Alăptarea în perioadele agitate și perioadele minune ale bebelușului

Alaptarea in perioadele agitate si perioadele minune ale bebelusului

Alăptarea în perioadele agitate și perioadele minune ale bebelușului

Bebelușul trece uneori prin săptămâni mai agitate. În perioadele agitate ale alăptării, bebelușul este plângăcios, hiper-agitat, nu vrea să doarmă și parcă nimic nu îi mai place. Pe de altă parte, o săptămână minunată de alăptare se spune că anunță un salt înainte în dezvoltarea mentală a copilului.

În multe situații, în aceste săptămâni agitate ale bebelușului, mămicile cred că nu au suficient lapte matern și intră în panică. Iată care este legătura între perioadele agitate ale bebelușului și puseele de creștere și care este părerea medicilor pediatri despre nevoile de lapte ale bebelușului. 🍼

 veti citi;
Perioade agitate între săptămâni minune de alăptare
Periodele agitate ale bebelușului și puseele de creștere
Săptămanile minune ale bebelușului și dezvoltarea mentală a bebelușului
Mămici, nu vă descurajați - aveți suficient lapte matern
Când bebelușul este agitat și vrea sa sugă constant sau despre cluster feeding
Cum crește bebelușul in primele 12 luni de viață

Perioade agitate între săptămâni minune de alăptare

Din când în când, pe parcursul primului an de viata al bebelusului, toti parintii vor experimenta perioade cand bebelusul e agitat, plangacios si parca nimic nu mai e asa cum era ...ca apoi iar sa fie o perioadă calmă si linistita. Acelasi lucru se intampla si cu alaptarea.

In perioadele agitate ale alaptarii, bebelusul este plangacios, hiper-agitat, nu vrea să doarmă si parcă nimic nu ii mai place. Acestea sunt si celebrele momente cand soacrele, vecinele si coafezele declară că bebelușul e deocheat ...

Dar, sa fim seriosi. Bebelusul nu e deocheat. Aceste perioade de agitatie, cand bebelusul e plangăcios si prost dispus, sunt absolut normale. Si trebuie stiut că perioadele de agitatie ale unui bebelus pot dura câteva zile.

Mai târziu, pe măsură ce schimbările pe care un bebelus le suferă devin mai complexe, perioadele agitatie pot dura câteva săptămâni sau mai mult. Majoritatea părinților consideră că intervalul dintre perioadele agitate este de câteva săptămâni.

Citeste si Săptămanile minune ale bebelușului: cele 10 săptămani intense din dezvoltarea primelor 20 de luni

Periodele agitate ale bebelușului și puseele de creștere

Inițial, s-a crezut că perioadele agitate erau "pusee de creștere". Cu toate acestea, nu există nici o cercetare științifică care să confirme faptul că, în realitate, se produc "pusee de creștere" in timpul periodelor agitate. Iata un grafic care prezinta cele 10 puseuri de crestere ale bebelusului.

Apoi, pediatrii au considerat perioadele agitate ca "creșterea apetitului bebelusului", deoarece se presupunea că bebelușii au nevoie să consume mai mult lapte pe măsură ce cresc. Într-adevăr, în perioadele agitate, multe mame descoperă că bebelușul lor dorește să alăpteze mai des. Deci, un bebelus care vrea sa fie alaptat mai des a fost interpretat ca un copil care stimulează oferta de lapte a mamei să crească la un nou "platou" pentru a răspunde acestor nevoi tot mai mari. Cu toate acestea, cercetările au arătat că și acest lucru nu e adevărat. Bebelusii se hranesc cu aproximativ aceeași cantitate de lapte matern, în fiecare zi, între 1 și 6 luni

Săptămanile minune ale bebelușului și dezvoltarea mentală a bebelușului

Conform revistei Pediatrics, conceptul de "săptămâni minune ale alăptarii" a fost introdus de pediatrii olandezi Hetty van de Ritj și Frans Plooij. O săptămână minunata de alăptare se spune că anunță un salt înainte în dezvoltarea mentală a copilului.

În concluzie, nu știm cu adevărat sigur de ce bebelusii au perioade agitate în care sunt mai agitati, nervosi, plâng mai mult și dorm mai putin. Deocamdată, însă, conceptul de săptămâni minune pare a fi un mod rezonabil de a evidentia prin contract perioadele agitate.

Indiferent de ceea ce se întâmplă cu adevărat, pediatrii sunt de acord cu faptul ca dacă mamicile acordă o atenție suplimentară bebelusului (de exemplu, mai multe alăptări) timp de câteva zile, perioada de agitație pare să treacă și bebelusul continuă să se dezvolte în mod normal. Perioadele de agitație nu sunt un motiv de îngrijorare - doar o fază normală pe care bebelusul o trece.

Ad-Extra3:

Mămici, nu vă descurajați - aveți suficient lapte matern

In multe situatii, in aceste saptamani agitate ale bebelusului, mamicile cred ca nu au suficient lapte matern si intra in panica.  Nu va faceti griji, perioadele de agitatie nu sunt din cauza laptelui matern.  Citeste despre fricile mamicilor ca nu au lapte suficient aici Din fricile mamicilor de bebelusi: oare am suficient lapte sau imi infometez bebelusul?

Este insa important sa verificati daca bebe nu se simte bine din alte motive.  Daca un bebelus are febră, o eruptie cutanată sau o infectia a urechii - copilul va fi mai dificil decat de obicei.

Când bebelușul este agitat și vrea sa sugă constant sau despre cluster feeding

Este foarte frecvent ca bebelusii sa fie agitati si sa suga din ce in ce mai des seara, in special in primele luni. Vorbim asadar despre alaptarea succesiva in serile cu bebe smiorcait...sau despre asa numitul cluster feeding.

Cum crește bebelușul in primele 12 luni de viață

Primele 12 luni ale bebelusului - ghid pe luni
Grafice de crestere pentru fetite (0-3 ani)
Grafice de crestere pentru baieti (0-3 ani)
Cresterea si dezvoltarea normala a bebelusului intre 0-12 luni
Etapele de dezvoltare ale bebelusului

 

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

 autor: redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2024
referinte: Revista Pediatrics

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 2 comentarii

  1. alina
    alinatrimis la 2/2/2012

    cred ca este o crema foarte buna.

    Raspunde la acest comentariu
  2. Adriana
    Adrianatrimis la 2/2/2012

    Foarte potrivit pentru sezonul de primavara.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII