5 reguli pentru reușita educației copilului tău

5 reguli pentru reusita educatiei copilului tau

5 reguli pentru reușita educației copilului tău

Educația copilului este fundamentată pe un set de reguli care formează baza ansamblului educațional. Fie că este vorba despre viața de acasă, fie că discutăm despre educația de la grădiniță sau școală, copilul trebuie învățat să înțeleagă și să respecte regulile de comportament, precum și interdicțiile stabilite de părinți sau educatori. Fiecare părinte stabilește propriul set de reguli și încearcă să le aplice în educația copilului său.

Iată legea celor 5 reguli esențiale pentru reușita educației copilului tău:

1. Regulile trebuie sa fie clare
2. Regulile trebuie sa fie concrete
3. Regulile trebuie sa fie constante
4. Regulile trebuie sa fie coerente
5. Regulile trebuie sa fie consecvente
Despre pregatirea pentru viata a copilului tau
Despre Psihologia Copilului
Psihologie copilului - forum dedicat

Fie ca este vorba despre viata de acasa, fie ca vorbim despre educatia de la gradinita sau scoala, copilul trebuie invatat sa inteleaga si sa respecte regulilele de comportament sau de interdictiile pe care i le stabilesc parintii sau educatorii.

Orice parinte responsabil intelege importanta educatiei copilului dar si consecintele pentru dezvoltarea sa ca adult.

Iar, educatia are la baza o serie de reguli care formeaza ansamblul educational. Fie ca este vorba despre viata de acasa, fie ca vorbim despre educatia de la gradinita sau scoala, copilul trebuie invatat sa inteleaga si sa respecte regulilele de comportament sau de interdictiile pe care i le stabilesc parintii sau educatorii. Fiecare parinte are o serie de reguli si incearca sa le aplice cand e vorba despre educatia copilului sau.

Dar, uneori, isi da seama ca aceste reguli nu sunt respectate.  Nu ezitati sa ii re-amintiti copilului regulile casei sau regulile de educatie pe care le-ati stabilit. Puneti-va de acrod, ambii parinti cu aceste reguli - este foarte ne-propdictiv ca mama sa accepte incalcarea regulilor stabilite de tata - sau invers.

Iata legea celor 5 reguli pentru reusita educatiei copilului tau:

1. Regulile trebuie sa fie clare

Orice regula pe care o impunem copilului trebuie sa fie clara si explicata copilului. El trebuie sa stie ce este permis, si ce nu.

2. Regulile trebuie sa fie concrete

Atunci cand facem reguli pentru copil, acele reguli trebuie sa fie cat mai concrete si nu evazive. E mai bine sa spuneti copilului sa isi stranga jucariile din sufragerie decat sa ii spuneti sa faca ordine in sufragerie.

Ad-Extra3:

3. Regulile trebuie sa fie constante

Nu e usor sa pastrezi regulile constante insa este de mare importanta asigurarea unei linii de constanta in principii. Daca tolerati un anume comportament intr-o zi iar in ziua urmatoare nu il mai tolerati - copilul va fi dezorientat. Constanta regulilor da copilului un sentiment de siguranta. A fi ferm si constant nu inseaman rigiditate.

reguli consecventa educatie copil
 

4. Regulile trebuie sa fie coerente

Parintii sunt modele pentru copil si de aceea trebuie sa aiba si sa respecte - si ei la randul lor - niste reguli de viata si comportament. Copilul invata de la proprii sai parinti cum sa isi respecte parintii - prin exemplul pe care il dau parintii ...

5. Regulile trebuie sa fie consecvente

Copii au tendinta de a forta limitele si de a le sfida uneori. De aceea, aceste incalcari trebuie sa aiba si niste consecinte logice - altfel ele vor fi mereu fortate si repetate.  Cand consecintele incalcarii regulilor impuse vor fi logice si rezonabile, copilul isi va dezvolta simtul responsabilitatii.

Copii au tentendinta de a incalca regulile si este perfect normal. Ca ac educational insa, parintele trebuie sa inteleaga ca regulile fac parte din procesul educatiei copilului si trebuie respectate, pe cat posibil. Asta inseamna o educatie resonsabila si asta duce la cresterea unui adult responsabil.

Citeste si Cei 7 ani de acasa: norme si valori esentiale pentru succesul viitorului copilului

Despre pregatirea pentru viata a copilului tau, merita sa cititi:

Minciunile pe care le spunem copiilor

Minciunile pe care le spunem copiilor

Chiar si cei mai buni dintre noi le spun uneori minciuni copiilor. Sunt doar niste minciuni nevinovate care nu fac nici un rau, nu-i asa? Acest lucru este valabil pentru minciunile "de…

Inteligența emotională a copilului: 3 sfaturi pentru părinți

Inteligența emotională a copilului: 3 sfaturi pentru părinți

Inteligența emoțională este arta de a învăța copilul să își cunoască și să își identifice sentimentele.…

Fericirea este cea mai buna investitie pentru viitorul copilului

Fericirea este cea mai buna investitie pentru viitorul copilului

Copiii fericiti au mai multe sanse de a deveni adulti bogati. Asa ca, poate cea mai buna investitie in viitorul copilului tau este sa il faci fericit.

Mai multe despre psihologia copilului aici >

Forum dedicat psihologiei copilului

Cabinetul PSI: Arta cunoasterii umane. Intrebari si raspunsuri date de profesionisti si cunoscatori. 

Va asteptam pe forumul special: PARENTING - sau despre meseria de parinte

redactor: Luana Ungureanu-vanDijk, Psiholog, Utrecht Olanda - in exclusivitate pentru Desprecopii.com
Toate drepturile rezervate 2024
referinte
psychologytoday.com

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII