De ce nu ne plac unele soacre...
- Nu stiu daca exista o gena in ADN-ul nostru care are legatura cu acest lucru, dar e cert ca cei mai multi dintre oameni, barbati sau femei, au o problema cu soacrele. Poate ca nu neaparat cu persoana in sine, ci mai degraba cu conceptul, abstractizat si adesea ironizat de toata lumea in diverse contexte de viata.
De ce nu ne plac unele soacre...
3 motive invocate de nurorile care isi detesta soacrele
Cum ar trebui sa fie soacra perfecta?
Cat de mare este stresul provocat de o soacra?
Nu stiu daca exista o gena in ADN-ul nostru care are legatura cu acest lucru, dar e cert ca cei mai multi dintre oameni, barbati sau femei, au o problema cu soacrele. Poate ca nu neaparat cu persoana in sine, ci mai degraba cu conceptul, abstractizat si adesea ironizat de toata lumea in diverse contexte de viata.
In ciuda unei prejudecati stereotipe conform careia barbatii sunt cei mai predispusi sa isi urasca soacra, se pare ca, de fapt, femeile sunt cele mai inversunate atunci cand vine vorba de relatia cu mama partenerului lor de viata. Motivul este aparent simplu - sentimentul ca soacra detine sau vrea sa detina controlul asupra a tot ceea ce tine de fiul ei devine uneori agasant si insuportabil. Si de aici, consecintele nefaste care duc uneori la adevarate scene melodramatice si de o parte si de cealalta.
3 motive invocate de nurorile care isi detesta soacrele:
Desigur, motive pot fi si o mie. Important este sa le descoperim si sa le eliminam pe cele reale sau care ni se par a fi reale. Iata cateva sugestii:
- Se cred intotdeauna experte in tot ceea ce tine de meseria de parinte.
- Au darul de a le face pe nurori sa simta ca nu sunt suficient de bune pentru partenerul lor care nu inceteaza sa fie copilasul mamei.
- Vor sa detina controlul, inclusiv in aspecte care nu le privesc.
Cum ar trebui sa fie soacra perfecta?
Intrebarea fireasca ce decurge dintr-o astfel de interogatie interioara este, probabil, una la fel de provocatoare – Exista asa ceva? Sa nu uitam ca orice regula are si exceptii… asa incat o soacra ar putea fi daca nu ideala macar apropiata de ceea ce isi doreste fiecare nora, ar trebui sa fie deschisa la minte si la suflet, sa aiba simtul umorului, sa isi ofere ajutorul atunci cand poate sa o faca, dar sa nu uite ca tu decizi daca ai sau nu nevoie de ajutorul ei, sa stie sa traga linia intre sprijinul pe care ti-l ofera si tendinta de a fi o mama cicalitoare.
Cat de mare este stresul provocat de o soacra?
Raspunsurile sunt, desigur, relative, insa, doar pentru a-ti face o idee sau, de ce nu, pentru a te impulsiona sa iti definesti propriile idei in aceasta privinta, sau… pentru a te amuza, iata cateva raspunsuri posibile:
- Mai mare decat stresul provocat de o mutare.
- Cel putin la fel de mare ca invatatul copilului sa stea pe olita.
- Mai mare decat greturile matinale din timpul sarcinii.
Te invitam sa intregesti cu generozitate lista... dar nu inainte de a-ti aminti ca, prin natura lucrurilor, daca esti mama, vei deveni intr-o zi, la randul tau, soacra. Si poate ca atunci vei afla singura raspunsul la intrebarea De ce nu ne plac soacrele? sau, cel mai probabil, o vei transforma in intrebare retorica.
Despre relatia de cuplu mai cititi si urmatoarele:
Forumuri recomandate
Femina intim
Intre noi femeile. Cosmetice, diete, tampoane, dileme intime.
In unul sau in doi... mergem mai departe!
Probleme cu casnicia, suport, incurajari, pareri ... nu ezitati si usurati-va gandurile aici!
autor: Anamaria Ghiban - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2013
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Ultimile 1 comentarii
soacra= omiprezenta, omnipotenta, omniscienta. Sa zica cineva ca nu-i asa !
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII