Comentarii la articole
0 | 7/2/2023
-
In aceasta pagina gasiti toate observatiile voastre la diverse articole din site-ul nostru.
Ele nu sunt grupate pe articole ci ordonate in functie de data trimiterii.
Daca doriti sa vedeti lista unui anume articol, urmati "linkul" cu numele articolului si - in pagina articolului - apasati pe "Lista de discutii pe aceasta tema"!
Cauta in comentarii
Puteti sa folositi formularul de mai jos si tipul de sortare pentru a accesa comentariile la articole
Sortati dupa data!
Nr. Comentarii: 18409
✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️
Subiecte tratate:
Tema:
Comentarii vizitatori
Citeste toate comentariileCe sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII
de ce eu cand am nascut baiatul nu mi-a spus nimeni de epiziotomie nasterea era mult mai usoara
Am nascut decurand si facandu-mi nevoile am simtzit o usturime pe RECT,si am ca o taietura ,ce trebuie sa fac caci ma ustura si abia ma usurez?
oana de ce esti atat de speriata de epiziotomie? preferi sa te rupi la nastere? o taietura curata o poti coase curat dar o ruptura
am si io o intrebare,imi e tare urat acum ca stiu ca mai am cam o saptamana pana la nastere.daca eu nu vreau sa mi se faca epiziotomie se poate sau neaparat trebuie daca asa zice doctorul?va rog sa imi raspundeti ca sincer nu stiu ce sa mai cred daca e bine sau nu sa fac epiziotomie.
Am auzit despre un caz in care in urma inciziei prevazute de epiziotomie, a fost atins si colonul, iar femeia respectiva a ramas cu grave probleme timp indelungat (defecatie prin uter, imposibilitatate de cicatrizare si refacere).(In prezent nu stiu nimic despre starea acestei femei). Acest lucru ma ingrozeste. Eu sunt pentru nasterea naturala, dar astfel de cazuri ma fac sa ma gandesc la cezariana. Dar cezariana este
Tot mai multe studii in Occident indica o tendinta puternica de a evita epiziotomia (am inteles ca deja in 1997 in SUA procentul nasterilor naturale la care s-a folosit epiziotomia era de aproximativ 30% - fata de 65% in anii '70). in omania se tine cont de aceste rezultate?Chiar depinde de nastere, in Romania? pana acum nu am auzit de nici un caz de nastere naturala (in spital) in Romania in care sa nu se fi folosit epiziotomia. Se cunosc eventual statistici in acest sens? la cat se ridica la noi procentul nasterilor naturale fara epiziotomie?Ce sanse am sa conving medicii ca ideile lor nu sunt chiar asa de bune si ca as prefera sa incerc o nastere fara taieturi ......iar legat de placerle obtinute artizanal, prin folosirea unor noduri speciale... nu, multumesc; sunt foarte fericita cu viata mea sexuala de pana acum si cu dotarea naturala; pentru variatiuni exista jucarii care pot fi folosite, din cand in cand... nu e nevoie de
nu, multumesc, ma lipsesc de "nodul sotului" :)
Daca te informezi un pic si discuti cu medicul cu care urmeaza sa nasti este posibil sa obtii rezultate foarte bune in urma unei epiziotomii, adica daca medicul "taie" si "coase" cum trebuie vei avea surpriza ca tu si sotul tau sa descoperiti ca viata sexuala este mult mai buna (epiziotomia este aproape echivalentul unei opertii plastice afrodisiace la femei daca este facuta cum trebuie). Va spun asta din proprie experienta.Desi nu am vrut sa nasc natural fiica mea sa grabit foarte tare si planurile mi-au fost date peste cap si vrei nu vrei am nascut natural.Spre norocul meu medicul care mi-a supraveghet sarcina si nasterea a facut o epziotomie pe care a cusuto si a incheiato cu un nod special(nodul sotului)
Domnule doctor, ultimele cercetari au evidentiat faptul ca o ruptura naturala este de preferat epiziotomiei. In plus, epiziotomia favorizeaza rupturile, incontinenta, vindecarea mai lenta. Pentru mai multe informatii cititi: http://www.changesurfer.com/Hlth/episiotomy.html sau http://www.efn.org/~djz/birth/obmyth/epis.html Ma bucur ca voi naste in Canada, unde mitul epiziotomiei apartine trecutului.
Am avut mare noroc cu o doctorita care parca a facut o "broderie" dupa epiziotomie (si repede, si usor, si conversandu-se cu mine ca sa nu-mi stea mintea la ce face ea acolo). Totul a trecut si m-am refacut relativ repede si ma bucur... Am auzit cazuri care si dupa 1 an de zile mai acuzau dureri...
Am nascut cu epiziotomie, desi, nu as fi vrut. Dar decat sa ma fi rupt, mai bine o taietura mica cusuta frumos.
Draga Cristina, Medicii nu apeleaza la epiziotomie pentru a termina nasterea mai repede. In acele momente ei nu au in minte decat sa faca absolut ceea ce este necesar si corect pentru ca nasterea sa se termine BINE si nu neaparat repede, pentru ca deja au responsabilitatea a doua vieti. In timpul expulziei fatului, vulva se dilata foarte mult. La un moment dat, intr-un anumit punct al acesteia, se poate intampla sa apara o zona albicioasa care reprezinta o ischemie locala a tesuturilor datorita tensiunii extraordinare locale iar aparitia acestei zone albicioase reprezinta semnul de alarma ca vulva se va rupe. De aceea medicul este nevoit sa apeleze la epiziotomie. Pe de o parte pentru a usura expulzia fatului, pe de alta parte vulva se va rupe oricum dar aceasta rupere se va face la intamplare si nu controlat ca in cazul epiziotomiei. Exista posibilitatea ca aceasta ruptura "necontrolata" sa se prelungeasca spre anus si rect si sa dea astfel niste complicatii extraordinare si extrem de neplacute si care se vor corecta numai chirurgical printr-o operatie suplimentara ! Deci epiziotomia este de cele mai multe ori efectuata atunci cand este impusa de conditiile locale. Sigura ca este de preferat o nastere fara epiziotomie dar nu intotdeauna acest lucru este posibil.
Faptul ca epiziotomia se vindeca mai repede si mai usor decat ruptura nu este adevarat. De obicei doctorii prefera epiziotomia pentru ca sa termina nasterea mai repede. Nu as recomanda epiziotomia nimanui pentru ca odata ce incizia se face, atunci cand capul copilului iese se face o ruptura si mai adanca si mai greu de vindecat. Cristina
Cand am (re)citit articolul mi-am adus aminte de ce mi-a povestit mama despre cum m-a nascut.Asta se intampla in '74.Pe langa faptul ca a avut "norocul" de o moasa artagoasa,care se rastea la ea in genul "Hai nu mai tipa,ca nu esti tu prima care naste",doctorul care a ajutat-o sa nasca i-a facut o epiziotomie.Dupa ce a nascut,mama a mai trebuit sa stea pe masa de nasteri inca o ora,pana ce dr.-dupa ce a baut o cafea si a fumat o tigara,a catacdisit sa o coasa.Si bineinteles ca nu se grabea deloc,desi anestezia isi pierduse efectul de mult.Ce pot sa spun?No comments. Sa dea Domnul sa nu mai existe astfel de MACELARI in nici o maternitate.Sunt bucuroasa ca am avut sansa de a naste in strainatate(unde conditiile nu se compara cu cele de la noi),pentru ca am auzit de cazuri asemanatoare cu cel al mamei mele mult mai recente . Nu vreau sa blamez pe nimeni,stiu ca exista si doctori care se straduiesc sa imbunatateasca sistemul din spitalele romanesti si pentru asta sunt demni de toata lauda si respectul.
Intr-adevar pare destul de simplu dar cam greu de realizat in Romania in conditiile in care o nastere a ajuns o afacere pentru unii medici, in cazul in care se face cezariana. Uneori ne ingrozeste gandul ca ne dam pe mana unor medicii care se gandesc mai mult la veniturile lor extrasalariale decat la pacient.
Buna! eu am nascut prin cezariana cu domnul dr Silviu Istoc cu anestezie epidurala. Nu am avut nicio problema, totul a decurs normal. Doctorul vostru ar trebui sa av explice tot ce trebuie sa stiti!
Buna fetelor,eu am nascut anul trecut in Franta cu epidurala,a fost totul ok si rapid.Acum sunt din nou insarcinata si am sa recurg la acelasi lucru.In orice situatie depinde de oamenii de langa voi .Eu l am simtit pe doctor ca e un specialist,am avut incredere deplina in el si totul a decurs perfect.Curaj tuturor.
Îmi pare rău ca am ajuns sa citesc un asemenea articol pe un site care mi se părea chiar ok...... in mod cert exista si complicații ce pot sa apăra, ca si la oricare act medical dar de aici pana la a spune ca nu ai aceeași satisfacție legată de sarcina, dacă nu simți durerea in toate formele ei, mi se pare MULT. Ce, nu ești satisfacută ca ți-a mai rămas un dram de energie sa te bucuri cu iubitul tău de puiuț?!?! Curios..... A, si cine are o minima cultura medicală, știe ca analgezicului se administrează in functie de senzație: doare -se creste doza, pacienta experimentează o amorțirea a picioarelor- se reduce automat doza. Nu cred ca e cazul sa mai discutam de calitatea anestezistului si de faptul ca acest tip de analggezie tine si de cât de priceput e acesta.......
braun espocan, anestezie combinata spinala si epidurala este pt cezariana. celelalte sunt pt nastere normala. mai important de stiu este ca LA BRAUN PE SITE, daca le comandati direct, le gasiti LA JUMATATE DE PRET fara de farmacii!mie mi s-a parut incredibil adaosul din farmacii. ex dif de pret: site - 180 lei, farmacie 340 lei!!!!!!!
Pe mine ma sperie foarte tare gandul ca nu o sa mai simt picioarele. Sun o fire putin cam panicoasa. Va rog, cateva detalii legate de ce simti imediat dupa intepatura. Nu sunt insarcinata inca, dar imi fac temele in domeniu. Pupici, viitoare si actuale, mamici.