8 masti cu miere pentru tratarea acneei

8 masti cu miere pentru tratarea acneei

8 masti cu miere pentru tratarea acneei

  • Masca de miere este un remediu foarte popular si daca doresti sa iti tratezi acneea in mod natural si inofensiv, aceasta este alegerea potrivita pentru tine. Poti scapa de acnee, fara a consuma pastile amare sau aplica creme si lotiuni care, in multe cazuri, contin substante chimice si nu dau rezultatele dorite. Dar, inainte de a incepe, trebuie sa stim ce provoaca acneea si apoi sa deducem logic modul in care masca de miere poate fi de ajutor.

8 masti cu miere - pentru tratarea acneei


Cauza Acneei
Tratamentul acneei
Masca de miere
Masca cu miere si mere
Masca cu miere, iaurt, lapte si lamaie
Masca cu miere si scortisoara
Masca cu miere si Aloe Vera
Masca cu miere, Aloe Vera si pudra de varec
Masca cu miere si ulei de arbore de ceai
Masca cu miere si aspirina
Orientari generale

Din vremuri stravechi, femeile au folosit mastile pe baza de miere  tratarea acneei si pentru vindecarea altor semne, cicatrici, pete etc. Masca de miere pentru acnee nu are o reteta unica. Se poate realiza cu diverse combinatii de plante si substante.

Masca de miere este un remediu foarte popular si daca doresti sa iti tratezi acneea in mod natural si inofensiv, aceasta este alegerea potrivita pentru tine. Poti scapa de acnee, fara a consuma pastile amare sau aplica creme si lotiuni care, in multe cazuri, contin substante chimice si nu dau rezultatele dorite. Dar, inainte de a incepe, trebuie sa stim ce provoaca acneea si apoi sa deducem logic modul in care masca de miere poate fi de ajutor.

Cauza Acneei

Acne vulgaris (denumirea stiintifica pentru acneea comuna) este aproape o problema universala, mai devreme sau mai tarziu, majoritatea persoanelor sufera de acnee. Acest tip de acnee este cauzat de blocarea glandelor sebacee, glande responsabile de producerea si secretia de sebum, fie datorita prafului sau altor materiale care blocheaza porii si / sau din cauza anumitor activitati hormonale in timpul adolescentei care creste productia de sebum. Uneori, celulele care sunt aproape de deschiderea glandei sebacee blocheaza porii. Acest lucru determina acumularea de grasime sub piele. Rezultatul este un tesut inrosit, dureros si inflamat.

Tratamentul acneei

Odata ce stim cauza, este usor sa gasim si un remediu. Deoarece acneea este cauzata de blocarea si infectiile ulterioare ale glandelor sebacee, curatarea blocajului si combaterea infectiei ar trebui sa ajute la vindecare. Aici intra in ajutor masca de miere. O masca de miere pentru acnee nu curata numai blocajul, dar, de asemenea indeparteaza si microbii, reducand astfel acneea. Acum insa, diferite tipuri de masti sunt utilizate pentru diferite tipuri de piele, exemplu: ten uscat, gras, sensibil. Sa aruncam o privire la ce ni se potriveste.

Iata cateva masti, impreuna cu retetele lor, simptome, tipul de piele pentru care sunt facute si cateva sfaturi:

Masca de miere

Doar mierea poate fi folosita ca masca si este eficienta in tratarea acneei, curatarea porilor si indepartarea microbilor. In plus, ajuta la pastrarea unui ten moale, neted si stralucitor.

Ingrediente: doar miere
Cantitate: la cerinta
Pregatire: nu necesita

/Images/miere-simpla.jpg

Aplicare: intindeti un strat subtire de miere pe fata
Sfaturi: incearca sa utilizezi miere filtrata

Fapte: mierea are proprietati antimicrobiene, antioxidante, si in acelasi timp, este lipicioasa (lucru benefic). Aceasta viscozitate va indeparta praful, pielea moarta, microbii etc. Proprietatile sale antimicrobiene nu va lasa pielea sa se infecteze din nou, iar cele antioxidante vor da un aspect tanar tenului si nu in ultimul rand, ceara din miere va oferi pielii un aspect neted, lucios si stralucitor.

Masca cu miere si mere

Aceasta este o masca simpla si foarte benefica ale caror resturi pot fi consumate cu placere (glumeam !).

Ingrediente: un mar mijlociu (de preferinta organic), patru-cinci linguri de miere (de preferinta organic) si apa calduta (pentru clatit)
Preparare: curata marul de seminte si adauga-l apoi intr-un blender pentru a face o pasta fina (daca nu – poate fi ras pe razatoarea cea mai fina). Acum, adauga trei-patru linguri de miere (depinde de dimensiunea marului si cate persoane vor folosi masca - cantitatea de miere ar trebui sa fie suficienta pentru a se amesteca bine cu pulpa marului). Se amesteca bine intr-o pasta uniforma. Masca pentru acnee este gata.

/Images/miere-si-mere.jpg

Aplicare: aplica un strat din compozitia rezultata pe fata. Asteapta 10-15 minute si lasa masca sa se usuce un pic. La final fata se spala cu apa calduta. Asta e tot. Ai terminat!

Sfaturi: masca cu miere si mere functioneaza cel mai bine atunci cand produsele sunt  proaspete. Deci, dupa ce prepari masca o pui direct pe fata, nu trebuie lasata in frigider!

Fapte: acidul glicolic din mar faciliteaza exfolierea. Impreuna cu mierea, vor curata porii pielii.

Atentie: daca sunteti alergica la oricare dintre ingredientele din masca, aplica putin din compozitia mastii pe incheietura mainii si asteapta cateva ore. Daca apar eruptii cutanate sau alte simptome de alergie, nu folosi masca pe fata.

Masca cu miere, iaurt, lapte si lamaie

Acesta este un alt tratament foarte bun pentru acnee, format din produse naturale si comestibile.

Ingrediente: doua linguri de lapte proaspat, doua linguri de miere, suc proaspat de o lamaie, o lingura de iaurt proaspat si apa calduta.
Preparare: se amesteca bine toate ingredientele intr-un bol pentru a obtine o pasta uniforma.

Aplicare: aplica un strat din acest amestec pe fata si in jos pe gat. Asteapta cateva minute, pana se usuca, apoi aplica un alt strat si continua asa pana compozitia este gata. Asteapta  in jur de zece minute si apoi clateste cu apa calduta.

Sfaturi: acest tip de masca se aplica de trei-patru ori pe saptamana (aplicarea zilnica nu va dauna) si de fiecare data se va aplica in stare proaspata. Ori de cate ori se poate, incearca sa utilizezi ingrediente organice.

Fapte: acidul citric din sucul de lamaie si laptele curata excelent pielea. Iaurtul este de asemenea un bun dezinfectant, si hidratant (acest lucru este important deoarece sucului de lamaie poate face pielea sa se simta intinsa si uscata). Si despre miere, am spus deja mai multe sus.

Atentie: Verificati daca sunteti alergica la orice ingredient inainte de folosire.

Nota: se pot folosi separat combinatii de lamaie, lapte, miere si iaurt ca masti pentru acnee . Toate acestea fac bine.

Masca cu miere si scortisoara

Ingrediente: pudra de scortisoara (cantitatea depinde de locul afectate de acnee - daca ai nevoie de o masca pentru intreaga fata, trei-patru linguri de scortisoara pudra ar fi suficient) si miere de albine (suficient pentru a face o pasta cu scortisoara).

/Images/miere-si-scortisoara.jpg

Preparare: din nou, pregatirea este foarte simpla. Doar se amesteca cele doua ingrediente si sa face o pasta uniforma.

Aplicare: se aplica pe zonele afectate cu acnee (sau pe intreaga fata) inainte de a merge la culcare si se lasa peste noapte. Se clateste cu apa calda, in dimineata urmatoare. Incearca masca timp de doua saptamani si vei vedea rezultatele.

Sfaturi: aceasta masca ofera rezultate foarte bune, dar necesita o anumita perioada de timp. Deci, nu iti pierde speranta si nu te astepta la rezultate in termen de o zi sau doua.

Fapte: scortisoara este bogata in cinamaldehida, unul dintre principalele sale componente, in afara de eugenol, chavicol de metil, linalool, beta-caryophyllene si furaj grosier sau fibre. In timp ce componentele din uleiul de scortisoara, in special cinamaldehida, eugenol si metil chavicol au proprietati antimicrobiene si elimina infectiile microbiene in acnee, granulele sau fibrele grosiere sub forma de pudra de scortisoara faciliteaza exfolierea. Despre miere, stii deja. Deci, rezulta o combinatie foarte buna pentru tratamentul acneei.

Atentie: multi oameni sunt alergici la scortisoara si se pot produce iritatii. Deci, aceasta masca trebuie utilizata dupa testare, preferabil pe incheietura mainii.

Masca cu miere si Aloe vera

Aceasta este o alta masca care are mare grija de pielea ta si ajuta la vindecarea acneei.

Ingrediente: o lingura de suc de aloe vera sau pasta si o lingura de miere.
Preparare: se amesteca cele doua ingredient

/Images/miere-si-aloe-vera.jpg

Aplicare: se aplica un strat de amestec pe fata si pe zonele afectate

Sfaturi: functioneaza cel mai bine in stare proaspata. Lasa amestecul sa stea timp de aproximativ zece minute inainte de aplicare.

Fapte: Aloe Vera este bine cunoscuta pentru proprietatile sale. Hidrateaza, calmeaza si  netezeste pielea. Aceasta masca este ideala pentru cei care au pielea sensibila sau care sufera de roseata, inflamare, mancarimi, etc.

Atentie: Aloe Vera, se presupune nu are efecte secundare, insa mierea poate cauza reactii alergice pentru unii. Va rugam testati produsul pe incheietura mainii inainte de al aplica pe fata.

Masca cu miere, Aloe vera si pudra de varec

Aceasta este o imbunatatire fata de normala masca cu miere si Aloe vera pentru acnee. (pudra de varec este pudra de alge (Kelp))

Ingrediente: o lingura pudra de varec, o lingura suc de aloe vera sau pasta si o lingura plina de miere.

Preparare: se amesteca cele trei ingrediente pentru a obtine un amestec uniform. Se lasa sa stea timp de aproape zece minute inainte de aplicare.

Aplicare: aplica un strat din amestec pe fata si alte zone afectate. Lasa-l sa stea 15-20 de minute si apoi clateste cu apa calduta. Cateva minute mai tarziu, clateste fata cu apa rece.

Sfaturi: nu utiliza sapun pentru spalarea fetei

Fapte: pudra de varec este un detoxifiant natural si dar si un hidratant excelent pentru piele. Mineralele prezente in aceste buruieni de mare ajuta la tonifierea pielii, iar  pulberea de alge uscate (cum este, in general, vanduta) este ideala pentru exfoliere. Deci, este simultan un exfoliant, hidratant, detoxifiant si hranitor. Despre miere, nu cred ca mai este nevoie pentru a repeta proprietatile sale.

Atentie: pudra de varec (algele) poate cauza reactii alergice datorita continutului ridicat de iod. De asemenea, algele pot fi bogate in poluanti metalici cum ar fi plumb si cadmiu, din moment ce toate apele reziduale industriale si deseurile sunt directionate spre mare.

Masca cu miere si ulei de arbore de ceai

Uleiul de arbore de ceai este un ulei esential extras din frunzele de Melaleuca alternifolia.

Ingrediente: doua picaturi de ulei esential din arbore de ceai si o lingura plina de miere.
Preparare: foarte simplu: doar se amesteca cele doua ingrediente foarte bine.

Aplicare: se aplica pe intreaga fata sau pe zonele afectate. Asteapta timp de 15 - 20 de minute si clateste cu apa calduta. Masca se foloseste de doua - trei ori pe saptamana, pentru rezultate mai bune si mai rapide.

Sfaturi: masca se utilizeaza cat mai repede posibil dupa preparare, deoarece uleiurile esentiale sunt volatile si, in general, de multe ori risca sa isi piarda proprietatile.

Fapte: uleiul de arbore de ceai este un puternic antiseptic, antimicrobian si fungicid. Aare de asemenea si unii antioxidanti. Deci, atunci este combinat cu mierea, ajuta la eradicarea infectiilor in zonele afectate de acnee.

Atentie: datorita proprietatilor sale puternic bactericide si fungicide, uleiul de arbore de ceai nu trebuie utilizat in timpul sarcinii. De asemenea, poate provoca iritatii, inflamatii sau eruptii cutanate. In acest caz, utilizarea acestuia ar trebui sa fie oprita.

Masca cu miere si aspirina

Aceasta masca poate suna ciudat, dar aspirina folosita pentru acnee ofera rezultate pozitive.

Ingrediente: 1 sau 2 comprimate de aspirina, 1 lingura plina de miere si apa suficienta pentru a dizolva comprimatele.
Preparare: mai intai se dizolva comprimatele de aspirina in putina apa, apoi adauga mierea si amesteca bine (lasa compozitia sa stea timp de doua-trei minute inainte de aplicare).

Aplicare: aplicati masca pe fata (in special pe zonele afectate), las-o timp de 10-15 minute si apoi clateste cu apa calduta. Ulterior, clatiti din nou cu apa rece.

Sfaturi: folositi comprimate filmate de aspirina.

Fapte: aspirina sau acidul acetilsalicilic este un balsam pentru piele si este adesea gasit in produsele de ingrijire ale pielii. Mai mult, functioneaza foarte bine pentru a trata acneea pe tenul gras.

Atentie: utilizarea prelungita a aspirinei sau doze in exces ar trebui sa fie evitate, deoarece pot lasa pielea excesiv de uscata si cu un aspect galben. Aspirina nu este ideala pentru toate tipurile de ten. Acest lucru ar trebui, de asemenea, tratat cu mare atentie. Aceasta masca nu trebuie folosite pentru pielea uscata.

Iata si cateva lucruri pe care s-ar putea sa nu iti placa la mastile cu miere:

- sunt lipicioase
- picura incontinuu si creaaza o situatie incomoda
- rezultatele nu apar peste noapte
- miere si alte cateva ingrediente utilizate in aceste masti pot cauza reactii alergice

Orientari generale: iata cateva puncte care se aplica pentru toate tipurile masti cu miere pentru acnee

- ingredientele utilizate pentru masti trebuie sa fie proaspete
- incearca sa folosesti pe cat posibil ingrediente ecologice
- mierea ar trebui sa fie filtrata. Mierea nefiltrata poate contine praf, granule de polen, par gasite pe corpul albinelor si ramasitele lor moarte, care pot cauza reactii alergice
- mierea de manuka este declarata a fi cea mai buna in termeni de proprietati antimicrobiene si, prin urmare, este considerata cea mai eficienta
- ori de cate ori te clatesti pe fata ta sau alte parti ale corpului, dupa aplicarea acestor masti, nu folosi sapun deloc. Sapunul nu este recomandat in caz de acnee
- dupa clatirea fetei cu apa calduta, clateste din nou cu apa rece dupa cateva minute.
- testeaza intotdeauna ingredientele pentru posibile reactii alergice
- fata se spala de preferinta cu apa calda sau un cleanser natural (nu sapun!) inainte de a aplica masca. Cu toate acestea, nu este esential sau obligatoriu.

Disponibilitate: Desi cea mai mare parte a ingredientelor folosite in mastile discutate mai sus sunt foarte usor accesibile (cu exceptia celor din arbore de ceai si Kelp (alge)), in general, acestea se pot gasi in diferite parti ale lumii.

Pret: Eee, acum devine ridicol! Cele mai multe dintre ingredientele discutate mai sus sunt deja disponibile in fiecare gospodarie, cu exceptia pudrei de varec (kelpt-alge) si arborelui de ceai. Despre aspirina, putem spune ca este una dintre cele mai ieftine medicamente disponibile.

Deci, nu ai nimic de pierdut in afara de acnee. Incearca si impartaseste cu noi experienta ta!

Va recomandam sa mai cititi si urmatoarele

7 Masti revitalizante home-made

7 Masti revitalizante home-made

Experimentarea si prepararea propriile masti revitalizante nu este doar distractiva, dar si o modalitate foarte buna de a economisi... sa nu mai vorbim ca vei avea intotdeauna liniste stiind …

8 secrete intrigante pentru ingrijirea pielii ...

8 secrete intrigante pentru ingrijirea pielii ...

Daca esti obosita de rutina de ingrijire a pielii si doresti sa-ti condimentezi un pic viata cu unele secrete internationale de ingrijire, nu cauta mai departe! Am gasit 8 moduri pentru a obtine…

Tratamente naturale impotriva acneei

Tratamente naturale impotriva acneei

Acneea este o problema dermatologica extrem de complexă, care afectează  peste 50% din adolescenţi şi 10 % dintre adulţi. Primele semne de acnee apar odată cu …

Va recomandam sa mai cititi despre Cosmetice facute in casa din ingrediente naturale

Mastile cu argila - tratamente eficiente pentru tenspecialistul raspunde
Crema antirid care face minuni
Retete pentru balsam de buze
Cum ne preparam mastile de fata?
Lupta natural impotriva celulitei
Tratamente naturiste impotriva caderii parului
Retete pentru parfumuri folosind uleiuri esentiale
Fixativ de par - ieftin si bun
Cum ne ingrijim parul in mod natural?
Prepararea gelului de dus acasa
Fabricati-va propriul dezinfectant!
Fabricati-va propriul sampon de casa!
Masca de miere pentru tratarea acneei
Cum ne preparam demachiantul acasa?
Sfaturi de frumusete rapide preparate in casa

autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2013

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 2 comentarii

  1. Getuta
    Getutatrimis la 18/12/2018

    Eu iau cand am probleme cu acneea derminax si ma ajuta sa mai elimin din cosuri.

    Raspunde la acest comentariu
  2. Adriana
    Adrianatrimis la 7/9/2014

    Imi plac remediile naturale si va multumesc pentru aceasta idee de masca impotriva acneei. De-alungul timpului am folosit multe produse cu compusi chimici care, chiar daca la un moment dat au mai redus din acnee, fata mea a avut de suferit. Asta pana am gasit, la recomandarea unei prietene, produsele de la Thursday Plantation pe baza de ulei 100% pur din arbore de ceai. Mai exact am folosit de la firma asta o spuma naturala, o lotiune tonica, o crema hidratanta si un gel medicinal anti-acnee. Aceste produse organice sunt exact ceea ce lipsea tenului meu: un remediu natural, cu efecte pe termen lung.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII