Uleiurile esentiale periculoase pentru sanatate

Uleiurile esentiale periculoase pentru sanatate

Uleiurile esentiale periculoase pentru sanatate

Uleiurile esentiale pot fi periculoase pentru sanatate. Atunci cand se aplica pe piele, uleiurile esentiale patrund prin foliculi si glandele sudoripare si sunt apoi absorbite in fluidele organismului. Anumite uleiuri esentiale ar trebui sa fie utilizate numai la recomadarea unui medic

Diabetul
Epilepsie

Hipertensiune arteriala

Sarcina

Pielea sensibila

Toxicitatea

Uleiuri periculoase

Uleiurile esentiale afecteaza organismul in doua moduri.

Uleiurile esentiale afecteaza organismul in doua moduri. Atunci cand se aplica pe piele, ele patrund prin foliculi si glandele sudoripare si sunt apoi absorbite in fluidele organismului. Odata ajunse in organism, acestea au multe efecte benefice, inclusiv:

 - Stimularea sistemului imunitar si consolidarea impotriva atacurilor
 - Accelerarea de eliminare a toxinelor
 - Promovarea de noi celule de crestere
 - Stimularea digestiei
 - Stimularea circulatiei sangvine
 - Promovarea proceselor naturale de vindecare.

Uleiurile esentiale patrund in organism si prin inhalare. Moleculele microscopice sunt absorbite in fluxul de sange, plamanii oxigenand sangele. Acest lucru le face excelente pentru utilizarea in bai, vaporizatoare si chiar in lumanari. Aromaterapia, de asemenea, functioneaza la nivel emotional, calmand nervii si promovand un simt sanatos al echilibrului intre minte si corp.

Anumite uleiuri esentiale ar trebui sa fie utilizate numai la recomadarea unui medic calificat, chiar si atunci exista unele care ar trebui sa fie evitate:

In caz de diabet:

Diabeticii ar trebui sa evite angelica.

In caz de epilepsie

Deoarece anumite uleiuri esentiale pot stimula sistemul nervos, oamenii cu epilepsie trebuie sa evite uleiul de fenicul, rozmarin si salvie.

Beneficiile terapeutice ale uleiului de rozmarin

Beneficiile terapeutice ale uleiului de rozmarin

Uleiul de rozmarin este unul dintre cele mai populare uleiuri esentiale. El a devenit important pentru noi, datorita diferitelor sale beneficii pentru sanatate, inclusiv capacitatea acestuia de a…


Ad-Extra3:

In caz de hipertensiune arteriala

Persoanele care sufera de hipertensiune arteriala trebuie sa evite uleiul esential de isop, rozmarin, toate tipurile de salvie si cimbru.

Beneficiile terapeutice ale uleiului de cimbru

Beneficiile terapeutice ale uleiului de cimbru

Uleiul esential de cimbru poate provoca iritatii ale pielii, este insa un excelent stimulent bronsic si pulmonar, ajuta la tratarea tusei, racelii, astmului, bronsitei, reumatismului, sciaticii,…

In perioada sarcinii

Ca urmare a efectelor posibile ale uleiurilor esentiale asupra copilului in crestere si asupra muschilor uterini, consultati intotdeauna un aromaterapist cu experienta inainte de a folosi uleiuri esentiale in timpul sarcinii. Cu toate acestea, exista unele uleiuri care ar trebui sa fie complet evitate. Acestea includ uleiul de: busuioc, dafin, angelica, cimbru, chimen, anason, citronella si ienupar.

Citeste si Uleiul de lavanda si sarcina: precautii si multe beneficii

In cazul unei pieli sensibile 

Persoanele cu pielea foarte sensibila ar trebui sa evite uleiurile esentiale de busuioc, dafin, coriandru, arbore de ceai, Neroli, muscata, menta, coada soricelului, musetel Roman si german, citronella, ghimbir, hamei, iasomie, lamaie, lemongrass, curcuma si valeriana. Efectuati un test de plasture pe piele pe o zona foarte mica de pe interiorul incheieturii mainii daca nu sunteti sigur de o reactie alergica. Daca observati orice iritatie, intrerupeti utilizarea uleiului.

Beneficiile terapeutice ale uleiului de busuioc

Beneficiile terapeutice ale uleiului de busuioc

Beneficiile terapeutice ale uleiului esential de busuioc includ capacitatea sa de a trata greata, raul de miscare, indigestia, constipatia, problemele respiratorii, diabetul, etc. Uleiul de…

Toxicitatea

Datorita puterii lor, prin utilizarea prelungita regulata, mai multe uleiuri esentiale nu ar trebui sa fie utilizate mai mult de doua saptamani. Acestea includ uleiul de scortisoara, sofran, valeriana, dafin, ienupar, anason, coriandru, eucalipt si ienupar.

Uleiuri periculoase

Uleiurile care trebuie evitate cu orice pret sunt cele de migdale amare, cimbru rosu, salvie, pelin, vetrice, cimbru si sasafras. Aceste uleiuri pot provoca intoxicatii.

 Uleiuri esentiale pentru fertilitate: ghid complet

Exista multe plante care au abilitatea de a creste, stimula si reglementa anumiti hormoni, in mod special atunci cand se afla sub forma unui ulei esential, plante natural pure si extrem de concentrate. Aceste plante sunt cunoscute ca fiind fitohormonale, ceea ce inseamna ca ele contin hormoni de plante care imita unii dintre proprii nostri hormoni. Iata un ghid complet si multe explicatii foarte importante despre uleiurile esentiale care stimuleaza fertilitatea.

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII