7 semne ale ovulației pe care trebuie să le cunoști dacă dorești să devii mămică
Ovulația este acel miracol feminin care se intamplă in fiecare lună, în corpul femeilor fertile care nu au ajuns incă la menopauză. Practic, zilele in care se intamplă ovulația, marchează semnalul când femeia poate procrea - cu ajutorul desigur - al unui spermatozoid viteaz dăruit de viitorul tătic.
Iată 7 semnale ale ovulației pe care trebuie să le cunoști, dacă dorești să devii mămică.
- despre semnele care anunta ovulatia, veti citi:
Cum putem detecta ovulatia?
Schimbarea structurii mucusului cervical
Pofta mai mare de sex
Pozitia cervixului, inaltarea cervixului
Sanii devin mai sensibili si uneoiri usor durerosi
Test pozitiv la un test de ovulatie
Schimbarea temperaturii bazale
Studiul structurii salivei
Miracolul ovulatiei pe intelesul tuturor
CALCULATORUL OVULATIEI
Despre ovulatie mai cititi
Ovulatia este acel miracol feminin care se intampla in fiecare luna, la femeile care nu au ajuns inca la menopauza
Ovulatia este acel miracol feminin care se intampla in fiecare luna, la femeile care nu au ajuns inca la menopauza. Practic, zilele in care se intampla ovulatia, marcheaza semnalul cand femeia poate procrea - cu ajutorul desigur - al unui spermatozoid viteaz.
In fiecare luna, un ou (ovul) se maturizeaza in interiorul ovarelor tale si apoi se deplaseaza in tubul falopian, spre uter. Pentru a avea sansa unei sarcini, trebuie sa activitate sexuala in perioda 1-2 zile inainte de ovulatie si pana la 24 de ore dupa aceasta. Celulele spermei, spermatozoizii pot trai pana la 2-3 zile dar un ovul traieste doar 24 de ore dupa ovulatie - daca desigur, nu se intampla fertilizarea.
Cum putem detecta ovulatia?
In fara de calculatorul teoretic al zilelor ovulatie - de mai jos - e bine sa inveti cateva semne cale corpului care anunta ca ovulatia este in plina desfasurare, in corpul tau.
Iata cateva semne ale ovulatiei pe care ti le ofera corpul:
1. Schimbarea structurii mucusului cervical
Mai direct spus, secretiile tale devin ca un mucilagiu - vezi poza urmatoare
Ad-Extra3:
2. Pofta mai mare de sex
Nu-i asa ca sunt zile ale lunii cand simti ca ai pofta mai mare de sex decat alte zile? Ei bine, studiile au demonstrat faptul ca femeile au pofta mai mare de sex atunci cand sunt in zilele fertile.
3. Pozitia cervixului, inaltarea cervixului
Pozitia cervixului sau asa numita parte inferioara a uterului capata cateva modificari pe tot parcursul ciclului menstrual. Inainte ca ovulatia sa aiba loc, in prima parte a ciclului menstrual, cervixul este lasat mult mai in jos, fiind uscat si capatand o pozitie destul de ferma.
Atunci cand femeia se afla in apropierea momentului ovulatiei acesta se ridica, se deschide si devine mai moale, favorizand in acest fel transportul spermatozoizilor catre uter si in acest mod fecundarea ovulului eliberat de catre ovar. Dupa ce ovulatia tocmai a trecut, acesta va reveni la pozitia initiala, fiind iarasi ferm, uscat si lasat destul de jos in vagin.
4. Sanii devin mai sensibili si uneoiri usor durerosi
Unele femei simt in zilele ovulatiei usoare dureri la nivelul sanilor - si o sensibilitate mai ridicata. Acest lucru se datoreaza hormonilor care se pregatesc pentru o eventuala sarcina in corpul tau si sunt... in alerta maxima.
5. Test pozitiv la un test de ovulatie
Desigur, in zilele fertile ale ovulatiei - testul de ovulatie indica acest lucru dupa ce este pus intr-o mostra de urina.
6. Schimbarea temperaturii bazale
In exemplu de mai sus puteti vedea ziua ovulatiei (cea in care se schimba brusc media temperaturii bazale).
Important: este absolut necesar ca temperatura bazala sa fie masurata in fiecare zi la aceeasi ora.
7. Studiul structurii salivei
➡️ Citeste si Probleme ale ovulatiei ce pot afecta fertilitatea unei femei
Calculatorul de ovulatie
Calcularea aproximativa a datei ovulatiei este posibila numai femeilor cu un ciclu menstrual regulat, pe cand cele care au o menstruatie neregulata le este recomandat sa foloseasca metode aditionale.
Fazele unui ciclu menstrual
Intelegerea ciclului menstrual este o cheie a fertilitatii
Pentru a intelege ciclul menstrual normal este de ajutor impartirea lui in faze menstruale: faza foliculara, faza ovulatorie si faza luteala. Durata medie a unui ciclu menstrual este de 28 zile, cu variante ale normalului cuprinse intre 21 - 45 zile. Pe parcursul unui ciclu menstrual se produc modificari hormonale, modificari la nivel ovarian si la nivel uterin www.desprecopii.com/info.aspciteste in continuare aici >
Miracolul ovulatiei pe intelesul tuturor
Ovulația este piatra de temelie a întregii vieți și pentru a înțelege cum să depășim problemele de fertilitate, mai întâi trebuie să înțelegem cum se produce ovulația și modul în care acest proces biologic permite unei femei să poarte un copil timp de nouă luni.
Despre ovulatie mai cititi:
Oare sunt gravida? Simptome precoce de sarcina
Ovulatia: 6 moduri in care ovulatia afecteaza femeile
Calculator fertilitate: calculeaza zilele cand poti ramane insarcinata
Despre sindromul premenstrual si vorbele bunicii
”Draga mamii, ii vedea tu cum toate te-or durea de la o varsta”, spunea sfatoasă bunica, la o varsta care ei ii permitea sa dea sfaturi intelepte despre orice si mie imi permitea sa-mi intre pe-o ureche si sa iasa, rapid, pe cealalta ...
Refuz să dau vina pe orice vârstă, care e, nu-i așa, doar un număr. Dar atunci, nu știu din ce motiv, treptele sunt mai înalte, junghiurile mai ascuțite, migrenele mai dese, schimbările vremii mai predictibile.În acest context, nici ciclul menstrual nu mai e ce-a fost.
Dacă odată știam pur și simplu că există, că-i acolo cu un scop și că trece după un pachet de tampoane și câteva zile de abstinență, ”de la o vârstă” (nu există cuvinte pe care să le detest mai mult decât pe astea) întreaga viață devine un mare, abundent, capricios ciclu menstrual. Nu mai sunt fazele firești, dacă mă întrebi pe mine.
Există sindromul premenstrual clasic, sindromul ciclului propriu-zis, sindromul postmenstrual, sindromul intermenstrual și o mie de alte sindroame fără niciun nume.... mai departe
Forumuri recomandate - FORUMURILE ASPIRANTELOR
Forumul FIV
Fertilizarea in Vitro (FIV) - clinici, medici, experiente, succese, dileme.
Despre conceperea unui copil, ar merita sa stiti:
Trei secrete esentiale ca sa ramai insarcinata
Pozitii sexuale pentru conceperea unui copil
Dupa cate luni de incercari ar trebui sa ne impacientam daca nu ramanem insarcinate?
Plante care stimuleaza fertilitatea dupa 35 de ani
Sarcina dupa un avort: cat de curand?
Incercarea de a concepe un copil: cum sa scapati de tensiunea ei
Placerea sexului si sansa de a concepe un copil
Pot ramane insarcinata daca ...?
Ovulatia si calculul ovulatiei
autor: echipa Desprecopii.com , Toate drepturile rezervate © 2024
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Ultimile 10 comentarii
Buna,numele meu este ionut, eu si sotia incercam mai bine de 2 ani sa avem un bebelusi si nu se intampla nimik.sotia nu are menstruatia regulata deci ne e si foarte greu sa calculam.cativa medici ne-su spus ca suntem perfect sanatosi.ce sfat ne-ati putea da ?
Pot ramane insarcinata cu 5 zile de ciclu,fiind sub tratament cu b uri,myo sun ,acid folic..?
Buna sunt Elena si am 29 ani si nu raman ansarcinata de mai Putin de 3 ani doctorii ami spun ca nu am nimic si sa astept ca o sa raman sunt disperata
Raluca, incearca sa te duci la duhovnicul tau si sa vorbesti cu el. Te poti ruga la Maica Domnului, la Sfantul Efrem cel Nou.. Incearca sa te spovedesti si sa te impartasesti.
Buna am o nelamurire ultimul ciclu l.am avut in septembrie din 2 pana in 8 si in data de 18 sa terminat inauntru speram sa pot ramane din nou insarcinata doar ca si prima am avuto cu ajutorul unui tratament se poate intampla sa am aceeasi problema si acuma ...cand mi.am facut test de sarcina mi.a iesit negativ dar ciclu mi.a intarziat 14 zile datimi un sfat ce pot sa fac imi doresc mult sarcina
salut.ultima zi de ciclu am avuto pe 27 si pe 28 amavut relatii si pe 29 au inceput niste dureri in partea stinga la o trompa asa ca niste intepaturi si ca valuri ...si tot continuie ..posibil sa fie sarcina in trompa ?noi cu sotul tot ne dorim un copil insa nu reusim ...deja de un an de zile...mie frica sa nu foie ceva grav ..am nevoie de un sfat
Se pot lua tratamente chiar daca nu aveti probleme. Mie medicul meu mi-a dat duphaston si myo-sun pt 10 zile,(incepand cu ziua16) timp de 3 luni. Nu va fac niciun rau,doar va ajuta. Incercati.Sper sa fie cu noroc!
Se pot lua tratamente chiar daca nu aveti probleme. Mie medicul meu mi-a dat duphaston si myo-sun pt 10 zile,(incepand cu ziua16) timp de 3 luni. Nu va fac niciun rau,doar va ajuta. Incercati.Sper sa fie cu noroc!
Buna ziua! Ma numesc raluca si am 31 de ani. De 2 ani incerc sa raman insarcinata dar fara nici un rezultat! am vizitat mai multi medici care mi-au spus ca suntem sanatosi si nu avem nevoie de tratamente dar pana acum nici un rezultat! am incercat si cu calendar si fara si nimic! ce as putea sa mai incerc???
Buna an 28 de ani si-mi doresc din tot sufletul un copilas ce pot face ?sunt disperata
Am spirala este posibil sa ramin insarcinata ciklu nul am deloc alaptezi
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII