Ce doza de televizor are voie copilul tău? Sfatul acestui psiholog ar trebui să iti dea de gândit

Ce doza de televizor are voie copilul tau? Sfatul acestui psiholog ar trebui sa iti dea de gandit

Ce doza de televizor are voie copilul tău? Sfatul acestui psiholog ar trebui să iti dea de gândit

Putem pune bebelușul in fața televizorului? Cât e prea mult?

Potrivit unui psiholog britanic renumit, tabletele, smartfonurile, calculatoarele si televizoarele ar trebui interzise bebelusilor si copilasilor. Acestea, conform psihologului conduc la: violenta, probleme ale inimii, rezultate slabe la invatatura si capacitate empatica redusa.

✨ Sfatul specialistului ✨: Limitați cât mai mult posibil timpul petrecut de cei mici în fața ecranelor și încurajați activitățile care stimulează interacțiunea umană și dezvoltarea fizică și cognitivă.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Expunerea la televizor trebuie sa fie limitata
Dar, sa ne gandim putin la copilaria noastra
Uitatul la televizor ar trebui interzis copiilor
Privitul la televizor poate da dependent

Unele emisiuni tv pentru copii le afecteaza creierul
Inchide televizorul si transforma-ti copilul in geniu: afla de ce
Despre inteligenta copilului

Cand televizorul este pe post de baby-sitter

Cand vorbim de televizor, pe post de baby sitter - putem afirma ca multi parintii din Romania stiu la ce ne referim. In multe case, pe la 1 an - copilul este pus frumos in fata aparatatului cu imagini si sunet (televizorul) si gata.

Altfel, parintii au impresia ca fac un act educational pentru micul copilasi. Ei bine, lucrurile nu stau chiar asa.

Expunerea la televizor trebuie sa fie limitata

Si totusi, chiar in discutiile mamicilor pe forumul Desprecopii - remarcam ca disputa expunerii copiilor la televizor este mai calma decat acum cativa ani. In general, exista un curent de opinie intre parinti care duce intr-o directie buna. Si anume, ca expunerea la televizor trebuie sa fie limitata.

Dar, sa ne gandim putin la copilaria noastra

Abia asteptam sa vedem cateva minute de desene animate, duminica - in emisiunea Album Duminical - si mai aveam si cele 10 minute de Mihaela dinaintea Telejurnalului de seara.

Eram la curent cu Woody, cu Povestiri din Padurea Verde si cu Aventuri din Epoca de Piatra. Dar, se amintim ca parintii nostri inchideau televizorul cand aceste emisiuni pentru copii - atat de rare - se terminau. Acum, parintii nu mai fac asta. Lasa televizorul sa turuie si isi lasa copilul expus la cate 4-5 ore de televiziune zilnic. Iar acest lucru se intampla de la varste tot mai fragede pentru copil.

Dar specialistii sunt de parere unanima: cantitatea de televiziune pe care ar trebui sa le vada un copil inainte de varsta de 2 ani este zero.

Ad-Extra3:

Uitatul la televizor ar trebui interzis copiilor

Potrivit unui psiholog britanic renumit, Aric Sigman, calculatoarele si televizoarele ar trebui interzise copiilor. Acestea, conform psihologului conduc la: violenta, probleme ale inimii, rezultate slabe la invatatura si capacitate empatica redusa.

Exista copii care petrec in medie 7.5 ore pe zi in fata televizorului. Televizorul, ar trebui redus pentru cei mici la 0, declara Sigman, la randul lui, asociat Societatii Regale de Medicina.

Pentru copii cu varsta cuprinsa intre 3- 12 ani, perioada maxima de petrecut in fata televizorului ar trebui sa fie o ora, marita la o ora si 1/2 pentru adolescent.

Pana la varsta de 15 ani, acestia nu au voie sa detina un televizor / computer in camera lor. Aric Sigman va inainta aceste concluzii unui grup de lucru din cadrul parlamentului european. „Guvernele nationale isi fac griji din cauza multor probleme, precum cantitatea prea mare de sare in alimente, limitarea consumului de bauturi alcoolice printre tineri, sau relatiile sexuale neprotejate, insa daca incepem sa discutam subiectul acesta nu asculta nimeni”, concluzioneaza acesta.

Privitul la televizor poate da dependenta

Cu cat copiii se uita mai mult la televizor cu atat vor vrea sa se uite si mai mult, si mai mult, si mai mult. Pana si bebelusii sunt atrasi de televizor. Odata dependenta creata, a porni sau nu televizorul poate deveni motiv zilnic de certuri. Copiii care se uita prea mult timp la TV devin pasivi si isi pierd creativitatea naturala. In cele din urma nu mai reusesc sa-si gaseasca singuri de joaca si pierd aiurea timp pretios care ar trebui sa fie dedicat jocului, principalul mod in care copiii foarte mici invata.

Unele emisiuni tv pentru copii le afecteaza creierul

Faptul ca timpul acordat copiilor pentru a se uita la televizor trebuie sa fie limitat este cunoscut de majoritatea parintilor. Cercetatorii au analizat capacitatea unor copii in varsta de 4 ani de a fi atenti si de a rezolva diverse sarcini, dupa ce au privit unul dintre cele 2 filme animate supuse analizei.

In plus, Academia Americana de Pediatrie sfatuieste parintii sa nu isi lase deloc in fata televizorului copiii sub 2 ani. Citeste mai departe cum unele emisiuni tv pentru copii le afecteaza creierul

 

Inchide televizorul si transforma-ti copilul in geniu: afla de ce

Televizorul si calculatorul sunt tentatiile cu care parintii de adolescenti in devenire au de dus o lupta crancena. Exista numeroase studii care arata cat de nesanatos poate fi statul ore in sir in fata televizorului sau a calcualtorului, exista campanii care trag semnale de alarma in acest sens si totusi, de multe ori, parintii pierd lupta cu tehnologia si cedeaza in fata capriciilor copiilor lor.

Dar iata si sfatul bine argumentat al unei mame: Inchide televizorul si transforma-ti copilul in geniu: afla de ce...

Despre inteligenta copilului, merita citit si:
 

Cum putem sa-i facem pe copiii nostri mai inteligenti: despre inteligenta, joaca, somn si alegeri
Ai un copil destinat sa aiba succes la scoala? Afla facand acest TEST!
Primul instrument muzical pentru un copil - cum il alegem si de ce
Inteligenta emotionala si sociala la copii – cum le dezvoltam?
Cum putem face copiii fericiti fara televizor

Forum de Parenting modern

Suntem parinti si invatam mereu: Despre MESERIA DE PARINTE. Experiente, intrebari si milioane de nelinisti. Asta inseamna sa fii parinte.

 autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate 2023

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII