Metode eficiente pentru raguseala
Pe scurt
Raguseala este o schimbare anormala a vocii cauzata de o varietate de conditii. Acestea pot fi multiple: infecţioase (virale sau bacteriene), traumatice (cu afectarea structurilor fibro-musculo-nervoase), vasculare(hemoragii) cat si nervoase(pareze si paralizii). Cea mai frecventa cauza a raguselii este laringita acuta, insa alti vinovati mai pot fi si fumatul, refluxul gastro-esofagian, afectiunile tiroidiene sau alergiile.
in acest articol veti citi mai multe despre:
Care sunt cauzele raguselii?
Cum putem trata raguseala acasa?
Putem trata raguseala prin homeopatie?
Care sunt cauzele raguselii?
Raguseala este in general cauzata de iritatia sau ranirea corzile vocale. Laringele este portiunea tractului respirator care contine corzile vocale. Peretele exterior cartilaginos al laringelui este denumit in mod obisnuit ca "marul lui Adam". Corzile vocale sunt doua benzi de muschi care formeaza un "V" in interiorul laringelui. Atunci cand vorbim sau cantam, corzile vocale vibreaza si produc un sunet.
Raguseala poate fi cauzata de o serie de conditii. Cea mai frecventa cauza a raguselii este laringita acuta (inflamatia corzilor vocale) cauzata cel mai frecvent de o infectie a tractului respirator superior (de obicei, virala), si mai putin frecventa de la suprasolicitarea sau utilizarea necorespunzatoare a vocii (cum ar fi de la tipete sau prea mult cantat).
Alte cauze ale raguselii includ:
noduli benigni ale corzilor vocale, chisturi sau polipi,
reflux gastroesofagian (GERD)
alergii
inhalarea de substante iritante ale tractului respirator
fumat
probleme cu glanda tiroida
traumatisme la nivelul laringelui / corzilor vocale
afectiuni neurologice (cum ar fi un accident vascular cerebral sau boala Parkinson)
cancer al laringelui
Simptomele raguselii pot fi: durere in gat, inflexiuni mari ale vocii sau pierderea totala a vocii.
Cum putem trata raguseala acasa?
Pentru a trata raguseala, primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa nu mai vorbiti / cantati, evitati efortul vocal. Evitati chiar si vorbitul in soapta, cat mai mult posibil. Corzile vocale si laringele trebuie sa se odihneasca complet cateva zile, pentru o recuperare rapida.
Atunci cand raguseala nu cedeaza in trei saptamani, trebuie consultat un medic ORL-ist, deoarece o raguseala poate ascunde afectiuni grave, chiar si un cancer de laringe.
De asemenea, evitati fumatul, cafeaua, consumul de alcool, bauturile acidulate si mancarurile fierbinti. Folositi umidificatoare pentru incaperi si consumati cat mai multa apa.
Raguseala se trateaza recomandabil cu remedii naturiste, sau pentru un rezultat mai bun, cu formule homeopate (naturale).
Putem trata ragusela prin homeopatie?
Homeopatia prezinta avantaje reale in aceasta patologie: siguranta homeopatiei, absenta pericolului sau efectelor secundare cunoscute, medicamente sigure si netoxice, actiunea blanda si caracterul practic.
Medicamentul homeopatic raspunde nevoilor si asteptarilor pacienţilor si specialistilor in sanatate (farmacisti si medici) : eficacitate, profil de siguranţa bun ( lipsa efectelor secundare, interacţiunilor medicamentoase).
Orice disfonie care persista mai mult de 10 zile (mai ales in cazul unui fumator) necesita consult de specialitate.
Homeopatia este o metoda de tratament ideala pentru pacienţi prin eficienta, absenta sau numarul redus de efecte secundare si rezultate rapide