Ginsengul “minunea lumii”
- Aceasta arbust minune este folosit ca planta medicinala de mai bine de 5000 de ani. Incepand din secolul al IX-lea, planta a fost introdusa si in Europa de catre negustorii arabi cu un pret egal cu cel al aurului. Este una dintre cele mai apreciate plante medicinale din Orient, dobandind o reputatie extraordinara pentru proprietatile sale vindecatoare. Vechii chinezi o foloseau in principal pentru remedierea starilor de oboseala cronica si accelerarea proceselor de vindecare.
Denumire stiintifica: Panax
Ginseng
Familia: Araliaceae
Denumire
populara: Ginseng
Parti comestibile:
radacina
Descrierea si proprietati
Ginsengul este un mic arbust cu aroma dulceaga, radacinile sale avand nevoie intre 5 si 7 ani sa devina suficient de puternice. Este o planta perena medicinala, nativa din Estul Americii de Nord, Siberiei, Estul Asiei, si creste in solurile bogate din padurile reci. Aceasta arbust minune este folosit ca planta medicinala de mai bine de 5000 de ani. Incepand din secolul al IX-lea, planta a fost introdusa si in Europa de catre negustorii arabi cu un pret egal cu cel al aurului. Este una dintre cele mai apreciate plante medicinale din Orient, dobandind o reputatie extraordinara pentru proprietatile sale vindecatoare. Vechii chinezi o foloseau in principal pentru remedierea starilor de oboseala cronica si accelerarea proceselor de vindecare.
Radacina de stimuleaza si relaxeaza sistemul nervos, imbunatateste secretia de hormoni, stamina, reduce zaharul din sange, nivelul de colesterol si creste rezistenta la boli. Acesta este utilizata pe plan intern in tratamentul pentru debilitate, asociat cu limita de varsta sau de boala, lipsa poftei de mancare, insomnie, stres, soc si boli cronice.
Ginsengul echilibreaza procesele metabolice, inlatura efectele de senescenta, stimuleaza digestia, stabilizeaza nivelul glucozei din sange, este un bun afrodisiac, sporeste fertilitatea femeilor si potenta barbatilor, favorizeaza utilizarea vitaminelor si mineralelor, si este un bun tonic cerebral.
Modalitati de administrare:
Ceaiul – se obtine dintr-o infuzie de pulbere de radacina de ginseng, si este recomandat in astenie, fatigabilitate, efort fizic si/sau intelectual prelungit, hipovitaminoze, adjuvant in terapia hepatopatiilor cronice, adaptogen, antioxidant
Capsule – se obtin din pulbere de radacina de ginseng; acestea imbunatatesc activitatile fizice si mentale, indeparteaza starea de oboseala si slabiciune, creste rezistenta naturala a organismului si metabolismul celular.
Tinctura – se obtine din radacini de ginseng maruntite, macerate in alcool; tinctura este folosita cu succes ca tonic sexual (se recomanda 1 lingurita de tinctura de ginseng seara- efectul va fi prezent in aproximativ 2 ore)
Atentie!
- nu consumati ginseng sau amestecuri de ginseng in combinatie cu, cafeaua, pentru ca efectele cafeinei pot fi accelerate fiind provocata diareea
- nu este recomandat femeilor insarcinate, pacientilor cu varsta sub 40 de ani, persoanelor care sufera de depresie, anxietate sau boli inflamatorii acute
- tratamentul cu ginseng nu trebuie sa depaseasca o perioada de maxim 3 saptamani
- poate produce nervozitate excesiva si somnolenta
- ginsengul este cel mai eficient sub forma de tablete care se dizolva in intestine sau sub forma de capsule
- in timpul tratamentului cu ginseng nu consumati alcool, cafea, cacao sau cola
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Ultimile 2 comentarii
Articolul este excelent,felicitari!Am o intrebare:cei cu angina pectorala si hipertensivii,pot folosi Ginseng?
Am inteles ca e bun ptr sistemul nervos ,ptr stari de oboseala cronica si atunci de ce nu este bun in depresii stari de anxietate..
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII