Ce este de fapt fericirea?

Ce este de fapt fericirea?

Ce este de fapt fericirea?

Cu totii ne dorim sa fim fericiti. Dar ce este de fapt fericirea? Suntem cu adevarat fericiti, sau suntem mereu in cautarea fericirii? De multe ori suntem stresati, preocupati, inclinati sa ne lasam coplesiti mai degraba de lucrurile mai putin frumoase care ni se intampla.

- despre fericire, veti citi:
Stim oare ce este de fapt fericirea?
Cum putem fi asadar fericiti?
Sfaturi pentru a ne simti mai fericiti
Ce inseamna sa fii o nevasta fericita: definitii si comparatii
Nu te compara cu altii, fii fericita cu viata ta
Despre fericire

Stim oare ce este de fapt fericirea?

Cu totii ne dorim sa fim fericiti. Dar ce este de fapt fericirea? Suntem cu adevarat fericiti, sau suntem mereu in cautarea fericirii? De multe ori suntem stresati, preocupati, inclinati sa ne lasam coplesiti mai degraba de lucrurile mai putin frumoase care ni se intampla.

Iar nefericirea si stresul duc la probleme de sanatate - este dovedit stiintific. Nenumarate studii arata ca emotiile negative slabesc organismul si ne afecteaza starea de sanatate. Iata de ce optimistii se vindeca mai repede si tot ei se imbolnavesc mai rar.

Cum putem fi asadar fericiti?

Expertii spun ca intr-o mare masura, starea de fericire ne este scrisa in gene. Sunt oameni “programati” genetic catre o stare de bine, oameni optimisti, care privesc viata mereu pozitiv.  Circumstantele externe participa intr-o masura mica la starea profunda de fericire. Cumpararea unei masini sau a unei perechi de pantofi ne bucura pe moment, dar nu ne produc o satisfactie reala si de durata.  In schimb, aproximativ 40% din fericirea noastra este influentata de ceea ce facem in mod deliberat zi de zi - ceea ce reprezinta o veste buna: fericirea este deci in mainile noastre!

Tot studiile ne arata ca fericirea si implinirea vin din realizari spirituale si nu din cele materiale, vin din relationare, din ajutorul pe care il oferim altor persoane, din modul cum alegem sa privim lucrurile care ni se intampla.

Din pacate, romanii se numara printre cele mai nefericite popoare. Intr-un raport mondial al fericirii publicat recent, tara noastra se abia pe locul 90, in urma unor tari ca Nigeria, Angola, Kosovo, Ghana, Libia sau Pakistan.

Sfaturile pentru a ne simti mai fericiti:

Concentrati-va pe emotiile pozitive. Ganditi-va la ce va face placere si exersati acele lucruri. Fiti recunoscatori pentru lucrurile bune din viata voastra. Ne vom simti fericiti daca vom cultiva sentimente frumoase – de iubire, generozitate, bunatate, compasiune sau speranta.

Faceti fapte bune. Cercetatorii considera ca voluntariatul sau orice fapta buna iti cresc capacitatea de a empatiza cu persoanele din jur si iti dau satisfactia ca aduci bine in viata cuiva. A darui este un sentiment care genereaza un sentiment de bucurie semnificativ mai mare decat a primi.

Acumulati experiente si nu obiecte. In loc sa cheltuiti bani pe o pereche de pantofi in plus sau pe un televizor nou, mai bine plecati in weeekend sau iesiti cu prietenii la masa. Sentimentele pozitive generate de aceste experiente sunt mai profunde si dureaza mai mult. La fel de important, este sa apreciati si ceea ce aveti deja. Pentru ca aveti cu siguranta o multime de lucruri bune in viata voastra.

Faceti sport. Exercitiile fizice cresc nivelul de endorfine, serotonina si dopamine, neurotransmitatori responsabili cu starea noastra de bine.

Rememorati lucrurile bune care vi s-au intamplat in fiecare zi. Acestea va vor crea sentimentul ca in viata voastra se intampla lucruri bune si va vor da incredere pentru zilele urmatoare.

Inconjurati-va de oameni dragi. Atunci cand ne petrecem timp cu oameni apropiati, ne simtim bine, ne relaxam si suntem noi insine, ceea ce creste nivelul de satisfactie. Mai mult, de ajutor sunt si exprimarea sentimentelor si practicarea altruismului - atunci cand daruiesti fara sa astepti nimic in schimb.

Radeti mai mult si mai tare. Este cel mai bun antidot impotriva stresului. Rasul este ca o “unda” care se propaga in tot corpul punand in miscare o multime de muschi, inlaturand tensiuni, imprimand un tonus bun organismului si, cel mai important, stimuleaza si el secretia de endorfina, hormon care participa la instalarea starii de bine si poate atenua durerile, efectele stresului, angosele sau chiar stari fizice mai grave..

Ce inseamna sa fii o nevasta fericita: definitii si comparatii

Care este definitia unei neveste ferite? Probabil ca definitia unei neveste fericite coincide cu definitia unei casnicii fericite. Si de fapt, o casnicie fericita este ceea ce crezi tu ca trebuie sa fie o casnicie fericita. Este asa cum ai dori tu sa fie.  Ideea este ca deseori facem greseala de a ne compara propria fericire cu a altor femei si implicit sa ne comparam fericirea casniciei cu niste aparente.

De fapt aici este capcana, de a ne compara propria viata sau casnicie cu ceea ce aparent, este perfect. Doar aparent...Citeste pe larg ce inseamna sa fii o nevasta fericita: definitii si comparatii.

Ad-Extra3:

Nu te compara cu altii, fii fericita cu viata ta

Daca esti convinsa ca unele prietene sau cunostinte de ale tale sunt mai bogate, mai destepte si mai frumoase, trebuie sa inveti sa fii convinsa ca si ele au probabil ganduri asemanatoare despre tine. Fii fericita cu viata ta pentru ea este ce conteaza pentru tine citeste mai departe aici >

Despre fericire, merita citit si:

Fericirea de a deveni mama: poze de milioane de cuvinte
9 moduri de a-ti face bebelusul sa rada de fericire
Numai mamele pot intelege: 6 Lucruri pe care nu vreau sa le uit niciodata
Parintii singuri si dreptul lor la fericire
Cum sa fii fericit cand totul merge prost
Natura ii face pe copii mai fericiti si mai destepti  

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Fericire

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII