Exista 5 tipuri de bebelusi alaptati - tu de care ai?

Exista 5 tipuri de bebelusi alaptati - tu de care ai?

Exista 5 tipuri de bebelusi alaptati - tu de care ai?

Bebelusii alaptati pot fi impartiti in 5 categorii.  Unii sunt mai mancaciosi, altii sunt de-a dreptul flamanzi si sug cu putere, altii sunt somnorosi sau chiar par relativ dez-interesati ...

Identificand categoria din care face parte puiul tau, te va ajuta sa il alaptezi mai eficient. Iata care sunt ele 5 tipuri de bebelusi alaptati, conform unui studiu facut in Statele Unite.

despre categoriile de bebelusi alaptati, cititi:
Bebelusul Baracuda
Bebelusul Excitat
Bebelusul Indiferent
Bebelusul Gurmand
Bebelusul Somnoros cu robinetul
Exista un ghid de alaptare?

Bebelusii care papa la san pot fi impartiti in 5 categorii, daca alaptezi, identifica-l pe mancaciosul tau :)

Daca alaptezi, identificand categoria din care face parte puiul tau, te va ajuta sa iti alaptezi bebelusul mai eficient. Iata care sunt ele 5 tipuri de bebelusi alaptati, conform unui studiu facut in Statele Unite.

bebelusi alaptati tipuri

Bebelusul Baracuda

Acest bebelus ataca cu pofta sfarcul mamicii si trece la treaba cu energie. Din pacate insa, sfarcurile mamicii vor avea de suferit asa ca ... e bine sa stii cum sa iti protejezi si sa iti ingrijesti sfarcurile pentru a nu sangera si a nu face mastita. I se mai poate spune si bebelusul aspirator.

Bebelusul Excitat

Acest bebelus este bebelusul care este asa de excitat si fericit cand papa incat scapa mereu sfarcul din gurita. Purtati-va bland si incercati sa il relaxati si mai ales nu va pierdeti rabdarea cu el. Va trebui sa aveti rabdare, pentru a invata rutina corecta a alaptarii. Citeste despre pozitiile de alaptare si alege-o pe cea care ii convine cel mai mult:

Ad-Extra3:

Bebelusul Indiferent

Acest bebelus este cel care asteapta sa vina lapticul in gurita lui si nu se grabeste. Este cool. Nu are nici o graba. Ai rabdare cu el si ofera-i mereu, cu persevetenta, sanul ... Este important insa sa urmaresti cresterea lui mai ales in primele saptamani de viata pentru a fi sigura ca ajunge suficient de mult laptic la el. Nu uita ca fiecare nou nascut pierde din greutate in primele 3-4 zile de viata dar nu trebuie totusi sa piarda mai mult de 10% din greutatea de la nastere - si e bine sa isi recastige greutate in jurul celei de a 10 zi de la nastere.

Bebelusul Gurmand

Bebelusul gurmand molfaie mai intai sfarcul mamicii, va face un test de gust si dupa asta va incepe masa. Nu are nici o graba, este tacticos - ca si cum ar manca la un restaurant cu 5 stele Michelin. Alaptarea este pentru el o tihna placuta. Sfat pentru mamici, fa si tu la fel - ia o revista sau da drumul la tv si urmareste ceva relaxant in acest timp.

Bebelusul Somnoros cu robinetul

Acest bebelus combina placere suptului cu cea a unui pui de somn. Ii place sa suga un pic, apoi sa traga un puiut de somn, si tot asa. Are mai mult impresia ca este la robinet si ca robinetul trebuie sa fie mereu langa el. Este adevarat ca programul de masa al acestui bebelus este cam confuz insa acest lucru va intra intr-o oarecare ordina dupa ce va implini o luna. Oricum mamico, uita de curatenie, stat pe forumul desprecopii, raspuns la email - prioritar este acum pentru bebelus sa fii disponibila, asadar, c'est la vie deocamdata. 

Ce poti sa faci: incearca sa tii bebelusul treaz in timp ce suge, canta-i un cantecel vesel, incearca sa ii atingi degetele de la picioruse, tine-l de manuta si joaca-te cu manuta lui ... orice dar sa nu adoarma rapid.

► Citeste si 11 semne ca alaptarea bebelusului nu merge bine. Cu realism despre alaptare - sfatul specialistilor

Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii. 

Nu suntem patetici si nu consideram ca alaptarea trebuie sa fie un chin pentru mamica desi ii dam oate sfaturile necesare pentru a putea depasi obstacolele pe care le poate avea la inceput. Recomandam sa cititi: Despre stresul primelor zile de alaptare 

Citeste toate informatiile de la aceasta sectiune dedicata Alaptarii! Citeste si forumul special Alaptarea de la desprecopii.com - vei intalni acolo mamici ca tine care au intrebari si raspunsuri despre alaptare.

Te asteptam pe forumul special dedicat alaptarii - unde vei gasi mii de intrebari si raspunsuri despre perioada alaptarii: ALAPTAREA BEBELUSULUI

Ne gasesti si pe FACEBOOK  - Pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate 2021

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII