Conjunctivita: remedii naturiste

Conjunctivita -  remedii naturiste

Conjunctivita - remedii naturiste

  • Conjunctivita apare odata cu inflamatia conjunctivei (stratul exterior al ochiului care acopera partea alba numita sclera). Iata o serie de remedii naturiste pentru tratarea conjunctivitei.

- despre remediile naturiste impotriva conjunctivitei, veti citi:
Ce inseamna cu exactitate conjunctivita ?
Cate tipuri de conjunctivita exista?
La ce simptome ne putem astepta de la diferitele tipuri de conjunctivite?
Simptomele conjunctivitei alergice
Ce facem cand apare conjunctivita?
Modalitati de a preveni conjunctivita

Forum medical cu intrebari si raspunsuri medicale

Ce inseamna cu exactitate conjunctivita ?

Conjunctivita  sau "Ochii rosii"  apare odata cu inflamatia conjunctivei (stratul exterior al ochiului care acopera partea alba numita sclera). Acest strat exterior ajuta in lubrifierea ochiului prin producerea lacrimilor si mucusului, si de asemenea, interzice accesul microbilor in ochi. Cand conjunctiva este umflata si rosie, inseamna ca a fost iritata. Multe persoane nici nu trateaza aceasta infectie datorita faptului ca dispare in 7 pana la 10 zile, fara niciun tratament, dar este o afectiune foarte frecventa si poate fi contagioasa. Pe de alta parte, aparitia ei este un semn ca sistemul imunitar este foarte slabit.

Cate tipuri de conjunctivita exista?

Conjunctivita virala, foarte contagioasa este cauzata de un virus respirator comun, care poate provoca, de asemenea, si dureri de gat si o parte din infectiile respiratorii superioare. Virusul herpetic poate provoaca, de asemenea, "ochii rosii", afectiune care poate dura pana la trei saptamani si devine cronica. Netratata, afectiunea dispare de la sine dupa 5, 7 zile. Pentru unii virusi care cauzeaza conjunctivita nu exista tratament, dar problema mai mare este aceea ca se pot raspandi cu usurinta.

Conjunctivita bacteriana este cauzata de bacterii, este foarte contagioasa si se raspandeste cu usurinta. Apare atunci cand bacteriile intra in ochi sau in zona ochilor. Totodata, o serie de infectii comune (cea cu stafilococ, gonoreea, gripa Haemophilus B) pot cauza si ele aparitia afectiunii. Infectiile bacteriene dureaza pana la 10 zile, iar netratate pot produce probleme serioase.

Alergiile sezoniere pot duce si ele la conjunctivita, chiar si cele la parul de animale. Acestea pot fi foarte neplacute deoarece afecteza chiar ambii ochi.

La ce simptome ne putem astepta de la diferitele tipuri de conjunctivite?

• umflarea pleoapelor
• Inrosirea albului ochiului
• multe lacrimi
• zone umflate in fata urechilor
• senzatie de arsura la nivelul pleoapelor
• mancarime
• drenaj limpede sau usor gros

Conjunctivita poate fi o afectiune foarte grava pentru persoanele care poarta lentile de contact sau vad doar cu un singur ochi, si, de asemenea, cand sistemul imunitar este afectat. Nu exista medicamente pentru tratarea ei asa ca,tratamentele naturiste sunt cea mai buna solutie. Desi neplacut, persoanele care sufera de aceasta afectiune pot reveni la locul de munca sau la scoala, de obicei, intre 3 si 5 zile, atunci cand simptomele incep sa dispara. Acestea sunt:

• Inrosirea albului ochiului
• durere usoara
• o scurgere gri sau galbena din ochi
• genele se pot lipi una de alta din cauza drenajului
• umflarea pleoapei superioare
• Infectii bacteriene pot fi tratate cu antibiotice, iar persoanele afectate se pot intoarce la locul de munca, scoalala chiar 24 de ore dupa tratament. 

Simptomele conjunctivitei alergice

• mancarime
• rinoree si congestie
• senzatie de arsura la nivelul pleoapelor
• drenaj usoar

De obicei, exista tratament pentru alergiile de acest tip, dar uneori acesta trebiie sa fie preventiv.

Ce facem cand apare conjunctivita? 

Desi multi dintre noi optam pentru medicamente si antibiotice, exista metode naturale de a trata aceste infectii.

Remedii naturale pentru tratarea conjunctivitei:


Dracila (strugurii de munte)

Berberis vulgaris sau dracila este o planta care are o lunga istorie de utilizare ca remediu popular. Este renumita in tratarea bolilor digestive, infectiilor, indigestiei, si infectiei tractului urinar. Planta are numeroase beneficii datorita puternicelor ingrediente pe care le contine si pentru ca lupta eficient cu infectiile bacteriene, virale, fungice si cele parazitare. Ca remediu, este perfecta pentru spalaturile oculare. Fierbeti in apa si lasati sa se raceasca inainte de a clati ochii. O alta solutie este cataplasma cu cateva picaturi de apa pe ochiul inchis

Acidul boric

Acest acid, de asemenea, numit borat de hidrogen, este un acid slab de bor, care este folosit ca antiseptic pentru arsuri si taieturi minore. Ca si compus antibacterian, este comun pentru tratamentul acneei si infectiei urechii. In cazul conjunctivitei, amestecati cu apa pentru a spala ochii.

Mierea 

Mierea este puternica datorita proprietatilor sale antibacteriene si antibiotice. Amestecata cu apa sau lapte, poate fi un remediu foarte eficient pentru conjunctivita. Se poate pune miere direct pe ochi, sau se face un colir din 3 linguri de miere si 2 cani de apa. Dupa fierbere, se amesteca si cand se raceste, se foloseste de mai multe ori pe zi. Apa poate fi inlocuita cu laptele in acest tratament. Laptele cald poate fi deasemenea utilizat ca un colir sau ca o compresa.

Cartofii 

Se poate folosi un cartof crud pus pe ochi de mai multe ori pe zi. Atunci cand este utilizat de multe ori, cartoful poate reduce umflarea datorita proprietatilor sale astringente.

Gentiana

Aceasta planta perena are proprietati anti-inflamatorii, antimicrobiene, si proprietati astringente. Gentiana contine, de asemenea, berberina care lupta impotriva infectiilor, si ucide bacteriile care cauzeaza conjunctivita. Pentru a prepara o solutie calda aveti nevoie de 2 lingurite de gentiana si o cana de apa fiarta. Pentru picaturi pentru ochi, se amesteca musetel, tataneasa, 1/8 lingurita de goldenseal, si o cana de apa fiarta. Dupa 15 minute se strecoara si se foloseste ca si picaturi pentru ochi.

Ceaiuri 

Ceaiurile negre si verzi contin bioflavonoide care lupta impotriva infectiilor virale si bacteriene si reduc inflamatia. Un pliculet umed pe ochi pentru cateva minute, de 3-4 ori pe zi, va ajuta la ameliorarea infectiei. Daca este posibil, folositi ceai negru care contine tannis care poate reduce inflamatia mai repede. Pentru un colir, folositi o solutie slaba de ceai.

Probioticele

Probioticele sunt puternice, deoarece acestea lupta si distrug bacteriile "rele" care determina infectia, prin cresterea numarului de bacterii "bune" in zona infectata. Probioticele populare sunt colostru (lapte matern) si chefirul. Compresele calde pot ajuta cu drenajul si secretiile uscate. In acest scop, se ia un prosop, se imbiba cu apa calda si se aplica pe ochi timp de 5 minute. O compresa rece va ajuta cu mancarimea, umflarea, si senzatia de arsura. Tifonul steril inmuiat in apa, apoi lasat in congelator timp de 30 de minute, va avea un efect incredibil de linistitor.

Modalitati de a preveni conjunctivita

• Evitati frecarea si atingerea ochilor
• Spalati-va des mainile
• Nu folositi in comun prosoapele, servetelele sau prosoapele de maini.

Conjunctivita la copil de citit pe larg: Conjunctivita la copil

Mai cititi si urmatoarele:

Totul despre alergii

Totul despre alergii

Alergiile sunt frustrate, iritate, iar uneori pun viata in pericol. De ce unii oameni sunt sensibili la cele mai obisnuite lucruri – ca laptele, nucile si praful – iar altii nu? Cum…

Simptomele precoce ale pneumoniei la copil - sfatul medicului 🩺

Simptomele precoce ale pneumoniei la copil - sfatul medicului 🩺

Pneumonia la copii este o infecție a plămânilor care poate fi cauzată de diferiți agenți patogeni, cum ar fi bacteriile, virusurile sau chiar ciupercile.…

Tiroida și greutatea: Cum influentează glanda tiroidă kilogramele în plus

Tiroida și greutatea: Cum influentează glanda tiroidă kilogramele în plus

Vrei să slăbești și să presupunem că urmezi sfaturile în materie de alimentație sănătoasă și, totodată, faci exerciții fizice…

  Forum medical cu intrebari si raspunsuri medicale

Clinica Virtuala DC
Consultanta medicala online.


redactor: Mihaela Vilcu - Toate drepturile rezervate desprecopii.com (c) 2014

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII