Sunt gravidă: pot bea ceai?

Sunt gravida -  pot bea ceai?

Sunt gravidă: pot bea ceai?

Sunt gravida - pot bea orice fel de ceai?

E bine de stiut ca nu toate ceaiurile sunt inofensive in timpul sarcinii. Ceaiurile de plante pot oferi adesea o sursa suplimentara de nutrienti, precum calciu, magneziu si fier. Totusi sunt multe ceaiuri din plante care pot afecta sarcina si e bine sa stii asta pentru a nu pune sanatatea ta sau a bebelusului din burtica in primejdie. Citeste totul despre bautul ceaiurilor in timpul sarcinii si afla care sunt acele ceaiuri catre trebuie evitate.

Este permis ceaiul in timpul sarcinii?
Ceaiurile de plante pot fi consumate in timpul sarcinii
Ceaiul verde in timpul sarcinii
Evitati ceaiul de salvie si cel de patrunjel
Sfatul de la Desprecopii
Ceaiurile si sarcina
Plante interzise si nerecomandate in timpul sarcinii
Ceaiul din frunze de zmeur: indicatii si pericole in timpul sarcinii si nasterii
Ceaiurile din plante in perioada sarcinii: sfaturi importante

Ceaiul si sarcina

Intrebare frecventa de la sectiunea de intrebari a gravidutelor de la Desprecopii: Pot bea ceaiuri, acum ca sunt insarcinata?

Este bine de evitat cofeina in timpul sarcinii, dar facand acest lucru, s-ar putea sa fiti tentata sa treaceti la ceaiurile de plante.

Ceaiuri permise in sarcina

In cea mai mare parte, ceaiurile de plante pot fi consumate in timpul sarcinii, dar pastrati-le in cantitati mici. Dar e bine sa stii ca ceaiurilede plante nu sunt in totalitate sigure in timpul sarcinii.

Desigur, unele ceaiuri sunt recomandate femeilor insarcinate, de exemplu: ceaiul de menta, ceaiul de musetel si ceaiul de ghimbir, care face minuni, inlaturand senzatia de greata!

Pentru a ramane in conditii de siguranta, evitati ceaiurile de plante care actioneaza ca stimulente si intrebati medicul care sunt ceaiurile care trebuiesc evitate in timpul sarcinii.

Ceaiul verde in timpul sarcinii

Femeile insarcinate ar trebui sa limiteze cu intelepciune cantitatea de ceai verde pe care il beau in timpul sarcinii si ar trebui sa fie prudente cand iau suplimente ce contin ceai verde. Ceaiul verde este bogat in antioxidanti si aduce multe beneficii pentru sanatatea dentara, nivelul glicemiei, al colesterolului si pentru pierderea in greutate.

Problema ceaiului verde in timpul sarcinii este ca moleculele de EGCG sunt similare structural cu un compus numit metotrexat. Metotrexatul este capabil sa ucida celulele canceroase legandu-se chimic de o enzima din corp numita dihidrofolate-reductaza (DHFR).

Ad-Extra3:

Evitati ceaiul de salvie si cel de patrunjel

Ca regula generala, ceaiurile preparate din fructe sau plante pe care le utilizam in mod normal la gatit, nu ar trebui sa prezinte nici un pericol pentru sarcina.

Cu toate acestea, incercati sa evitati ceaiul de salvie si cel de patrunjel. Ceaiul de salvie contine tuiona, substanta care a fost legata de cresterea tensiunii arteriale si avort. Ceaiul de patrunjel poate creste riscul de avort spontan si, consumat in cantitati mari, poate afecta dezvoltarea copilului. Cand gatiti, incercati sa utilizati cantitati moderate de salvie si patrunjel.

Sfatul de la Desprecopii:

Preparati-va propriul ceai de plante adaugand portocale, mere, ananas, lamai, lamai verzi, pere, scortisoara, sau frunze de menta in apa fierbinte sau in ceaiul decofeinizat. *(NU preparati ceai acasa cu plantele din gradina decat daca stiti exact ce sunt si daca este sigura consumarea lor in timpul sarcinii.)

Incercati sa nu beti acelasi ceai de plante in fiecare zi. Ceaiurile de plante conțin aceleasi substante chimice care sunt utilizate in medicamentele care se fabrica din ele. Deci, incercati diferite arome, diversificandu-le. 

Sunt gravida, pot manca ...?

Sunt gravida: pot manca iaurt in fiecare zi?
Sunt gravida: pot manca ciuperci?
Sunt gravida, pot manca ciocolata?

Ceaiurile si sarcina

Sunt toate ceaiurile inofensive in timpul sarcinii? Multi specialisti in medicina alternativa sustin ca folosirea anumitor ceaiuri in timpul sarcinii este o cale grozava de a sustine starea optima de sanatate in timpul sarcinii. Ceaiurile de plante pot oferi adesea o sursa suplimentara de nutrienti, precum calciu, magneziu si fier. Totusi, din cauza lipsei cercetarilor referitoare la cele mai multe astfel de ceaiuri, specialistii recomanda prudenta in consumarea lor. Iata mai multe despre consumarea de ceai in timpul sarcinii, de la Desprecopii.com

Plante interzise si nerecomandate in timpul sarcinii

Plantele si ceaiurile din plante trebuie tratate cu multa prudenta in timpul sarcinii. La fel si alegerea uleiurile esentiale sau tratamentele pe baza de plante. Pentru ca, unele plante pot avea efecte foarte negative asupra sarcinii si pot duce chiar la pierderea sarcinii - asa ca atentie mare. Citeste pe larg despre plantele interzise si nerecomandate in timpul sarcinii.

Ceaiul din frunze de zmeur: indicatii si pericole in timpul sarcinii si nasterii

Ei bine, dupa ce ne-am dumerit cum sta treaba cu listuta celor necesare pentru bebelus a venit momentul sa fcaem listuta bagajului de spital. Acesta este bine sa fie pregatit din timp, fiindca nu se stie cat vrea bebe sa astepte. Ideal este sa il pregatiti cu cateva saptamani inainte de data probabil a nasterii. Citeste pe larg AICI

 

Ceaiurile din plante in perioada sarcinii: sfaturi importante

Consumul de ceaiuri de plante si fructe pe perioada sarcinii nu prezinta nici un pericol, atat timp cat cantitatile nu sunt mari. O cana sau doua pe zi ar trebui sa fie suficiente. Inlocuirea unor bauturi cum ar fi cafeaua cu ceaiurile de plante va poate ajuta in procesul de inlocuire a cofeinei - atentie insa la ceaiul verde, care contine cofeina, deci trebuie consumat doar ocazional. Citeste pe larg AICI

 Citeste pe larg despre ALIMENTATIA IN TIMPUL SARCINII

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII.  Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.

 Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii. 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decat sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Iulie 2023)

Vino pe grupurile noastre secrete Gravide la prima sarcina ❤️ Grup de suport 💗 oficial Desprecopii si JURNAL DE SARCINA

 


 

Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Geanta Bebelusului este un proiect de suflet pentru gravidute, sustinut de Desprecopii. Cele 40 de saptamani de sarcina constituie cel mai frumos anotimp al unei femei.

Si pentru ca ele trec asa de repede, dar si asa de intens - te invitam sa pastrezi cate ceva din memoria lor. Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net. In schimbul acestor amintiri unice, vei primi un cadou special de la noi: GEANTA BEBELUSULUI citeste aici detaliile.

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2023
documentare: www.voedingscentrum.nl

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII