Nutritia mamei in timpul alaptarii: intrebari si raspunsuri

Nutritia mamei in timpul alaptarii -  intrebari si raspunsuri

Nutritia mamei in timpul alaptarii - intrebari si raspunsuri

  • Nutritia mamei in timpul alaptarii poate fi usor confuza. Multe mamici care alapteaza au aceste neclaritati: Cat de mult ar trebui sa mananc? Ce ar trebui sa evit? Cum ar putea dieta afecta copilul?

    Daca alaptezi, ii oferi nutrienti bebelusului; nutrienti care ii promoveaza cresterea si sanatatea. Ai putea avea intrebari cu toate acestea, ce alimente si bauturi sunt cele mai bune pentru tine - si modul in care dieta ta ar putea afecta laptele matern dar si copilul.

despre Nutritia in timpul alaptarii: Sfaturi pentru mame, veti citi:

Am nevoie de calorii in plus in timpul alaptarii?
Ce alimente ar trebui sa consum in timp ce alaptez?
Cat de multe lichide am nevoie in timp ce alaptez?
Dieta vegetariana si alaptarea se impaca?
Ce alimente si bauturi ar trebui sa limitez sau sa evit in timp ce alaptez?
Ar putea dieta mea sa ii provoace copilului o stare de agitatie sau o reactie alergica?

Am nevoie de calorii in plus in timpul alaptarii?

Da, poate fi necesar sa consumi un pic mai mult, cca 400 - 500 de calorii pe zi in plus - pentru a-ti mentine energia.

Pentru a obtine aceste calorii in plus, opteaza pentru alimente bogate in nutrienti, cum ar fi o felie de paine din cereale integrale, cu o lingura (aproximativ 16 grame) de unt de arahide, o banana medie sau mere, si aproximativ 230 grame de iaurt.

Ce alimente ar trebui sa consum in timp ce alaptez?

Concentreaza-te pe a face alegeri sanatoase pentru a ajuta la  productia de lapte. Opteaza pentru alimente bogate in proteine, cum ar fi carnea slaba, oua, produse lactate, fasole, linte si fructe de mare scazute in mercur. Alege o varietate de cereale integrale, fructe si legume. Spala fructele si legumele pentru a reduce expunerea la reziduuri de pesticide.

Toate aceste diferite produse alimentare in timpul alaptarii vor schimba aroma laptelui matern. Acest lucru va expune copilul la gusturi diferite, care l-ar putea ajuta mai tarziu sa accepte diverse alimente in decursul diversificarii.

Pentru a te asigura ca nu iti lipsesc vitamine, discuta cu medicul; acesta ti-ar putea recomanda sa iei in continuarea vitamine prenatale, pana la intarcarea copilului.

Cat de multe lichide am nevoie in timp ce alaptez?

Consuma frecvent lichide, de preferinta apa plata si inainte de a simti sete. Sa ai mereu un pahar de apa in apropiere, atunci cand alaptezi copilul.

Atentie la sucuri si bauturi dulci. Prea mult zahar poate contribui la cresterea in greutate - sau sabota eforturile pentru a pierde greutatea acumulata in timpul sarcinii. Prea multa cofeina poate fi suparatoare, de asemenea. Limiteaza-te la nu mai mult de 2 sau 3 cesti de cafea pe zi - maxim. Cofeina in laptele matern ar putea agita copilul sau interfera cu somnul acestuia.

Dieta vegetariana si alaptarea se impaca?

Daca urmezi un regim alimentar vegetarian, este deosebit de important sa alegi alimentele care iti ofera nutrientii de care ai nevoie. De exemplu:

Alege alimente bogate in fier, proteine ​​si calciu. Surse bune de fier: linte, cereale, produse din cereale integrale, mazare, legume cu frunze de culoare inchisa si fructe uscate. Pentru a ajuta organismul sa absoarba fierul, consuma alimentele bogate in fier impreuna cu cele bogate in vitamina C, cum ar fi fructele citrice.

Pentru proteine, ia in considerare ouale si produsele lactate sau surse vegetale, cum ar fi produsele din soia si inlocuitori de carne, legume, linte, nuci, seminte, si cereale integrale.

Surse bune de calciu includ produsele lactate si legumele de culoare verde inchis. Alte optiuni includ cerealele, laptele de soia, iaurtul de soia si tofu.

Ia in considerare suplimentele. Medicul iti va recomanda probabil un supliment de vitamina B-12. Vitamina B-12 se gaseste aproape exclusiv in produsele de origine animala. Aceasta este esentiala pentru dezvoltarea creierului copilului.

Daca nu consumi suficiente produse bogate in vitamina D - cum ar fi laptele de vaca si unele cereale - si ai expunerea la soare limitata, s-ar putea sa ai nevoie de suplimente de vitamina D. Copilul tau are nevoie de vitamina D pentru a absorbi calciu si fosfor. Prea putina vitamina D poate duce la rahitism, o inmuiere si slabire a oaselor.

Ce alimente si bauturi ar trebui sa limitez sau sa evit in timp ce alaptez?

Anumite alimente si bauturi merita prudenta in timpul alaptarii. De exemplu:

Alcoolul. Nu e nici un nivel de alcool in laptele matern care este considerat sigur pentru un copil. Daca bei, evita alaptarea pana cand alcoolul a disparut complet din laptele matern. Acest lucru dureaza de obicei doua-trei ore pentru 355 mililitri de bere cu 5% alcool, 148 mililitri de vin cu 11% alcool sau 44 mililitri lichior cu 40% alcool, in functie de greutatea corporala. Pomparea si aruncarea laptelui nu grabeste aliminarea laptelui din laptele matern.
Cofeina. Evita sa consumi mai mult de 2 - 3 cesti de cafea pe zi. Cofeina in laptele matern ar putea agita copilul sau interfera cu somnul copilului.
Pestele. Fructele de mare pot fi o mare sursa de proteine ​​si acizi grasi omega-3. Cele mai multe fructe de mare insa contin mercur sau alti contaminanti. Expunerea la cantitati excesive de mercur prin laptele matern poate prezenta un risc pentru dezvoltarea sistemului nervos la copil. Pentru a limita expunerea copilului, evita fructele de mare care sunt bogate in mercur, inclusiv pestele-spada, macroul rege si tilefish. Daca alegi un peste din apele locale, limiteaza-te la 170 grame pe saptamana si nu consuma alti pesti in acea saptamana.

Ar putea dieta mea sa ii provoace copilului o stare de agitatie sau o reactie alergica?

Anumite alimente sau bauturi in dieta ta ar putea determina copilul sa devina iritabil sau sa aiba o reactie alergica. In cazul in care copilul devine agitat sau dezvolta o eruptie cutanata, diaree sau congestie la scurt timp dupa alaptare, consulta medicul imediat.

Daca banui ca ceva din dieta ta ar fi putut afecta copilul, evita produsul respectiv timp de o saptamana pentru a vedea daca se observa o diferenta in comportamentul copilului. Ia in considerare eliminarea alimentelor din lapte, alune, soia, grau, oua sau  porumb. Unele femei care alapteaza spun ca evitarea alimentelor condimentate sau cele care produc gaze, cum ar fi ceapa sau varza, poate ajuta - dar acest lucru nu a fost dovedit prin cercetari.

Pentru a determina legaturi intre dieta ta si comportamentul copilului, tine un jurnal alimentar. Trece intr-o lista tot ce ai mancat si baut, impreuna cu note despre modul in care reactioneaza copilul. Daca eliminarea unui aliment sau bauturi din dieta ta nu are niciun impact asupra starii de nervozitate a copilului, adauga alimentul inapoi in dieta si ia in considerare alti vinovati.

Aminteste-ti, nu este nevoie de o dieta speciala in timp ce alaptezi. Pur si simplu concentreaza-te pe a face alegeri sanatoase.

Alimentatia mamicilor care alapteaza poate influenta laptele

Poate influenta alimentatia mamicii calitatea laptelui cu care este hranit bebelusul?

Ei bine, medicii sunt de parere ca anumite alimente pot influenta cantitatea de lapte la mamele care alapteaza. Aceste alimente si plante numite "lactogenice" sunt subiectul acestui articol. Asadar, atentie la alimentatie in timpul alaptarii, draga mamica - citeste in continuare detaliile aici.

FORUMURI DE DISCUTII RECOMANDATE

Scoli, Gradinite, Forum

Alaptarea

Cel mai bun cadou pentru bebelus. Probleme, experiente si povesti de succes din timpul acestui timp special.

 
Parintii intreaba, Parintii raspund

Primele 365 de zile din viata de mama

Cel mai bun cadou pentru bebelus. Probleme, experiente si povesti de succes din timpul acestui timp special.

 

 

 autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2015 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII