5 sfaturi pentru a invinge atitudinea negativa a copilului adolescent
Adolescenţa vine o serie de atitudini pe care nu le cunosteai la copilul tau. Este posibil ca odata cu intrarea in adolescenţa, fata ta care se comporta bine in mod normal, sa inceapa sa prezinte probleme de atitudine ale adolescenţei. Nu conteaza cat de mult incerci sa fii calm si sa ii asculti plangerile ... si sa te ocupi de fiecare situatie, este posibil ca fata sa-ti raspunda ursuz, sa iti dea comentarii sarcastice, sa aiba o atitudine indiferenta si mai rau decat orice, ea ar putea sa te scoata total din viata ei, fiind necomunicativa si secretoasa....
Iata 5 sfaturi pentru a invinge atitudinea negativa a copilului adolescent dar si cum sa il ajutam sa faca alegeri mai bune.
5 sfaturi despre cum sa te descurci cu atitudinea adolescentina:
Hello, am intrat in lumea tumultoasa a adolescentilor
Moduri de a face fata problemelor de atitudine ale adolescentilor
Ignora si asteapta
Ocupa-te calm de comportamentul inadecvat
Schimba-ti stilul
Utilizeaza umorul
Arata apreciere
5 moduri in care ne putem ajuta copilul adolescent sa faca alegeri mai bune
Fiecare parinte are adolescentul pe care il merita
Comunicarea cu adolescentii - 5 sfaturi pentru a o imbunatati
Forumul parintilor cu adolescenti
Hello, am intrat in lumea tumultoasa a adolescenţilor
Este posibil ca odata cu intrarea in adolescenta, fata ta care se comporta bine in mod normal, sa inceapa sa prezinte probleme de atitudine ale adolescentei. Nu conteaza cat de mult incerci sa fii calm si sa ii asculti plangerile ... si sa te ocupi de fiecare situatie, este posibil ca fetita ta sa-ti raspunda ursuz, sa iti dea comentarii sarcastice, sa aiba o atitudine indiferenta si mai rau decat orice, ea ar putea sa te scoata total din viata ei, fiind necomunicativa si secretoasa.
In plus, este posibil ca adolescenta ta sa aiba un dispret total fata de sfaturile tale, fata de principiile tale, de opiniile tale, presupunand ca ea stie mai multe (mai bine) decat tine. De asemenea, este posibil ca de acum in colo - sa te gaseasca pe tine responsabila pentru orice problema minora din viata ei. Hm, cum ne descurcam calm si pozitiv in aceste situatii?
Moduri de a face fata problemelor de atitudine ale adolescenţilor:
Mai intai de toate, sa clarificam: Adolescenta este o perioada turbulenta, iar daca intelegi acest lucru si te pregatesti sa fii rabdator si discret, treaba ta este pe jumatate facuta. Iata mai jos cateva sfaturi despre cum se pot rezolva mai usor problemele de atitudine ale adolescentilor.
1. Ignora si asteapta
Tu, ca parinte, tinzi sa insufli anumite comportamente copilului tau; pe buna dreptate, caci parintii sunt primul profesor al copilului. Insa, daca al tau copil adolescent ridica din umeri si isi da ochii peste cap in fata ta, cea mai buna modalitate de a face fata acestui comportament este sa ii ignori impertinenta si sa-ti vezi de treburile tale ca de obicei.
Nimic nu linisteste un adolescent badaran mai bine decat o atitudine calma si rationala! Insa da, daca fata ta continua sa faca un obicei din acest comportament, ar trebui sa o faci constienta ca acest comportament al ei a fost destul de ofensator si ca speri ca ea va depasi curand aceasta faza.
Ad-Extra3:
2. Ocupa-te calm de comportamentul inadecvat
Ti-ai invatat de multe ori adolescenta sa nu raspunda pe un ton nepoliticos, insa nimic nu pare sa se schimbe? Trebuie sa folosesti putin tact in aceasta situatie. In loc de lectii foarte ferme, anunt-o ca nu vei tolera comportamentul ei inadecvat. In cazul in care ea inca vrea sa se comporte urat, atunci va trebui sa iei anumite masuri impotriva ei.
Uneori, copiii nu intentioneaza sa fie nepoliticosi, insa se lasa dusi de val. Odata ce ai anuntat-o ca nu iti place ceea ce face, ar putea dori sa nu mai repete.
3. Schimba-ti stilul
S-ar putea sa descoperi ca adolescentul tau depaseste anumite linii, daca tu consideri intr-adevar ca este timpul ca ea sa isi realizeze greseala, esti total indreptatit sa ii dai o pedeapsa. Nu ii da pedepsele clasice care implica confiscarea telefonului, acestea nu vor face decat sa o instige impotriva ta.
In schimb, invat-o o lectie din care ea va ramane cu anumite valori; fa-o sa te ajute cu treburile casnice sau du-o intr-o vizita la un orfelinat, lucru care o va ajuta sa realizeze cat de norocoasa este sa te aiba si o va responsabiliza mai mult.
4. Utilizeaza umorul
Orice situatie poate fi detensionata atunci cand inserezi niste umor in ea. Poti reactiona fie cu furie, fie cu veselie. Asa cum se spune, rasul este cel mai bun medicament. Asadar, poti folosi umorul pentru a taia un argument foarte intens, fapt ce vă va ajuta pe fiecare sa priviti problema din perspectiva celuilalt.
Aceasta metoda va ajuta ambele tabere sa se domoleasca. Nu-ti bate joc si nu fi ridicola, caci aceasta atitudine se va rasfrange asupra ta, facand ca lucrurile sa se sfarseasca mult mai rau.
5. Arata apreciere
Ca si in cazul adultilor, aprecierea este necesara din cand in cand pentru a ridica moralul. Ori de cate ori copilul tau performeaza intr-o sarcina, apreciaza-l in mod sincer, intotdeauna. Acest lucru o va face sa vada ca nu doar o cicalesti in mod constant, ci si ca ii apreciezi eforturile. Nu fi fals sau nu exagera cu lauda pentru ca ea este suficient de inteligenta sa te citeasca.
Fii precis atunci cand apreciezi. Daca adolescenta iti arata o realizare a sa, nu spune doar ‘felicitari’ ; intreab-o cum a reusit sa obtina acea realizare si lauda cu intelepciune.
Fii calm.... adolescenţa va trece si ea
Poate parea un pic coplesitoar sa faci fata tuturor acestor lucruri, combinate cu alte lupte zilnice ale vietii, insa nu iti pierde inima; unde exista vointa, exista o cale! Sfaturile date mai sus, impreuna cu dorinta de a fi rabdator si intelegator, te va ajuta sa te descurci cu aceste probleme. Cu trecerea timpului, totul se va rezolva.
5 moduri in care ne putem ajuta copilul adolescent sa faca alegeri mai bune
Odata cu adolescența copilului nostru, noi părintii trebuie să ne punem centura de sigurantă pentru ca acum calatoria e putin zdruncinantă. Dar, suntem sau nu suntem părinti moderni? Ce facem? E bine, există o diferență uriașă între a-ți lua copilul de guler și a-l închide într-o cameră, în comparație cu asumarea responsabilității si o atitudine de parenting pozitiv. Iată cinci pași pentru a-l ajuta pe copil să facă alegeri mai bune în viață - si pe noi mai relaxati in aceata perioada.
Fiecare parinte are adolescentul pe care il merita
Parenting-ul nu e o meserie usoara si are nevoie in permanenta de upgrade-uri la versiunea urmatoare. Orice parinte face si greseli - insa trebuie inteles ca greutatea si responsabilitatea meseriei de parinte creste odata cu varsta copiilor. Ca deciziile devin mai grele si mai complexe, ca situatiile devin mai complicate.
Nevoia de intelegere, de calm, de coerenta, de intelepciune, de elasticitate, de comunicare, de ascultare ... toate acestea devin necesitati la alt nivel. Iata de ce ... fiecare parinte are adolescentul pe care il merita citeste in continuare aici.
Comunicarea cu adolescentii - 5 sfaturi pentru a o imbunatati
Comunicarea cu un adolescent nu este intotdeauna usoara si poate fi frustranta atat pentru parinti cat si pentru adolescent. Oare am uitat noi parintii cum e sa fii adolescent ori sunt ei altfel? In orice caz, parintii cauta intotdeauna cai de a deschide comunicarea cu adolescentii lor.
6 lucruri important de stiut - pentru parintii de adolescenti
Copilul in Media Sociala: 12 sfaturi pentru parinti pentru a nu pierde controlul
Ce fac adolescentii online: riscuri si pericole de care trebuie sa stie parintii
Temele pentru acasa - schema secreta a parintilor (de stiut neaparat)
Totul despre pilula contraceptiva: minighid pentru adolescenti si parinti
8 Moduri de a relationa cu copilul adolescent
Primele intalniri ale adolescentului: de la ce varsta le permitem si de ce.
Pentru a intalni alti parinti de adolescenti, participati la sectiunea speciala a forumului Desprecopii.com: Adolescentii
autor: Amalia Averescu - psiholog - Kinder- en jeugdpsychologie - specializat in Psihologia Copilului, Zwolle, Olanda.
In exclusivitate pentru Desprecopii.com © 2019
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII