Cum să faci rost de timp pentru tine - sfaturi pentru proaspete mămici

Cum sa faci rost de timp pentru tine - sfaturi pentru proaspete mamici

Cum să faci rost de timp pentru tine - sfaturi pentru proaspete mămici

Ai asteptat cu nerabdare momentul in care ai devenit mamica, simti din plin schimbarile care se petrec in viata ta, te simti coplesita de iubire si lumea ti se pare deodata mai frumoasa si mai plina de sens... Dar te trezesti intr-o buna zi ca te doboara o epuizare despre care nici nu stii parca de unde vine...

Iata niste sfaturi pentru tine draga mamica de bebelus - despre cum sa faci rost de timp...

Cadouri practice
Comunica pe mail! 
Fa-ti cumparaturile online
Cumpara mai multe haine!
Sari cate o baita!
Renunta la parada modei bebelusului!
Renunta la calcat!
Creeaza obisnuinte!
Accepta ajutorul!
Cumpara in triplu exemplar
Fii mai putin exigenta! 
Esti mamica de bebelus ? atunci poti citi si ...

Cand te trezesti ca nu mai ai timp de nimic ... esti mamica de bebelus

Ai asteptat cu nerabdare momentul in care ai devenit mamica, simti din plin schimbarile care se petrec in viata ta, te simti coplesita de iubire si lumea ti se pare deodata mai frumoasa si mai plina de sens... Dar te trezesti intr-o buna zi ca te doboara o epuizare despre care nici nu stii parca de unde vine. Simti deodata ca nu mai ai timp pentru nimic altceva decat pentru bebelusul tau si asta iti da o stare de tensiune care pare sa creasca de la o zi la alta... Iti suna cunoscut? Ei bine, realitatea este ca timpul tau are acum alta valoare si va trebui sa inveti sa te descurci cu ea pentru tot restul vietii. 
 
Suna cam dur, dar, de fapt, nu e chiar asa. Ideea este ca ti s-au schimbat prioritatile si, in mod cert, esti acum mult mai ocupata ca inainte. Exista insa numeroase trucuri prin care iti poti usura sarcinile de mamica, economisind cate putin timp din tot felul de activitati carora le acorzi prea mult din timpul tau. Iata cateva sfaturi pentru a-ti face rost de timp pentru tine atunci cand simti ca ai nevoie de el.

Cadouri practice!

De obicei, la nastere, primesti tot felul de cadouri pentru tine si pentru bebelusul tau si multe dintre cunostinte, mai ales cele apropiate, din familie, te intreaba de ce mai ai nevoie, tocmai pentru ca sunt niste cadouri care se vor a fi utile. Ce-ar fi ca daca in loc de carut, pe care probabil ca oricum il vei cumpara la un moment dat, ai cere o masina de spalat vase, de exemplu...?

Comunica pe whatsup sau mail

Convorbirile telefonice sunt adesea obositoare in primele saptamani dupa nastere. Toata lumea vrea sa te felicite, sa stie cum te simti, sa te intrebe ce face bebelusul. Poate ca nu ar fi rau sa concepi un text frumos, in care sa iti exprimi sentimentele de mamica si sa atasezi niste fotografii dragute cu bebe pe care sa le trimiti prin mail tuturor prietenilor, mentionandu-le in acelasi timp ca sunteti bine si ca atunci cand va fi momentul abia astepti sa va vedeti...

Ad-Extra3:

Fa-ti cumparaturile online!

Desigur, nu poti sa cumperi absolut orice de pe net, insa din ce in ce mai multe produse pot fi cumparate online. Poti scuti timp si uneori chiar bani daca te obisnuiesti sa iti comanzi online lucrurile de care ai nevoie, in loc sa umbli dupa ele prin magazine.

Cumpara mai multe haine!

Nu pentru a imbogati producatorii de  imbracaminte, ci pentru a-ti usura munca de mamica. Cupara mai multe body-uri si pijamale pentru bebe, astfel incat sa nu fii nevoita sa speli zilnic rufe sau o data la doua zile. Ce-ar fi sa iti faci un calcul astfel incat sa speli doar o data pe saptamana?

Sari cate o baita!

Baita este un moment frumos si necesar al zilei, dar care iti ia destul timp. Nu se va intampla nimic daca din cand in cand mai reduci ritmul si o transformi din ritual zilnic in ritual la doua zile. Cel putin in primele luni de viata, bebelusul nu are obligatoriu nevoie de baita in fiecare zi, atata timp cat ai grija de igiena fetei, a mainilor si a zonei genitale. Si de fapt - asa cum spune si Desprecopii, nici nu trebuie sa faci in fiecare zi baie bebelusului Iata de ce nu trebuie sa facem zilnic baita bebelusului

Renunta la parada modei bebelusului!

Cel putin in prima luna de zile, incearca sa il imbraci cu hainite cat mai usor de imbracat. Este inutil sa te chinui cu haine sofisticate si sa le schimbi in permanenta.

Renunta la calcat!

Indiferent ca este vorba despre lenjeria de pat sau despre hainele bebelusului, calcatul nu ajuta la absolut nimic. Este falsa ideea ca distruge microbii. Daca speli hainitele la 90 de grade este suficient, nu e nevoie de exces de zel si de pierdere de timp.

Creeaza obisnuinte!

Este frumos sa te joci cu copilul tau, este necesar si util, insa obisnuieste-l sa se joace si singur in patut, pentru a avea cateva minute libere. Nu iti face inutil procese de constiinta, copiii se joaca foarte bine si singuri, fara ca asta sa insemne ca sunt neglijati.

Accepta ajutorul!

Indiferent a vine de la mama sau de la soacra, accepta orice ajutor. Renunta la instinctul matern exacerbat, in favoarea ta. Un ajutor potrivit la momentul potrivit este tot ce ai nevoie.

Cumpara in triplu exemplar!

Suna cam ciudat, dar te va scuti de stres inutil si de timp pierdut la cumparaturi. Si nu este vorba doar de scutece, servetele umede sau alte consumabile pentru bebelusi. Cumpara o perioada in triplu exemplar si consumabilele din bucatarie, baie, etc. Vei vedea efectul asupra timpului economisit.

Fii mai putin exigenta!

Cu tine insati, in primul rand si cu ceilalti, in al doilea rand. Nu incerca sa fii mama perfecta si nici nu cere imposibilul de la tine insati. Daca vrei sa ai timp pentru tine, relaxeaza-te!

Esti o mamica de bebelus ? Atunci ai putea sa citesti si

Cui ii pasa de cat dorm mamele?

 Mamici perfecte nu exista

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Pe lângă aceste informaţii atent alese, aplicaţia înglobează o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată. Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor. 

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici.

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori  Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.

autor: Milena Sadova, Redactor Principal Desprecopii.com 
Desprecopii.com - toate drepturile rezervate 2019

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Ioana
    Ioanatrimis la 8/3/2015

    Foarte frumos!

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII