Sarcina între 30-40 de ani este deceniul de AUR al maternității - avantaje și dezavantaje
Deceniul de vârstă între 30 și 40 de ani este considerat deceniul de aur al maternității, fiind ales tot mai mult ca fiind fereastra ideală pentru a deveni mamă. Este un deceniu al maturității și al puterii depline. Un timp al împlinirii profesionale și al certitudinii. Femeile care au avut o viață profesională foarte activă între 20 și 30 de ani adesea se simt pregătite emoțional pentru a deveni mame când trec de 30 de ani. În plus, au și energia și resursele necesare pentru a face acest lucru.
Desigur, fiecare vârstă are avantaje și dezavantaje pentru sarcină - dar iată o trecere în revistă a acestor ani frumoși, între 30 și 40 de ani, și ce înseamnă pentru începerea meseriei de mamă, dar și pentru sănătatea bebelușului.
- veti citi:
Deceniul de aur al maternitatii - intre 30 si 40 de ani
In ce luna ar trebui sa ramai insarcinata? Avantaje si dezavantaje de la luna la luna
11 Sfaturi pentru a ramane insarcinata
Deceniul de aur al maternitatii - intre 30 si 40 de ani
Tot mai mult, deceniul de varsta dintre 30-40 de ani este ales de femei ca perioada de a deveni mama, fiind considerat deceniul de aur al maternitatii. Este un deceniu al maturitatii si al puterii depline. Un timp al implinirii profesionale si al certitudinii. Femeile care au avut o viata profesionala foarte activa intre 20 si 30 de ani adesea se simt pregatite emotional de a deveni mame cand trec de 30 de ani. In plus, au si energia si resursele de a face acest lucru. E deceniul care contine timpul perfect copt pentru a deveni mama.
Organismul femeii intre 30 si 35 de ani
Fertilitatea unei femei incepe sa scada la 30 de ani, dar aceasta schimbare se produce gradual, aproximativ in urmatorii cinci ani. Daca aveti nevoie de tratament impotriva infertilitatii, sansele dumneavoastra de reusita sunt mai mari decat in cazul femeilor cu varsta mai inaintata.
In cazul femeilor sub 35 de ani, rata de succes a fertilizarii in vitro (FIV), de exemplu, este intre 25 si 28 de procente; pentru cele peste 40 de ani, rata scade la 6-8 procente. Un studiu recent a descoperit ca rata nasterilor prin cezariana este aproape de doua ori mai mare la femeile de 30-34 de ani decat la femeile de 20-30 de ani, desi medicii nu stiu de ce.
Starea emotionala intre 30 si 40 de ani
Femeile care au avut o viata profesionala foarte activa intre 20 si 30 de ani adesea se simt pregatite emotional de a deveni mame cand trec de 30 de ani.
In plus, au si energia si resursele de a face acest lucru. Insa este posibil sa aiba impresia ca se targe de ele din mai multe directii.
Ele se intreaba daca vor putea reveni la viata profesionala sau daca vor mai dori sa revina - dupa ce vor deveni mame. Oricum odata ajunse mamici - vor realiza ca atentia lor se indreapta prioritar spre familie si mai putin spre cariera.
Ad-Extra3:
Riscuri pentru bebelus
Rata avorturilor spontane este de 11,7 la suta. Incepand de la 30 de ani, riscul de a naste un bebelus cu sindromul Down este 1 la 952, iar riscul de a naste un bebelus cu anomalii cromozomiale este de 1 la 385.
Organismul femeii intre 35 si 39 de ani
Fertilitatea continua sa scada dupa 35 de ani, prabusindu-se la 38 de ani. Declinul este explicat mai ales prin faptul ca ovulele femeii imbatranesc si sunt mult mai greu de fertilizat, declara Benjamin Younger, medic, director executiv al American Society for Reproductive Medicine din Birmingham, Alabama.
Pana la 35 de ani, cei mai multi medici recomanda cuplurilor sa faca sex neprotejat timp de un an inainte de a solicita tratarea infertilitatii; perioada se reduce la sase luni in cazul femeilor care au implinit 35 de ani.
Cea mai mare problema a cuplurilor infertile este amanarea tratamentului, deoarece exista o mare diferenta intre ratele de succes in cazul femeilor intre 35 si 40 de ani fata de cele care au implinit 40 de ani. De fapt, multe clinici de infertilitate nu accepta pacientii care au depasit 39 sau 40 de ani, spune Ruth Fretts, medic, instructor clinic de obstetrica si ginecologie la Harvard Medical School.
Riscul de tensiune ridicata in timpul sarcinii este aproape dublu in cazul femeilor peste 35 de ani fata de cele mai tinere; hipertensiunea afecteaza aproximativ 10-20 de procente dintre femeile insarcinate ale acestui grup de varsta.
Diabetul gestational este de doua-trei ori mai frecvent la femeile peste 35 de ani decat la femeile mai tinere, iar studiile recente au aratat ca riscul este chiar mai mare daca la femeile care au luat mult in greutate de-a lungul anilor.
Sansele de a naste prin cezariana sunt de circa doua ori mai mari la femeile intre 35 si 39 de ani decat la femeile de 20-30 de ani, probabil deoarece travaliul tinde sa dureze mai mult la femeile de varsta mai inaintata.
Cand al doilea stadiu al travaliului depaseste doua ore, obstetricienii intervin adesea si fac cezariana pentru a reduce stresul asupra fetusului.
Starea emotionala intre 35-39 de ani
Aceasta este varsta la care medicul ar trebui sa va recomande sa faceti amniocenteza sau alte teste prenatale ceea ce pentru multe femei produce anxietate in timp ce asteapta rezultatele deoarece riscurile de a avea un bebelus cu sindromul Down sau cu alt tip de anomalie cromozomiala incepe sa creasca semnificativ.
Riscuri pentru bebelus
Sansele de a avea o sarcina multipla, mai ales de a avea gemeni sau chiar tripleti, cresc semnificativ cand va apropiati de 40 de ani (si pana la 45 de ani).
Acest lucru se datoreaza probabil faptul ca stimularea hormonala a ovarelor se schimba treptat pe masura ce femeia inainteaza in varsta, marindu-i sansele ca ovarele sa elibereze mai multe ovule. Poate ca este modul prin care Mama Natura compenseaza posibilitatea ca mai multe dintre ovule sa aiba imprefectiuni.
Femeile care iau medicamente pentru fertilitate au si un risc crescut de a avea sarcini multiple deoarece medicamentele stimuleaza ovarele sa produca mai multe ovule. Chiar si asa, sansa de a avea gemeni, tripleti sau mai multi copii odata sunt relativ reduse.
Rata avorturilor spontane creste dupa 35 de ani aproape pana la 18 procente. Rata copiilor nascuti morti este aproape de doua ori mai mare la femeile insarcinate cu varsta mai inaintata decat la femeile mai tinere, conform studiilor recente, desi motivele nu sunt cunoscute.
Ai alaturi suportul Desprecopii
Puteti si trebuie sa va asteptati la ajutor de-a lungul calatoriei, desi nu stiti inca ce fel de ajutor si sub ce forma va veni. Caracterul si felul dumneavoastra de a fi va fi pus la incercare de momente care vor cere maxim devotament si incredere.
Ca orice mare aventura, a fi parinte presupune planificare si incredere in capacitatea proprie de a infrunta necunoscutul. Puteti fi siguri de un singur lucru: veti da mult si veti primi mult.
In ce luna ar trebui sa ramai insarcinata? Avantaje si dezavantaje de la luna la luna
Daca te gandesti sa ramai insarcinata, un lucru de luat in considerare este momentul anului in care doresti sa fii gravida dar si cand sa se nasca bebelusul.
40 de saptamani este o lunga perioada de timp pentru a coace ceva atat de bun in cuptoras, astfel incat, trebuie sa va faceti aceasta perioada cat mai placuta posibil. Iata un ghid la indemana pentru a va ajuta sa alegeti luna perfecta pentru a ramane insarcinata.
11 Sfaturi pentru a ramane insarcinata
Sfaturi pentru a ramane insarcinata - Sfaturi garantate pentru a ramane insarcinata nu cunoaste nimeni. In mod cert insa, in afara de dragostea care ii creaza, copiii vin pe lume si cu un gram de intamplare a destinului.
Avem insa 11 sfaturi care iti pot mari foasrte mult sansa de a deveni mamica citeste mai departe aici.
Grupuri de suport si intelegere: Asteptand o comoara in viata noastra
Dorinta de a ramane insarcinata este adesea stresanta si va poate consuma extraordinar de tare. Cunoasterea inseamna putere. Cu cat stiti mai multe, cu atat veti avea mai putine emotii si veti putea sa infrunta cu curaj drumul acesta.
Aveti alaturi suportul online al celei mai mari comunitati de limba romana: Desprecopii.com. Pentru suport concret, incurajare si prietenie, va asteptam pe cel mai citit forum online al femeilor aspirante la meseria de mamica: Asteptand o comoara in viata noastra !
autor: Desprecopii.com, Toate drepturile rezervate (c) 2022
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Ultimile 11 comentarii
Buna! Am 39 ani si doi copii,13 respectiv 8 ani nascuti prin cezariana! Credeti ca mai pot avea inca un copil in conditiile in care am doua cezariene?
Am 36 de ani si acum doua zile am făcut un test È™i e pozitiv ! Nu mai am alÈ"ºi copiii È™i sper sa meargă totul bine! Vârsta sincer îmi da un pic de anxietate dar sper sa o depășesc!
Salut fetelor nu o sa va vina să credeți dar cred că Dzeu face minuni. La 17ani am născut primul copil apoi la 19am născut al doilea ...am avut o tragedie și i-am pierdut pe amindoi cînd erau deja mărișori ...am vrut foarte mult sa mai am un copil dar nimik ..am fost la medici am luat tratamente fel de fel...proceduri ...și nimic,medicii îmi spuneau că nu am șanse de a rămâne însărcinată decit încotro...și uite marea minune după 18 ani m-am trezit cu un test pozitiv ... Minuni exista trebuie sa avem încredere în noi și în Domnul de sus
Am 37 ani si vreau sa fac un bebe am facut analize si mi au iesit ca am amh scazut 005 am vreo varianta in afara de vitro
Am 40d ani.vreau un bebe.mai am doi copii.ma chinui d 7luni si nimic.ce sa fac?
Lasă pedeapsa lui Dumnezeu în grija lui Dumnezeu ! Se descurcă El şi fără avocaţi ! Fiecare cuplu, nu numai femeia, alege singur când e momentul potrivit pentru a aduce pe lume un copil. Dacă vor carieră mai intai, să o facă, vine şi vremea bebelui. Sau invers.
Sunt curioasa de ce in 90% dintre articolele care trateaza sarcina la o femeie de peste 30 de ani,aceasta este prezentata ca si fiind prima sarcina. De multe ori poate fi a doua,a treia sarcina-in acest caz,sunt diferente,schimbari majore care ar trebui urmarite?Nu toate femeile fac primul copil la 35 de ani.
Sunt curioasa de ce in 90% dintre articolele care trateaza sarcina la o femeie de peste 30 de ani,aceasta este prezentata ca si fiind prima sarcina. De multe ori poate fi a doua,a treia sarcina-in acest caz,sunt diferente,schimbari majore care ar trebui urmarite?Nu toate femeile fac primul copil la 35 de ani.
bla!Ce gargara! Sunt ata multe situatiile candin cresteerea unui copil nu-ti poate fi alaturi un barbat! sa lasam pedepsele lui Dumnezeu. Parca Dumnezeiu iubea oamenii!
e superb sa ai un copil sau mai multi
Da, interesant. Trebuie de ales ori cariera, ori familia. Oricum ceva intermediar nu poate fi. Trebuie de stiut ca acele femei care considera ca mai intii cariera si pe urma copii, se gresesc. Oricum bogatia nici odata nu se atinge, bani niciodata nu ajung. Numai banditsii si mafiotii au bani muti. Asa ca mai bine de dat prioritate valorilor importnate dumnezeesti: sa fii casatorita, sa ai copii, si important copii cu sotul, dar nu prin alte metode. acele femei care fac copii fara sot (prin eprubete) si nu doresc sa aiba sot, risca o pedeapsa dumnezeeasca de nedescris.
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII