Comentarii la articole

Comentarii la articole

Comentarii la articole

  • In aceasta pagina gasiti toate observatiile voastre la diverse articole din site-ul nostru.

     

    Ele nu sunt grupate pe articole ci ordonate in functie de data trimiterii.

     

    Daca doriti sa vedeti lista unui anume articol, urmati "linkul" cu numele articolului si - in pagina articolului - apasati pe "Lista de discutii pe aceasta tema"!

Cauta in comentarii

Puteti sa folositi formularul de mai jos si tipul de sortare pentru a accesa comentariile la articole

 

Sortati dupa data!

Nr. Comentarii: 18394

  1. Articol: Intarcarea bebelusului: cum si candscris de: mona | 05.11.2007 16:13:18

    Dragii mei eu am alaptat un an si opt luni. Cei apripiati ma tot indemnau sa-mi intarc fetita inca de la noua luni dar asa cum sunt o incapatanata nu am ascultat de nimeni. Fetita mea este dezvoltata destul de bine si sanatoasa. Nu sunt de conceptia asa cum spun cei batrani ca laptele de la san este slab sau gras. Singura mi-am intarcat fetita dar treptat si am reusit cu succes chiar daca acum mai baga manuta si spune ca sunt jucariile ei. Cu toate astea foarte greu mi s-a retras laptele. Nu mi-am sespins niciodata fetita cu brutalitate.

    Mergi la articol
  2. Articol: Intarcarea bebelusului: cum si candscris de: Luisa | 12.06.2006 23:25:27

    Am intarcat fara probleme fetita la un an si jumatate. Pur si sinplu am simtit ca atunci este momentul potrivit. Important este sa renunti treptat la alaptare si astfel nimeni nu va avea de suferit. Cu un pic de rabdare si ceva timp treci si peste

    Mergi la articol
  3. Articol: Intarcarea bebelusului: cum si candscris de: alina dinu | 28.07.2005

    Baietelul meu are 1 an si 5 luni.Este foarte dependent de san pentru ca il foloseste ca suzeta, pentru a-si alina durerile de gingii. Din aceasta cauza as vrea sa il intarc. Oare este momentul? Sau sa astept sa-i iasa si ultimele 4 masele si abia apoi sa-l intarc? Este foarte obositor, cred, pentru amandoi. Cere titi des, oriunde ne-am afla, la orice ora din zi si din noapte. Are cineva vreun sfat?

    Mergi la articol
  4. Articol: Intarcarea bebelusului: cum si candscris de: gabriela_bardasu | 28.07.2005

    Am o fetita de 11 luni si jumatate. De o saptamana am incetat sa-i mai dau sa suga. A reactionat foarte bine. Se pare ca era momentul intarcatului. Problema mea e ca am sanii foarte tari, durerosi.Pun comprese reci, ii tin stransi dar nu stiu ce sa mai fac. Cat mai dureaza? Sunt insarcinata a doua oara si nu pot sa iau medicamente. Are cineva vreo idee?

    Mergi la articol
  5. Articol: Intarcarea bebelusului: cum si candscris de: nedelcu gina elena | 20.07.2005

    copilul meu Delia, 1 an si o luna, a acceptat biberonul, in cele din urma, dupa ce timp de doua luni am rarit suptul la san. Problema mea este daca eu trebuie sa-mi storc sanii daca nu mai alaptez sau trec de la sine. Am deja trei zile de cand nu mai alaptez ssi am sanii tari (angorjati). Este a treia zi de cand iau brocriptin. Va rog sa-mi spuneti ce sa fac.

    Mergi la articol
  6. Articol: Intarcarea bebelusului: cum si candscris de: florea mirela | 08.05.2005

    Am o fetita minunata de 1 an si 2 saptamani.As dori sa o intarc pentru ca de la 6 luni suge numai din sanul stang iar acum are 6 dintisori si fara sa vrea ma irita. Daca stiti vreo metoda de intarcare care sa nu o afecteze f. mult va rog sa ma ajutati. Am sa incerc sa o intarc asa cum am citit, progresiv, dar nu stiu ce o sa fac cu suptul de seara, pentru ca asa o adorm.Nu accepta lapte formula sau de vaca. Noaptea nu mai suge de la 10 luni de cand am reusit sa ii dau ceai cu biberonul.

    Mergi la articol
  7. Articol: Intarcarea bebelusului: cum si candscris de: vera | 18.03.2005

    Sunt mamica unei fetite de 1 an si 11 luni si am alaptat-o pana acun cateva zile, a suportat destul de usor intarcatul nici nu ma astemtam, dar ianinte de asta am pregatit-o moral, iam explicat ca este fetita mare si trebuie sa renunte singura asa ca sfatuest toate mamicile datile cat mai mult cu putinta la san. Inatarcatul nu-i o problema mare cum ne inchipuim noi inainte. Sunt bucuroasa ca ma alaptato atat.

    Mergi la articol
  8. Articol: Intarcarea bebelusului: cum si candscris de: miha | 15.03.2005

    sunt mamica unui baietel de 3 ani si 8 luni si a unei fetite de 9 luni. pe baiat l-am alaptat 1 an si 8 luni si di pacate am facut gresala sa plec pentru 4 zile de acasa(nu-l lasasem niciodata cu altcineva mai mult de 6-8 ore) cand am hotarat sa-l intarc a suferit cumplit i-a chinuit pe cei care au ramas cu el iar eu am plans 4 nopti si 4 zile de mila lui. cand am ajuns acasa mi-a sarit in brate si bineanteles ca mi-a cerut titi i-am spus ca am buba si nu mai pot sa-i dau ca ma doare si a inteles foarte bine ziua nici nu mai cerea dar noaptea era un cosmar pentru ca plangea si ce puteam eu sa-i explic unui copil asa mic si adormit? la fetita cu siguranta voi incerca metoda de pe site pt. ca vreau sa-i dau si ei lapte de mama cel putin 2 ani.

    Mergi la articol
  9. Articol: Intarcarea bebelusului: cum si candscris de: daniela | 01.03.2005

    Problema intarcatului nu este deloc una usoara...dar cred ca reusita depinde numei de intelegerea fenomenului.Fetita mea are acum 4 luni si eu am inceput sa o pregatesc deja de intarcat cu cateva saptamani in urma...pe la 3,5 luni in felul urmator:am ales o masa din timpul zilei,atunci cand mi s-a parut ca am mai putin lapte si am incercat sa ii dau cate 10-30 ml de lapte praf din biberon.Imediat am observat ca la mine plangea dar refuza complet biberonul,in timp ce la o alta persoana,duta putin plans,incepea sa manance.Am ajuns sa inlocuiesc complet acea masa cu biberonul,dar numai oferit de catre o alta persoana.Acum avem o masa la 2 zile de biberon si uneori il accepta si de la mine,dar dupa mult plans si incep sa-i dau unul in fiecare zi.Este de asemenea bine si pt. mine pt. ca deja simt sanii mai usori si cred ca va functiona pt. ca mai am o luna pana cand o intarc.

    Mergi la articol
  10. Articol: Intarcarea bebelusului: cum si candscris de: CORNELIA | 02.12.2004

    Copilul meu are 1an si de la varsta de 7luni nu a vrut sa mai primeasca nici un fel de lichide(supa,ciorba,ceai,apa,lapte).In afara de iaurturi mancarea este sub forma de piureuri(legume cu carne,oua,branzeturi).As vrea ca de la aceasta varsta sa-l intarc dar nu stiu cum am sa reusesc ,deoarece el nu bea nici cu biberonul si nici cu lingurita.Va rog pe dumneavoastra sa ma sfatuiti dar si pe celelalte mame care au fost in situatii similare.

    Mergi la articol
  11. Articol: Intarcarea bebelusului: cum si candscris de: Veronica | 27.10.2004

    Baietelul meu are 11 luni si vreau sa il intarc in curand.Va fi o problema pt.ca e "obsedat" de san,dar astept sfaturi de la mamicile care au reusit sa treaca peste asta.Problema e ca nu vrea biberon si suge si noaptea de 2-3 ori,nu neaparat de foame ci de sete,dar nu vrea ceai sau apa.Cred ca o sa ne fie tare greu.

    Mergi la articol
  12. Articol: Intarcarea bebelusului: cum si candscris de: daniela basa | 13.10.2004

    Si eu ma confrunt cu aceeasi pb. ca a multor mamici-copilul meu suge toata noaptea ,e obsedat sa faca asta,nu ne odihnim nici eu ,nici el.Daca poate cineva sa ma invete concret ce trebuie sa fac ptr . a-l dezvata de obiceiul asta,i-as multumi din suflet.Am ajuns la capatul rabdarii,si,daca nu voi gasi o metoda mai"umana",n-am ce sa fac altceva decat sa-l las sa planga pana o sa accepte biberonul,mentionez ca are 9 luni...va pup...si astept mesaje de la mamici cu experienta in asa ceva.

    Mergi la articol
  13. Articol: Intarcarea bebelusului: cum si candscris de: Anne Marie | 17.08.2004

    am reusit sa-mi intarc fetita de la 7 luni fara o saptamana...recunosc ca am inceput tarziu, insa am preferat sa-i dau exclusiv lapte de mama pana la 6 luni.....in 8 zile, am reusit sa o conving sa-mi ia biberonul de lapte. Cum? In primul rand, am rugat-o pe mama mea sa stea peste week-end la noi, iar noaptea, cand Ioana se trezeste de foame, a luat biberonul fara discutii....apoi, treptat l-a luat si in timpul zilei...E adevarat, am reusit sa gasesc cel "mai bun" lapte, am incercat cu mai multe tipuri de lapte, combinand cereale simple cu lapte praf, iar atunci cand a acceptat, atunci mi-a dat de stire ca am nimerit laptele "ei" preferat.

    Mergi la articol
  14. Articol: Intarcarea bebelusului: cum si candscris de: dariela | 07.03.2004

    cum pot intarca un copilas de un an pe care il alaptez de citeva ori pe noapte?

    Mergi la articol
  15. Articol: Intarcarea bebelusului: cum si candscris de: gabriela sima | 14.12.2003

    sunt mama unei fetite de 11 luni.Am incercat sa o intarc dar fara rezultat.Refuza sa bea lapte cu biberonul, indiferent ca este lapte praf, lapte de vaca sau chiar laptele meu. Mi-este teama ca dupa ce o voi intarca nu va mai bea lapte. Ce sa fac?

    Mergi la articol
  16. Articol: Intarcarea bebelusului: cum si candscris de: Nedelea Otilia | 22.09.2003

    Sunt mama unei fetite de 5 luni si incerc sa o fac sa manance si cu biberonul deoarece am inceput serviciul iar pana acum am hranit-o numai la san. Nu vrea sa ia biberonul desi i-am dat laptele pe care l-a baut si in maternitate. Nu a luat in greutate. Ce metoda sa mai folosesc pentru a o face sa primeasca biberonul?

    Mergi la articol
  17. Articol: Intarcarea bebelusului: cum si candscris de: dara | 01.08.2003

    As vrea sa va rog sa-mi spuneti cum sa o fac pe fetita mea de 7 luni sa accepte lapte formula? Am intrerupt alaptarea de 10 zile, timp in care n-a baut nici un fel de lapte deoarece i-a interzis medicul (a avut o diaree urata). Acum i-a trecut dar plange cand simte gustul laptelui in gura.

    Mergi la articol
  18. Articol: Intarcarea bebelusului: cum si candscris de: Moise Axineta | 10.02.2003

    sunt mama unui copilas de 10 luni.As vrea sa il intarc pentru ca noptile au devenit un chin pentru mine.Nu gasesc,insa, nici o solutie atat de buna incat el sa nu sufere prea mult.Ce e mai rau e ca aceasta e si perioada cand ii apar urmatorii 2 dintisori(are deja 2).s-a invatat sa-si aline durerile la san iar daca dorinta nu ii e indeplinita face niste crize de apnee de numai alaptatul il mai calmeaza.Va rog ,sfatuiti-ma in asa fel incat ,daca se poate,el sa se lase de supt.Multumesc frumos,Axi.

    Mergi la articol
  19. Articol: Intarcarea bebelusului: cum si candscris de: Theodora Papadopoulou | 17.09.2002

    Si eu sint mama a doi gemeni de 5 luni jumate... I-am intarcat de sase zile si am problema cu sinii... Pe bebei i-am dezatat incet-incet,intentionam ca la 6 luni sa intrerup suptul,dar laptele era aproape inexistent,mi-a revenit si ciclul menstrual,asa ca m-i s-a parut timpul potrivit. Am incercat cu creme,masaje,dar e foarte dificil,sinii sint ca piatra. Aveti vreun sfat pentru mine?

    Mergi la articol
  20. Articol: Intarcarea bebelusului: cum si candscris de: Stefania | 13.09.2001

    Articolul este folositor, dar cred ca ar trebui sa existe si niste sfaturi privind efectele intarcatului asupra mamei. De exemplu, (am 2 copii, pe ambii i/am alaptat), pe primul copil l-am intarcat relativ brusc, dar sanii s-au umplut in continuare de lapte, m-au durut si dupa 3 zile i-am dat sa suga o data, dar dupa ce s-au golit sanii nu s-au mai umplut si au ramas flasci. La al doilea copil, am incercat sa-l intarc treptat, iar dupa ce nu i-am mai dat sa suga nu mi s-au mai umplut sanii mult,ca prima data, dar sunt durerosi si sensibili inca (l-am intarcat acum cca. 3 saptamani), rar mai curge lapte. Ce sa fac sa nu mai fie durerosi? Astfel de sfaturi ar fi bine de gasit, si nu numai in ce priveste intarcatul. Ceea ce ii afecteaza pe copii ii afecteaza in egala masura si pe parinti, deci e bine sa stie la ce sa se astepte si cum sa reactioneze la o situatie anume.

    Mergi la articol

Output "
"

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:
Tema:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII