Ceaiul de zmeura - cura de detoxificare completa
Zmeura, dar al naturii, este un fruct ideal. In afara de aroma si placerea pe care o provoaca papilelor gustative, zmeura este bogata in acid malic, salicilic si fraganic, putand astfel sa joace rolul de medicament ajutator in toate tipurile de tratamente medicamentoase sau naturiste ale bolilor microbiene sau virale.
In plus, zmeura are si un efect intens detoxifiant.
veti citi
Detoxifierea cu cei de zmeura in cazul racelilor
Efect pozitiv in bolile pulmonare al ceaiului de zmeura
Ceaiul de zmeura, eficient impotriva "E-urilor din alimente
Detoxifierea cu cei de zmeura in cazul racelilor
Atat formele microbiene, cat si cele virale, care produc infectii ale cailor respiratorii, manifestate sub denumirea gnerica de rinite, laringite, faringite, traheite, bronsite, conduc la o intoxicatie a organismului cu otravuri eliberate de microorganismele producatoare de boli. Aceste toxine, chiar daca sunt neutralizate de anticorpii produsi de limfocite, trebuie eliminate pe cale urinara, fecala si prin transpiratie.
Dr. W.L. Wittling, de la Universitatea din Stockholm (Suedia), a remarcat capacitatea detoxifianta a derivatilor acidului malic, prin combinarea acestora cu toxine eliberate 90% de catre tulpinile de stafilococi aurii, care cauzeaza mai ales forme acute de amigdalite sau laringo-traheite.
Acelasi doctor constata, in martie 2001, ca acizi asemanatori celui malic si fraganic pot interactiona cu fragmente ale virusurilor gripale inca toxice, facandu-le mult mai usor de inghitit de anumite leucocite. In acelasi timp, suedezii au demonstrat ca substante derivate din unele principii regasite in zmeura faciliteaza eliberarea rapida a toxinelor virale, gripale, pe cale urinara si prin transpiratie. In prezent, cercetatorii biochimisti de la Stockholm lucreaza la un proiect complex care vizeaza producerea unui medicament forte bazat pe principiile existente in fructul de zmeura. Inca nu s-a deslusit modul de actiune a principiilor active din zmeura, dar pana la lansarea acestui produs medicii suedezi recomanda pentru afectiunile respiratori, numite popular "racelii, 0,7 l de ceai de zmeura neindulcit, accesibil si diabeticilor insulinodependenti.
Efect pozitiv in bolile pulmonare al ceaiului de zmeura
Pneumoniile, cauzate in cele mai frecvente cazuri de bacterii din genul Pneumococcus, ca si de alti agenti patogeni care afecteaza tesutul pulmonar, pot fi tratate prin practici ale medicinei homeopatice, naturiste sau prin bioenergoterapie, necesitand o stricta respectare a medicatiei indicate de specialist. Dupa insanatosire, trebuie facuta si o terapie de detoxifiere a organismului. In acest sens, foarte util este onsumul zilnic de ceai de zmeura, inainte si dupa fiecare masa. Rezultatele obtinute prin aceasta cura sunt recunoscute chiar si de medicina moderna care refuza, de regula, modelele terapiei homeopatice.
Cercetatorul danez G.T. Arentweicz a demonstrat, in 1999, ca terapia cu ceai de zmeura este un tratament profilactic, terapeutic si detoxifiant si in cazul tuberculozelor de orice tip si in mod special TBC pulmonar.
Ceaiul de zmeura, eficient impotriva "E-urilor din alimente
Cercetatorii sunt de parere ca toxinele cauzate de poluarea chimica a mediului din anumite zone pot fi anihilate de efectul unor principii ale licorilor de zmeura, consumate zilnic. In 1994, Elspeth O'Neill descopera ca in zmeura exista 72 de compusi ai acidului salicilic, care faciliteaza o reactie nervoasa vegetativa (reglatoare), ce determina o intensa traspiratie a celor ce consuma suc sau ceai de zmeura. Analizele chimice ale continutului transpiratiei subiectilor studiati au atestat prezenta foarte abundenta in lichidul sudoral a unor toxine provenite ca urmare a poluarii solului si aerului. Cercetatorii din Belfast au demonstrat, in 2006, efectul benefic al combinatiilor acidului salicilic in detoxifierea organismului poluat.
Aceiasi oameni de stiinta sustin ca aditivii de tip "Ei pot fi de 12-14 ori mai usor metabolizati la nivel hepatic, in cazul unui consum zilnic de ceai concentrat de zmeura.
In Romania, persoanelor care consuma alimente conservate necontrolate li se recomanda sa consume mai frecvent ceaiuri de zmeura.
► Citeste in continuare 10 semnale ca ai nevoie de o cura de detoxifiere
Tot despre detox si detoxificare, mai puteti citi:
De ce detoxifierea este atat de importanta?
Clatirea gurii cu ulei
Dieta de detoxificare in 5 zile
Dieta de detoxifiere pentru femei
Detoxifierea de primavara
autor: Milena Sadova, Desprecopii.com -Toate drepturile rezervate - desprecopii.com (c) 2021
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII