Grădinița: cand trebuie începută și de ce este importantă pentru educația copilului

Gradinita -  cand trebuie inceputa si de ce este importanta pentru educatia copilului

Grădinița: cand trebuie începută și de ce este importantă pentru educația copilului

Daca tu, ca mămică, esti mereu in căutarea unei bone sau babysitter pentru a nu iti duce copilul la gradinită, ar trebui să te gandesti mai bine.  Psihologii sunt de părere ca beneficiile grădinitei sunt foarte importante pentru dezvoltarea copilului.

veti citi:

Efectul gradinitei si cresei asupra dezvoltarii intelectuale a copilului
Cu cat copiii sunt inscrisi mai devreme intr-o forma de invatamant, cu atat vor fi mai mari castigurile
Beneficiile gradinitei asupra dezvoltarii copilului

Care e cea mai buna alegere: bona, gradinita, sau bunici?\Care e cea mai buna alegere: bona, gradinita, sau bunici?
Prima zi de gradinita: nelinisti si sfaturi
Forumul de GRADINITE

Efectul gradinitei si cresei asupra dezvoltarii intelectuale a copilului

Daca tu, ca mamica, esti mereu in cautarea unei bone sau babysitter pentru a nu iti duce copilul la gradinita, ar trebui sa te gandesti mai bine.  Psihologii sunt de parere ca beneficiile gradinitei sunt foarte importante pentru dezvoltarea copilului. Cu cat copiii sunt inscrisi mai devreme intr-o forma de invatamant (cresa, daycare, gradinita), cu atat vor fi mai mari castigurile pentru dezvoltarea lor.

Mai cititi Gradinita: este copilul pregatit? si 3 ani: Varsta mersului la gradinita

Cu cat copiii sunt inscrisi mai devreme intr-o forma de invatamant, cu atat vor fi mai mari castigurile

Psihologii americani sunt de parere ca primii 5 ani de viata sunt esentiali pentru pregatirea de viata a copilului.

A merge la gradinita - dupa varsta de 5 ani, nu aduce nici un beneficiu din punctul de vedere al maririi IQ-ului. Apare ca evidenta intrebarea: daca "fereastra mintii" se inchide, pentru marea majoritate, inainte de a intra in scoala primara, orice speranta este pierduta pentru copiii ai caror parinti nu s-au gandit sa-I stimuleze aratandu-le poze sau vorbind cu ei in scopul dobandirii unui vocabular adecvat?

Nu! Creierul isi pastreaza abilitatea de invatare intreaga viata. Dar, se pierd niste etape esentiale care ar putea sa il ajute in anii care urmeaza.  

Beneficiile gradinitei asupra dezvoltarii copilului

In mod normal, programul educational al unei gradinite este conceput in asa fel incat sa ajute dezvoltarea sociala a copilului in urmatoarele directii:

dezvoltarea capacitatilor sociale - copiii invata sa se joace, invata sa respecte opiniile altor copii si invata de dezvolte relatii de prietenie si respect cu alti copii

in mod special, gradinita dezvolta aptitudinile de auto-cunoastere a copilului. Copilul este pus in situatia de a se cuoaste mai bine, de a-si analiza si tempera emotiile si de a le comunica mai departe

in colectivitatea de gradinita, copilul isi dezvolta calitatile emotionale, inteligenta emotionala - de exemplu studiind reactiile altor copilasi

dezvoltarea vorbirii si vocabularuui - copiii invata sa asculte povesti, si sa numere obiecte.

dezvoltarea placerii pentru a invata lucruri noi. Numeroasele activitati de grup dezvolta capacitatea de invatare a copilului, il ajuta sa se focusese si sa asculte in liniste.

dezvoltarea abilitatii de a-si face noi prieteni. Aceasta abilitate este foarte importanta pentru anii care urmeaza - la scoaa, la liceu, si .... mai deparete la facultate.

In colectivitatea de gradinita, copilul este expus unor idei noi care ii stimuleaza creativitatea si capacitatea de a adaptare.

Ad-Extra3:

Care e cea mai buna alegere: bonă, grădinita, sau bunici?

Cand vine vremea sa facem alegerea dintre bona, bunica sau gradinita - trebuie puse toate necunoscutele in ecuatie.

Vine o vreme cand orice mamica isi pune intrebarea: ce e mai bine? Sa imi las copilul cu bona, cu bunica sau sa il dau la gradinita?

A trecut vremea in care puiul tau avea nevoie permanenta de tine. A crescut, iar tu va trebui sa te intorci curand la locul de munca. In grija cui il vei lasa?! Bona, gradinita sau bunici?! Iti propun sa ne gandim impreuna citeste mai departe aici.

Prima zi de grădinita: neliniști și sfaturi

Prima zi de gradinita este un eveniment major in viata prescolarilor si a parintilor lor. Este o zi care, cu siguranta nu va fi uitata niciodata. Cei mai multi parinti sunt ingrijorati despre cum se va comporta copilul lor in prima zi de gradinita. Se va obisnui destul de repede sau va  face probleme? Ingrijoarea este un lucru normal, dar aceasta trebuie insa bine ascunsa, pentru a nu  afecta si copilul. Iata cateva sfaturi de la Desprecopii - despre cum trebuie sa va pregatiti pentru acest moment.

citeste pe larg: Lista cu informatii pentru bona (babysitter)

 

Invatati impreuna cantecelul: Buna dimineata draga gradinita

Forumul de GRADINITE

Pentru multe intrebari, studii critice ale gradinitelor si experientele sincere ale parintilor cu aproape toate gradinitele din Bucuresti si multe orase ale tarii, studiati cu atentie forumul Desprecopii.com la - sectiunea GRADINITE.

Acolo veti gasi cele mai complete informatii independente despre gradinitele din Romania - cu detalii despre educatoare, mancare, educatie si conditii de igiena. 

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate © 2022

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII