Căt TIMP este necesar pentru a rămâne însărcinată? Detalii care contează

Cat timp este necesar pentru a ramane insarcinata detalii care conteaza

Căt TIMP este necesar pentru a rămâne însărcinată? Detalii care contează

Cât timp este nevoie pentru a rămâne însărcinată? Dacă vrei să știi cât timp ai nevoie pentru a rămâne însărcinată, ei bine, mulți factori diferiți îți afectează șansele unei sarcini și este, de asemenea, un lucru foarte individual. Există o serie de factori care pot influența timpul de care este nevoie pentru a rămâne însărcinată. Nu există un timp fix sau garantat pentru a rămâne însărcinată, deoarece acest lucru depinde de mai mulți factori, cum ar fi vârsta, sănătatea generală și fertilitatea partenerilor, precum și de factori externi, cum ar fi stresul și stilul de viață. În medie, majoritatea cuplurilor sănătoase reușesc să rămână însărcinate în decursul unui an de încercări regulate de concepție, dar acest timp poate varia semnificativ în funcție de circumstanțele individuale.

Statistic, există aproximativ 84 de conceperi (sarcini) din 100 de relații în decursul unui an și aproximativ 92 de conceperi (sarcini) din 100 de relații în decursul a doi ani.

Iată ce anume influențează această perioadă și cum poți scurta așteptarea până la un test de sarcină pozitiv:

in acest articol veti citi:
Vrei sa stii in cat timp poti ramane insarcinata?
Conceperea unui copil poate deveni o obsesie
Ce factori afecteaza posibilitatea de a ramane insarcinata?
Varsta
Cat de des faci sex
Sanatatea
Dieta si stilul de viata
Probleme de fertilitate
Alimentatia dinainte de sarcina: cum afecteaza sanatatea viitorului bebelus
11 Sfaturi pentru a ramane insarcinata
Grupuri de suport si intelegere: Asteptand o comoara in viata noastra

Vrei sa stii in cat timp poti ramane insarcinata?

Vrei sa stii in cat timp poti ramane insarcinata? Ei bine, multi factori diferiti iti afecteaza sansele de a ramane insarcinata si este, de asemenea, un lucru foarte individual, dar exista o serie de factori care pot influenta timpul de care este nevoie pentru a ramane insarcinata.

In mod normal, cuplurile care 'se pun pe treaba' vor concepe un copilas intr-un an, in cazul in care desigur  - au relatii sexuale neprotejate in mod regulat.

In mod statistic, exista exista aproximativ 84 de conceperi din 100 de relatii intr-un an si aproximativ 92 de conceperi din 100 de relatii ce dureaza pana la doi ani.

Conceperea unui copil poate deveni o obsesie

Incercarea de a concepe un copil poate deveni o obsesie care te consuma in totalitate iar perioada de inceput a fiecarei luni poate deveni extrem de demoralizatoare.

Un lucru de retinut este faptul ca este perfect normal sa nu concepi imediat ce incepi sa incerci.

Ce factori afecteaza posibilitatea de a ramane insarcinata?

Ad-Extra3:

Varsta

Factorul cel mai evident este varsta, cu toate ca vor exista intotdeauna femei de peste 40 de ani care vor ramane insarcinate la prima incercare, adevarul este ca fertilitatea incepe sa scada atunci cand femeile ajung la 35 de ani.

Statisticile spun ca, la varsta de 35 ani, 94 din 100 de femei vor ramane insarcinate dupa 3 ani, dar la varsta de 38 ani, doar 77 din 100 vor face acest lucru.

Cat de des faci sex

Desigur, nu vei ramane insarcinata foarte repede, daca nu faci sex, dar cat de des ar trebui sa faci sex pentru a ramane insarcinata? Cliseul femeii innebunite sa faca un copil,  stand in pat urmarind ceasul cu un test de ovulatie in mana este destul de familiar, dar Institutul medicii sunt de parere ca aceasta obsesie nu este deloc productiva. Stresul nu ajuta fert

Cel mai bun mod de a face sex este atunci cand crezi ca s-ar putea sa fii fertila prin incercarea de a observa semnele ovulatiei, dar, de asemenea, sa faci sex la doua sau trei zile, astfel incat sa existe sperma in locul potrivit chiar de fiecare data cand ovulezi. 


A face sex zi de zi, desi tentant (sau nu!), poate scadea de fapt, calitatea spermei.

 Sanatatea cuplului

Starea generala de sanatate va avea un efect asupra timpului de care ai nevoie pentru a concepe. Un intreg istoric de probleme de sanatate a aparatului reproducator, sindromul de ovar polichistic( PCOS), interventii chirurgicale anterioare asupra organelor de reproducere si de endometrioaza poate face mai greu procesul de concepere, poate antecedente de astm sau diabet.

Femeilor care sunt fie subponderale, fie supraponderale le poate lua mai mult sa conceapa  deoarece ambele conditii afecteaza nivelurile de hormoni, care pot suprima ovulatia.

Alimentatie si stilul de viata

Exercitiile fizice, o dieta sanatoasa si stabila iti poate da o sansa mai buna de conceptie.

Medicii recomanda nu mai mult de doua unitati de alcool o data sau de doua ori pe saptamana si renuntarea la fumat cu totul.

Partenerul tau ar trebui sa bea pana la patru unitati pe zi, fara a abuza in consumul de alcool. Acest lucru se datoreaza faptului ca fumatul si consumul de alcool pot avea atat un efect advers asupra numarului de spermatozoizi, cat si asupra calitatii si motilitatii spermei.

Pentru a da micilor inotatori cele mai mari sanse de fertilizare a oului, cel mai bine e sa mananci sanatos, sa bei moderat si sa faci loc de exercitii. Oh, si fara pantaloni stransi la barbati - testiculele au nevoie de o temperatura mai rece, in scopul de a produce o sperma buna si puternica.

Inlocuieste-i chilotii aia stransi si sfatuieste-l sa poarte chiloti largi - gen boxeri. Alte lucruri benefice pentru fertilitatea masculina sunt suficienta de zinc si seleniu.

Probleme de fertilitate

Pot exista probleme de fertilitate care stau la baza, cum ar fi ovare polichistice, trompe uterine blocate sau alergia spermei care impiedica conceptia.

Daca aveti sub 35 ani si ati incercat sa concepeti mai mult de un an, mergeti la medical de familie, care ar putea fi in masura sa va trimita sa faceti niste investigatii de fertilitate. Daca aveti peste 35 ani, adresati-va la medicului de familie dupa 6 luni de incercari.

Daca aveti nelamuriri inainte de acest lucru sau ati avut probleme de sanatate a reproducerii inainte, ati putea face oricand un test de verificare a sanatatii pre-conceptiei, impreuna cu medicul dumneavoastra.

Daca iti doresti ceva cu adevarat, vei reusi

Odata cu inaintarea in varsta depinde de fiecare cuplu in parte daca isi doreste cu adevarat - si cat de mult - sa faca sau nu un coilas. Stim cu totii statisticile, insa totul depinde de circumstantele personale si biologice.

Este adevarat ca natura are jocul ei - unele femei raman insarcinate dupa 2 luni, altele dupa 3 ani de incercari. Totul este sa iti doresti cu adevarat.

Multi medici mai amintesc un lucru esential - deseori neglijat. FECETI SEX CAT DE DES SI CAT DE MULT. Aparent, sexul o data pe luna va ofera o sansa de 3% de a concepe, dar a face sex de 20 ori pe luna va ofera o sansa de 40%.

iN CONTINUARE, detoxifierea si alimentatia sanatoasa ( 12 portii de fructe si legume pe zi si o multime de apa), sunt aliati importanti in atingerea telului propus. Un cuplu care isi doreste sa faca un copil - trebuie sa faca front comun si sa isi doreasca in aceeasi masura ca minunea sa se intamplae.

in plus, RELAXATI-VA.

Alimentatia dinainte de sarcina: cum afecteaza sanatatea viitorului bebelus

Se spune adesea "esti ceea ce mananci", dar se pare ca si ceea ce a mancat mama ta este important. Specialistii au facut o conexiune intre dieta unei femei inainte de a ramane insarcinata si sanatatea (pe termen lung) a viitorului copil. Ceea ce a manancat in saptamanile care au condus la conceptie, poate afecta chiar si riscul copilului de a contacta boli, ce variaza de la gripa, la HIV si cancer.

Se spune adesea "esti ceea ce mananci", dar se pare ca si ceea ce a mancat mama ta este important. Specialistii au facut o conexiune intre alimentatia unei femei inainte de a ramane insarcinata si sanatatea (pe termen lung) a viitorului copil. Ceea ce a manancat in saptamanile care au condus la conceptie, poate afecta chiar si riscul copilului de a contacta boli, ce variaza de la gripa, la HIV si cancer citeste mai departe aici.

► Citeste in continuare SA FACEM UN COPIL: un plan bine gandit in 10 pasi pentru a ramane insarcinata

11 Sfaturi pentru a ramane insarcinata

Sfaturi pentru a ramane insarcinata - Sfaturi garantate pentru a ramane insarcinata nu cunoaste nimeni. In mod cert insa, in afara de dragostea care ii creaza, copiii vin pe lume si cu un gram de intamplare a destinului. Avem insa 11 sfaturi care iti pot mari foasrte mult sansa de a deveni mamica citeste mai departe aici.

 Grupuri de suport si intelegere: Asteptand o comoara in viata noastra

Dorinta de a ramane insarcinata este adesea stresanta si va poate consuma extraordinar de tare. Cunoasterea inseamna putere. Cu cat stiti mai multe, cu atat veti avea mai putine emotii si veti putea sa infrunta cu curaj drumul acesta. Aveti alaturi suportul online al celei mai mari comunitati de limba romana: Desprecopii.com. Pentru suport concret, incurajare si prietenie, va asteptam pe cel mai citit forum online al femeilor aspirante la meseria de mamica: Asteptand o comoara in viata noastra !

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate 2024

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII