Cand cei doi parinti au metode diferite de parenting - tensiuni si consecinte

Cand cei doi parinti au metode diferite de parenting - tensiuni si consecinte

Cand cei doi parinti au metode diferite de parenting - tensiuni si consecinte

Când cei doi părinți au metode de parenting diferite – chiar opuse, relația de cuplu poate deveni tensionată. Apar discuții contradictorii și tensionate, la care copilul este expus, fără voia lui...

Ai observat vreodată că partenerul tău pare să vină de pe altă planetă când vine vorba de disciplinarea copilului? Pe măsură ce părinții își manifestă propriile stiluri de parenting – uneori complet opuse – tensiunile din relație pot atinge cote alarmante. Certurile devin din ce în ce mai frecvente, iar micuțul vostru devine, fără voia lui, martor la aceste conflicte.

- veti citi:
Cei doi parinti au doua stiluri absolut diferite de parenting
Pot discutiile contradictorii despre educatia copilului - tensiona relatia de cuplu?
Cupluri cu copii versus cupluri fara copii
Diferentele de opinie pot alimenta tensiuni
Parentingul in echipa
Si partenerii de viata se judeca intre ei
Divortul este intotdeauna urat
Parentingul permisiv: perceptii si greseli de educatie care afecteaza universul emotional al copilului
Cand faci prea multe sacrificii in casnicie si ajungi sa iti sacrifici propria fericire
Replici pe care nu ar trebui sa le spui niciodata copilului tau
forumul special: PARENTING - sau despre meseria de parinte

Cei doi parinti au doua stiluri absolut diferite de parenting

Să analizăm împreună ce se întâmplă atunci când părinții au metode de parenting radical diferite și ce trebuie să știți pentru a restabili echilibrul și armonia în familie. Veți descoperi sfaturi practice pentru a naviga aceste diferențe și pentru a crea un mediu stabil și iubitor pentru copilul vostru.

Iată ce se întâmplă când cei doi părinți au stiluri de parenting complet diferite și ce trebuie să știți pentru a gestiona această situație:

Cand toate mediile de stiri au fost inundate de vestea ca Brangelina s-a destramat, o multime de posibile motive de divort au inceput sa circule odata cu ele, unul frecvent fiind acela al incompatibilitatii stilurilor de parenting dintre Angelina si Brad. La cei sase copii pe care ii au ...

Diverse publicatii serioare raportau faptul ca in timp de Brad este un tata strict caruia ii place disciplina si structura in educatie, Angelinei ii displac toate regulile si copiii sunt lasati sa faca absolut tot ce vor ei...

pareri despre parenting

Pot discutiile contradictorii despre educatia copilului - tensiona relatia de cuplu?

Desigur, s-ar putea sa nu stim toate detailiile si adevaratul motiv al divortului insa totusi mentionarea acestui posibil motiv - deschide o directie de discutie interesanta. Despre diferentele majore de idei - dintre mama si tata - despre cresterea copiilor. Si cum pot tensiona acestea relatia de cuplu.

Adevarule este ca felul in care faci parenting - sau mai simplu spus - iti exerciti meseria de parinte, poate spune multe despre persoana care esti cu adevarat. Pentru ca desi mama cat si tata pot avea idei diferite despre cum trebuie cescut copilul - ne dorim mult sa fim ca o echipa eficienta. Dar cat de mult ne dorim si putem face acest acest lucru?

Cupluri cu copii versus cupluri fara copii

Desi cuplurile casatorite care au copii au, in mod statistic - o rata mai mica de divorturi - se confrunta cu mai multe ne-intelegeri si tensiuni in relatia de cuplu - comparativ cu cuplurile care nu au coiii. Desigur, ne putem gandi la toate momentele de oboseala, de stress - de nopti nedormite - de lipsa drastica de timp liber pe care ti-o ofera meseria de parinte, si in final de lipsa de energie. Ei bine, in mod teoretic si uneori chiar si practic, toate acestea alimenteaza neintelegerile dintre cei doi adulti mult mai usor - si pot duce la explozii verbale.

In plus, exista aceasta presiune clasica a societatii care apasa mult pe umerii unei femei - trebuie din start sa fii o mama buna, o gospodina priceputa si o sotie tandra. Nu aceeasi presiune si asteptari sunt asezate pe umerii proaspatului tata.

Ad-Extra3:

Diferentele de opinie pot alimenta tensiuni

Da, parintii sunt si ei fiinte umane, dispusi greselilor iar diferentele lor de opinie pot fi o sursa constanta de disputa si tensini care cresc de la zi la zi.

cuplu

Exista momente, in meseria de parinte cand decizia unei mame nu este sustinuta de tata si invers. O pedeapsa data de unul din parinti - este anulata de celalalt ...

Unul din parinti - de obicei mama - trebuie sa isi faca timp pentru tot - de la sesiunile de joaca cu plastilina, de machiat papusa, de confectionat hainute pentru ea, de jucat cu masinutele sau mersul in parc pentru a cauta si vana imprepuna cu copilul Pokemoni - iar in final - sa fie politistul rau cand cere insistent curatenie in camera si vrea mai multa ordine din partea copiilor. Spre disperarea si nelinistea acelor mamici care scriu lectii interminabile de parenting pe blog si nu au timp de copiii lor... stiti voi la ce ma refer...

Parentingul in echipa

In mod clar, exista beneficii enorme sociale, financiare si practice de a face parenting pozitiv in echipa (mama si tata) - insa uneori e greu atunci cand unul din cei 2 nu joaca in mod corect.

Iata ce spune o mamica - de la Desprecopii dupa ce trebuie sa petreaa un weekend cu copiii - fara sotul ei - plecat in delagatie

Fara el a fost greu. Dintr-o data au disparut regulile - nu mai era nici o ora de culcare, numai respectau ora de masa- jucau jocuri pe tableta non-stop, era un haos de ne-descris si ... am cazut cu totii intr-o pauza de pacate...

Si partenerii de viata se judeca intre ei 

Fara sa vrei, te poti gasi in postura ca ii judeci pe alti parinti... insa cel mai adesea ne judecam partenerul de viata. Asta nu inseamna ca ne dorim perfectiune in parenting de la partenerul nostru, insa e important sa intelegi ca atunci cand te trezesti brusc in cadrul unui conflict de parenting cu el/ea - asigura-te ca realizezi PRESIUNEA pe care o faci asupra relatiei tale si implicit asupra copiilor tai.

Divortul este intotdeauna urat

Nu stim exact ce a stat la destramarea mitului Brangelina - dar stim un lucru. Divortul este urat pentru ca oamenii sunt uneori greu de inteles. 2 oameni nu vor putea niciodata sa aiba exact aceleasi opinii - iar acest lucru este esential de tinut minte. Pentru fericirea celor pe care ii iubesti ...  

Citeste si: 6 greseli care ruineaza o casnicie

Parentingul permisiv: perceptii si greseli de educatie care afecteaza universul emotional al copilului

Parentingul permisiv este un stil de parenting caracterizat de asteptari scazute din partea copilului corelate cu o apatie educationala din partea parintelui. Pentru ca exista foarte putine reguli, cereri si asteptari, copilul crescut de parinti permisivi are de multe ori probleme in a-si gasi si impune singur propriile limite.

Din pacate, acest lucru este greu pentru un copil - iar mai tarziu, in adolescenta de exemplu - poate fi cu adevarat o provocare - atat pentru copil cat si pentru parintii in cauza. Iata mai multe despre parentingul permisiv: greseli si perceptii de educatie care afecteaza universul emotional al copilului

Cand faci prea multe sacrificii in casnicie si ajungi sa iti sacrifici propria fericire

Sacrificarea propriei fericiri pentru fericirea persoanei iubite este cea mai adevarata dovada de iubire...

O auzeam mereu pe mama, cand incepusem sa mai cresc ... ca intr-o casnicie trebuie mereu sa faci sacrificii. Nu prea intelegeam ce inseamna aceste sacrificii si nici de ce trebuie sa le faci, adica de ce trebuie musai sa le faci si sa nu le eviti  ... pentru ca tonul ei sugera faptul ca daca nu faci sacrificii nu e bine ..

.Dar, orice cuplu face sacrificii? Si cum trece sufletul celui sacrificat prin aceste sacrificiil? Sa uiti, sa ierti, sa treci cu vederea, sa intelegi si sa fii mereu calma. De dragul casniciei si a copiilor...Chiar asa? citeste mai departe aici.

Replici pe care nu ar trebui sa le spui niciodata copilului tau

Atunci cand le vorbim copiilor incercam sa o facem pe intelesul lor, insa sunt destule situatii in care replici spuse sub impulsul momentului pot darama tot ce am cladit pana in momentul acela prin comunicare. Cu totii rostim uneori cuvinte pe care apoi le regretam, iar pentru un copil, astfel de cuvinte inseamna durere, furie sau, de foarte multe ori, confuzie. De aceea, atunci cand ne adresam lor, celor mai dragi dintre fiintele care ne inconjoara, ar trebui sa gandim de doua ori inainte de a rosti anumite propozitii si sa incercam sa gasim calea cea mai putin bulversanta pentru ei de a le comunica ceea ce simtim noi, parintii adulti citeste in continuare aici.

Va asteptam pe forumul special: PARENTING - sau despre meseria de parinte

autor: Milena Sadova, Redactor Principal Desprecopii.com 
Desprecopii.com - toate drepturile rezervate 2024

 

 

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Parenting

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII