Laptele de CAPRĂ în alimentația copilului - iată ce beneficii are și cand putem să i-l oferim copilului

Laptele de capra in alimentatia copilului - iata ce beneficii are si cand putem sa i-l oferim copilului

Laptele de CAPRĂ în alimentația copilului - iată ce beneficii are și cand putem să i-l oferim copilului

Laptele de capră este mai ușor de digerat decât laptele de vacă, fiind chimic mai apropiat de laptele uman. Deoarece este mai puțin toxic în comparație cu laptele de vacă, datorită lipsei de ingrediente nocive precum hormoni de creștere bovini, antibiotice și conservanți chimici, laptele de capră poate fi o opțiune mai sănătoasă.

Iată câteva dintre beneficiile pentru sănătate ale consumului de lapte de capră, în special pentru copii - și sfatul medicului pediatru.

- veti citi:
E bun laptele de capra? Ce calitati are? Il putem da copilului?
Beneficiile de sănătate ale laptelui de capră pentru copii
Aici o comparatie intre valorile nutritionala ale laptelului de capra versus laptele de vaca
Cand dam lapte de vaca bebelusului?

E bun laptele de capra? Ce calitati are? Il putem da copilului?

Sunt multe mamici care sunt interesate de calitatile laptelui de capra pentru a-l introduce in alimentatia copilului. Iata informatii utile despre calitatile nutritionale ale laptelui de capra.

Capra este unul dintre cele mai vechi animale domesticite de către om. Dovezi care datează din epoca neolitică, arată că  - caprele au facut parte din gospodaria umana de multe mii de ani.  De fapt, în Biblia ebraică, au existat multe situații în care oameni prosperi au fost definiți prin posesia caprelor lor. Nu doar caprele - ci si oile au fost de asemenea domesticite în principal pentru laptele, carnea, pielea și bineînțeles lana lor. Astăzi, există 300 de rase distincte și recunoscute de capră.

Spre deosebire de vacile care sunt animale mari care au nevoie de resurse mari pentru producția de lapte, caprele sunt animale mai mici care consumă mai puține resurse pentru a produce lapte. Acest lucru face caprele mai viabile din punct de vedere economic în zonele în care resursele sunt rare. În afară de punctul de vedere al resurselor, laptele de capră poate fi mai puțin toxic în comparație cu laptele de vacă din cauza lipsei de ingrediente nocive, precum hormoni de creștere bovini, antibiotice și conservanți chimici din lapte.

lapte de vaca copil

Beneficiile de sănătate ale laptelui de capră pentru copii

Iată câteva dintre beneficiile pentru sănătate ale consumului de lapte de capră, în special pentru copii.

O alternativă mai bună la laptele de vacă

Laptele de capra este considerat una dintre cele mai bune alternative pentru laptele de vacă. Acest lucru este valabil mai ales pentru cei care au probleme cu laptele de vacă, cum ar fi alergiile, intoleranța la lactoză etc.

Poate reduce inflamațiile

Inflamațiile sunt răspunsuri ale sistemului imunitar  - necesare unui organism. Dar prea multă inflamație poate fi periculoasă. Consumul de lapte de capră reduce unele inflamații inutile care pot apărea în organism.

Mai ușor de digerat

Laptele de capră în comparație cu laptele de vacă poate fi ușor digerat. Acest lucru este deosebit de util pentru persoanele care au dificultăți în digerarea laptelui de vacă. Pentru astfel de oameni, laptele de capră poate fi o alternativă foarte bună. Laptele de capra este dpdv chimic mai asemanator laptelui uman decat laptele de vaca. Datorită acestui fapt, devine mai ușor pentru organism să digere toate substanțele nutritive prezente în laptele de capră fără nici o problemă.

Prezența sau cantitate mai mare de aminoacizi

Când vorbim de conținut de proteine, în orice produs alimentar, suntem cu referire la aminoacizii thatthey sunt formate din. Când ne uităm la lapte de capră, aminoacizii din lapte de capră sunt mai mult decât media, în comparație cu lapte de vacă și lapte uman la mai multe niveluri.

Poate reduce probleme gastrice

lapte de capră, în comparație cu laptele de vacă poate reduce probleme gastrice zoals colici, tulburări digestive, astm si eczeme la sugari și copii cu sensibilități de lapte de vacă. S-a observat că piciorul lapte de capră poate fi folosit ca un remediu alternativ împotriva alergiilor din lapte de vacă sau sensibilități la copii.

Are mai multe grăsimi nesaturate

Laptele de capra are mai multe grăsimi și grăsimi mononesaturate polinesaturate în comparație cu laptele de vacă Cât de mulți fani are mai multe grăsimi saturate. Uuk Acest lucru face o alegere foarte bună pentru a consuma lapte de capră și de a evita grasimile saturate face.

Este scăzut în colesterol

Laptele de capra are o cantitate mai mică de colesterol în comparație cu laptele de vacă. Acest lucru face o alternativă bună pentru cei care doresc să aibă lapte care are mai puțin conținut de colesterol face.

Are oligozaharide ridicate

Oligozaharidele sunt structuri complexe de zahăr și de sinteză joacă un rol important în sănătatea intestinului unei persoane. Oligozaharidele acționează ca hrană pentru flora intestinală sau bacterii intestinale. Aceste bacterii intestinale sunt bacterii prietenoase si ajuta la alungarea unor bacterii parazite în intestinele noastre. Oligozaharidele sunt produse în cele mai multe lapte de mamifere, dar cele mai complexe se gasesc in uman. Următorul lapte care contine astfel de oligozaharide de o asemenea complexitate este de capră. Astfel, lapte de capră poate fi foarte benefic pentru sănătatea gastro-intestinala.

Calciul din lapte de capră poate fi ușor absorbit

Deși cantitatea de calciu prezentă în laptele de capră poate fi similar cu laptele de vacă, dar de calciu poate fi absorbit mult mai eficient cu lapte de capră decât laptele de vacă. Acest lucru este valabil nu numai pentru calciu, dar alte minerale în ook zoals de fier și fosfor.

Intareste sistemul imunitar

Laptele de capră conține seleniu mineral. Acest mineral este util în întărirea sistemului imunitar. Seleniul ajută la formarea proteinelor selenocystine. Aceste proteine ​​au proprietăți anti-inflamatorii și pot ajuta OOK în organism prin apărarea uciderea organisme străine.

Riscurile de lapte de capră

In general unul dintre riscurile majore ale laptelui de capră este că e consumat crud. Laptele nefiert - este riscant deoarece poate conține bacterii dăunătoare. Pasteurizarea prin fierbere este cel mai bun mod de pregati laptele pentru consumul uman.

Atentie: Laptele crud NU trebuie dat la sugari sau copii doar pentru că cineva pretinde că are numeroase la beneficii. Dacă doriți să includeti lapte de capră în dieta copilului dumneavoastră, asigurați-vă că este pasteurizat corect.

Cand putem da lapte de capra unui copil?

Conform Academiei Americane de Pediatrie, laptele de capră NU este recomandat copiilor cu vârsta sub 1 an, deoarece nu contine nutrientii adecvati pentru creștere și dezvoltare. Îi lipsesc folatul, vitaminele C și D, vitamina B6, fierul, niacina, tiamina și acidul pantotenic.
Aici o comparatie intre valorile nutritionale ale laptelului de capra versus laptele de vaca.

Ad-Extra3:

Cand dam lapte de vaca bebelusului?

De ce nu se da lapte de vaca la bebelusi, pana la 12 luni? Exista mai multe motive pentru care se intarzie introducerea laptelui de vaca la copiii ce nu au implinit inca un an.

Bebelusii nu pot digera laptele de vaca la fel de complet sau de usor ca laptele matern sau formula. Laptele de vaca contine concentratii ridicate de proteine ​​si minerale, care pot obosi  rinichii imaturi ai bebelusului. In plus, laptele de vaca nu are valorile necesare de fier, vitamina C, si alte elemente nutritive pentru sugari.

Acesta poate provoca chiar anemie feripriva la unii copii, deoarece proteinele ​​din laptele de vaca pot irita mucoasa sistemului digestiv, ceea ce duce la scaune cu sange. In cele din urma, laptele de vaca nu ofera cele mai sanatoase tipuri de grasimi pentru copiii in crestere citeste in continuare pe pagina urmatoare. 

autor: Desprecopii.com, Redactor Medic pediatru Stefana Zamfir
In exclusivitate pentru Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com © 2024
Referinte - Academia Americana de Pediatrie

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII