa - lipirea de autocolante

Poate ca ati folosit deja un sistem de recompensare la urinarea pe olita. Puteti repeta acest lucru la vizitele la toaleta. Fiecare pas este recompensat cu un autocolant, chiar daca copilul foloseste pentru prima data toaleta mare. În cazul în care copilul nu reuseste sa defecheze în toaleta, si se intampla de multe ori, lasati copilul sa faca caca in scutec, in timp ce sta pe WC. Urmatorul pas este de a deslipi patch-urile scutecului. si tot asa, pana ce copilul reuseste fara scutece în toaleta.

O toaleta curata pentru sanatatea copilului

Mânutele ajung peste tot, inclusiv pe scaunul de toaleta. Mai ales în cazul în care copiii ajung sa stea pe el. Prin urmare, igiena optima a toaletei este de mare importanta. 

 Forumuri specializate ale comunitatii Desprecopii

In floarea copilariei (4-12 ani)

Nici prea mici si nici mari de tot :-). Intrebari, dileme, raspunsuri, prietenie, sanatate

 Scoli, gradinite, crese, bone...
La ce cresa merge copilul tau? As vrea si eu o recomandare! 
Am nevoie de un baby-sitter...

autor: Desprecopii.com (c) Toate drepturile rezervate, 2022

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII