Medicamentele homeopatice, in topul parintilor

Medicamentele homeopatice, in topul parintilor

Medicamentele homeopatice, in topul parintilor

Pe scurt

  • Homeopatia este o metoda terapeutica complexa, profunda si eficienta, care utilizeaza un medicament specific. Este bazata pe principiul similitudinii intre medicament si simptome, intr-o abordare holistica, unitara, a organismului. Este sigura de utilizat, inclusiv pentru copii foarte mici, de aceea parintii apeleaza cu incredere la ea.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Avantajele medicamentelor homeopate
De ce aleg parintii medicamente homeopate pentru copiii lor?
Pentru ce afectiuni folosesc parintii medicamente homeopatice?
Riscurile tratamentelor homeopate
Poate o femeie insarcinata sau o mamica care alapteaza sa foloseasca homeopatia?
Ce spun parintii din comunitatea DC? Isi trateaza copiii cuu ajutorul homeopatiei?

Avantajele medicamentelor homeopatice

Medicamentul homeopatic se comporta ca un activator sau catalizator al capacitatii de reactie al organismului care conduce spre ameliorare sau autovindecare, actionand prin informatie atat la nivel fizic sau organic, cat si in sfera emotionala.

Medicamentele homeopatice nu dau dependenta si se pot asocia cu orice alt fel de tratament, ajutand de multe ori organismul sa raspunda favorabil si la alte terapii.

Medicatia homeopatica prezinta si avantajul absentei efectelor secundare

Sub tratament homeopatic organismul “invata” sa gestioneze boala, cu avantajul in timp al fortificarii imunitatii si rezistentei la boli, precum si a capacitatii organismului de a-si reveni mai usor dupa boli.

Iata si alte cateva avantaje ale medicamentelor homeopatice:

  pot fi folosite de bebelusi, copii, batrani dar si femei insarcinate sau care alapteaza
  nu interfereaza cu alte medicamente
  pot fi folosite pentru conditii cronice si acute
  sunt usor de administrat
  trateaza boala de la radacina, nu doar superficial
  nu suprima sistemul imunitar si nu deranjeaza sistemul digestiv
  in unele cazuri, ne pot scapa de o interventie chirurgicala

De ce aleg parintii medicamente homeopatice pentru copiii lor?

Parintii aleg homeopatia deoarece este un tratament excelent pentru majoritatea infectiilor virale din copilarie. In special intr-un colectiv, stim prea bine cat de des raceste un copil. Cu ajutorul medicamentelor homeopate, copiii se imbolnavesc mai rar, atfel ca riscul unor complicatii scade, iar recuperarea este mult mai rapida datorita tratamentului de intarire a sistemului imunitar.

De asemenea, un numar tot mai mare de parinti sunt ingrijorati cu privire la efectele secundare ale medicamentelor existente pe piata. In special asupra bebelusilor si copiilor mici.

Folosirea remediilor cu surse preponderant naturale si sigure, cum ar fi medicamentele homeopate, este cu atat mai importanta cand vorbim despre sugari si bebelusi. Corpurile lor tinere sunt in curs de dezvoltare. Sistemele lor nervoase abia incep sa se integreze cu sistemul endocrin si imunitar, dar si cu diferite sisteme de organe. Cu toate ca organismul uman poate fi incredibil de elastic, este in acelasi timp si foarte fragil, mai ales in timpul copilariei.

Parintii pot fi linistiti in privinta medicamentele homeopate - acestea sunt sigure pentru sugari.

Pentru ce afectiuni folosesc parintii medicamente homeopate?

In majoritatea cazurilor, parintii folosesc medicamentele homeopate pentru raceli (care sunt 90% virale si nu se pot trata cu antibiotic), tuse, febra, colici, dureri ale eruptiilor dentare, alergii, tulburari de somn, depresie, dureri de cap si cresterea imunitatii.

Pentru copiii cu boli cronice, homeopatia constitutionala ofera un tip de abordare care se adreseaza cauzelor profunde ale bolii si in acelasi timp prezinta solutii la probleme fizice, emotionale, comportamentale si psihologice dificile.

Urmatoarele boli la copii pot fi tratate prin homeopatie:

  Sistemul respirator: copiii sunt adesea predispusi la raceala, amigdalita, infectii ale urechii sau otita medie, bronsita, astm bronsic, etc. In astmul bronsic, homeopatia da rezultate minunate, reducand atat gravitatea cat si frecventa atacurilor, dar in acelasi timp crescand si imunitatea.

  Sistemul gastro-intestinal: copiii sunt adesea afectati de diaree, constipatie si gaze intestinale. Astfel refuza sa manance si acest lucru poate avea un efect advers asupra cresterii si dezvoltarii; atat fizice, cat si intelectuale. Medicamentele homeopate pot corecta digestia si ajuta in cresterea si dezvoltarea generala a copiilor. Homeopatia are, de asemenea, rezultate foarte bune in suportul unor boli ca hepatita B si hepatita C.

  Pielea, parul si unghiile: boli ale pielii, cum ar fi eczeme, urticarie, psoriazis, vitiligo, lichen Planus, infectii fungice recurente, condiloame, caderea parului, alopecia areata, etc., pot fi tratate cu ajutorul homeopatiei.

  Mintea si nivelul intelectual: homeopatia este sugerata ca tratament complementar si de support pentru copiii care sufera de autism, dislexie, ADHD, etc..

  Sistemul urinar: boli precum sindromul nefrotic, pot fi foarte bine controlate prin homeopatie. Medicamentele homeopate pot facilita eliminarea pietrelor mici din rinichi, ureter si vezica urinara.

  Limitari ale homeopatiei: Limitele Homeopatiei, ca si limitele oricarui tip de terapie nu sunt ale metodei / metodelor ci ale cunostintelor de specialitate.

Riscurile tratamentelor homeopate

Medicamentele homeopatice ca orice medicament se impart si ele in doua mari categorii : medicamente care se pot elibera fără prescripție medicală la care se adaugă gama de medicamente homeopatice unitare cu nume ştiinţifice latineşti, prescrise de medici şi utilizate sub supravegherea farmaciştilor.

Important de retinut este ca desi exista medicamente care pot fi eliberate fara prescriptie medicala, acestea sunt de asemenea tot medicamente iar consumul lor trebuie facut in urma sfatului unui specialist in sanatate ( medic sau farmacist ).
 

Deseori, pacientii se trateaza homeopatic fara sa mearga la medic si confunda simtomele bolii aplicand un tratament incorect. De aceea, este important sa cerem sfatul unui specialist, care cunoaste cu exactitate simptomele si tratamentul care va este necesar.

Ca orice consultatie medicala, aceasta are la baza o discutie medic - pacient, examinarea fizica a pacientului si interpretarea medicala a rezultatelor diferitelor investigatii. Medicul cu competenta in homeopatie acorda o atentie deosebita fiecarui detaliu legat de simptomele tale, asocierea lor, conditii de agravare sau ameliorare, cronologia, istoricul, conditii de aparitie a bolii, tipologia si personalitatea ta, precum si multe date personale ca relatia cu familia, modul tau de reactie la diferite situatii si multe altele.

Indiferent de sistemul de prescriptie abordat, toate fiind eficiente, medicul trebuie sa te asculte atent, sa te examineze fizic, sa stie a interpreta rezultate ale unor investigatii medicale, iar in finalul consultatiei sa iti ofere prescriptia tratamentului homeopatic cel mai adaptat. Examinarea fizica medicala este esentiala si iti recomand sa abordezi acei medici homeopati care respecta aceasta componenta a consultatiei.

Poate o femeie insarcinata sau o mamica care alapteaza sa foloseasca homeopatia?

Homeopatia este sistemul ideal de medicina pentru persoane de toate varstele, chiar si cele mai sensibile, ca o femeie insarcinata sau un nou-nascut. Dificultatile din timpul sarcinii si nasterii, precum si toate problemele intampinate de un nou-nascut, pot fi tratate prin hopeopatie eficient si fara efecte secundare cunoscute.

Homeopatia poate fi folosita atat in timpul sarcinii cat si a travaliului. Acesta functioneaza rapid si este eficienta pentru multe simptome si conditii care apar in decursul unei sarcini.

O femeie gravida poate lua medicamente homeopatice. Daca ea vrea sa se auto-trateze in timpul sarcinii, trebuie sa se asigure ca problema ei este simpla si acuta, mai degraba decat cronica. Homeopatia poate trata aproape orice conditie pe care o femeie insarcinata o intampina: senzatia de greata, voma, constipatie si reflux de acid.

Ce spun parintii din comunitatea DC? Isi trateaza copiii cuu ajutorul homeopatiei?

 

Nu pot sa scriu ce am in casa, ca am o punga mareee , ptr orice afectiune, ca asa ne tratam si noi, in general, de la varsta d e 1 an.
Tratam in general virozele respiratorii, loviturile, constipatia, dureririle de gat, tusea, vaccin antigripal iarna, etc (lulu77)

 

eu, cand am o treaba de resolvat, importanta, ma duc la cineva care se pricepe.
asa cu sfaturi de pe net, e drept ca-i mai ieftin, dar cat ai dat, atata face. (nemora)

 

fetita mea a scapat de infectie urinara cu e coli cu tratament homeopat (oana_r)

 

si fetita mea a trecut printr-o perioada asemanatoare la aceeasi varsta, din cauza eruptiei dentare...refuza amancarea. noi am primit de la medicul pediatru o schema de tratament pentru stimularea poftei de mancare, pe baza de siropuri din plante si a avut succes (CorinaDani)

 

Retetele de homeopatie se fac separat pentru fiecare pacient in parte. Remediile nu sunt transmisibile de la o persoana la alta. Incearca sa ajungi la un homeopat. Altfel risti sa-ti zapacesti copilul. Nivelul la care lucreaza remediile homeopate le fac foarte eficiente sau pot crea probleme. Homeopatia nu inseamna fara efecte adverse - exista efecte daca remediile sunt date dupa ureche. Exista remedii standard ( cum sunt cele din farmacie ) dar au efect diferit asupra persoanelor care le folosesc. Unele reactioneaza foarte bine si repede, altele mult mai lent sau deloc. Eu am un prieten si tatal lui este unul dintre cei mai cu experienta homeo din Romania ( cam 40 de ani!). De la el stiu toate astea. (aquariusrpro).

Categorie:Gripa la copii

Ai putea preveni stările gripale?