Nasterea sub hipnoza
- Super fotomodelul Doutzen Kroes a nascut recent o fetita frumoasa - Mylenna Mea. Proaspata mamica a dezvaluit ca nasterea a fost una usoara, datorita nasterii sub hipnoza. Moasa Imke van Soest raspunde intrebarilor legate de subiectul nasterii sub hipnoza.
despre nasterea sub hipnoza veti citi:
Nasterea sub hipnoza in atentie
Nasterea sub hipnoza si atentia la semnele corpului mamei in timpul nasterii
Exercitiile de respiratie
Eliberarea de temeri
Planul de nastere
Nasterea prin hipnoza: o nastere mai usoara
Nasterea sub hipnoza in atentie
De curand super fotomodelul olandez Doutzen Kroes a nascut recent o fetita frumoasa - Mylenna Mea. Proaspata mamica a dezvaluit ca nasterea a fost una usoara, datorita nasterii sub hipnoza. Moasa olandeza Imke van Soest raspunde intrebarilor legate de subiectul "nasterii sub hipnoza".
Doutzen Kroes, sotul ei Sunnery James, nou nascuta Mylenna Mea si fratele ei mai mare Phyllon
Nasterea sub hipnoza si atentia la semnele corpului mamei in timpul nasterii
Imke Van Soest lucreaza in practica de peste 1.5 ani cu aceasta metoda, si preda in paralel cursuri de nastere sub hipnoza. Iata ce ne spune ea:
Am citit odata un articol despre metoda nasterii sub hipnoza - HypnoBirthing® Monogan si deodata, lucrurile au capatat sens pentru mine. Era exact ceea ce puteam folosi in munca mea - pentru ca puteam face femeile sa asculte mai bine de semnele date de corpul lor. Cursul de formare l-am facut in Scotia. Am descoperit ca exista atat de multe lucruri utile pe care le puteam folosi in timpul nasteri si care am observat ca intr-adevar ajuta.
Exercitiile de respiratie
Viitorii parinti invata pe parcursul a cinci sesiuni de 2.5 ore fiecare, despre relaxare in timpul nasterii. Exista, de asemenea, cursuri care se fac intr-o singura zi, dar care nu sunt in conformitate cu metoda oficiala de nastere sub hipnoza "Monogan". Repetitia este esentiala pentru a invata metoda "nasterii sub hipnoza". "Facem acest lucru prin repetarea tehnicilor de respiratie, astfel eliberandu-ne de "sindromul" frica-incordare-durere. Cuvantul hipnoza produce uneori neintelegeri. Femeile nu sunt de fapt plasate intr-o stare de hipnoza, acest lucru este gresit inteles. Esti de fapt intr-o stare de profunda relaxare, insa constient, ca atunci cand conducem: ... atunci mintea ne umbla prin locuri indepartate, si deodata ajungem brusc la destinatie. Suntem in stare de alerta, si totusi cu mintea departe."
Van Soest spune ca in timpul nasterii sub hipnoza, tatii au un rol foarte important. "Tatii sunt implicati in tot ceea ce se intampla. Si ei primesc indrumari pentru a oferi sprijin sotiilor lor in timpul nasterii. Si ei invata, de asemenea, exercitii de respiratie, care, desigur,le pot fi de folos la un moment dat."
Cu toate acestea, tatii nu sunt intotdeauna dornici de a participa la cursul ei. "De multe ori vad ca taticii sunt foarte sceptici la inceput. De fiecare data insist sa vina si ei. Adesea trebuie sa fie convinsi, dupa una sau doua lectii, dar odata ce se familiarizeaza cu ideea, devin elevi foarte buni. Ei folosesc chiar unele tehnici de respiratie in alta parte, la locul de munca sau la dentist, astfel reusind sa ramana calmi."
Eliberarea de temeri
Potrivit moasei Imke Van Soest, fiecare om experimenteaza durerea in mod diferit. "Prin urmare, este important sa fim constienti de ceea ce simtim si de ce avem nevoie in acel moment. De felul cum reactionezi la semnele corpului, depinde felul in care experimentezi durerea. Cu ajutorul exercitiilor simple putem face multe in privinta controlarii durerii."
Planul de nastere
Van Soest colaboreaza cu pacientii ei in permanenta, si face cu acestia un plan de nastere, astfel incat parintii sa se poata gandi la aspectele nasterii, devenind astfel constienti de ce ii asteapta. "Aici, dorintele in ceea ce priveste nasterea sunt enumerate: cine taie cordonul ombilical si cand, daca mama vrea copilul direct pe burta dupa nastere, sau din contra nu, toate lucrurile importante pentru o buna relatie a copilului cu mama si partenerul, stii exact cum merg lucrurile, si asta ne da incredere."
Imke Van Soest este ea insasi mama a trei copii mici. La ultimul sau copil, ea a folosit metoda nasterii sub hipnoza. "Ei bine, am fost norocoasa - nici una din nasterile mele nu au fost foarte grele, insa nasterea ultimului meu copil a fost mai placuta intr-adevar decat celelalte, a fost cireasa de pe tort. Am fost constienta si am putut asculta mai bine de corpul meu. In mod normal, ramai de multe ori tot timpul in pat dupa nastere, insa o schimbare de atitudine poate fi benefica. Daca vrei sa te ridici pentru a face cativa pasi, fa-o! Sau, daca doresti sa te ridici pentru a sta intr-un scaun, atunci fa-o! Te vei simti imediat mai bine."
Nastere prin hipnoza: o nastere mai usoara
Van Soest nu poate promite o nastere complet nedureroasa, insa poate promite o nastere mult mai usoara, cu conditia ca sfaturile ei sa fie urmate. "Cine asculta cu atentie de corpul sau, va gasi ca lucrurile merg mai usor si mai putin fortat. Te relaxezi profund, te eliberezi de temeri, iar acest lucru te va ajuta sa nu te confrunti constient cu durerea, astfel, nasterea va deveni mult mai usoara."
Despre nastere si toate modalitatile de calmare a durerii in timpul nasterii cititi sectiunea: NASTEREA.
Va recomandam sa mai cititi si urmatoarele:
Pentru suport, prietenie si atitudine, va recomandam urmatoarele forumuri:
Nasterea unei stele
Mamicile povestesc experientele lor la nastere. Clipe unice, traite
Sfaturi importante de la Desprecopii
Inainte de a va hotari cum veti naste, cel mai bine este sa discutati cu medicul si sa aflati care este calea cea mai sigura pentru ca atat bebelusul cat si dumneavoastra sa fiti in deplina siguranta.Intrati din timp pe forumul specializat Odiseea sarcinii in 40 de saptamani ... si luati legatura cu alte "colege de generatie". Tot acolo veti gasi multe informatii utile despre medicul care va monitorizeaza sarcina si va fi la nastere.
Cititi pe forumul Nasterea unei stele povestirile altor mamici care isi povestesc experienta nasteriii si momentele post-partum.
Nu uitati sa cititi toate articolele despre nastere.
autor: redactor A.Z. - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2014
adaptare dupa o stire de pe ziarul Telegraaf.nl
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII