Cum mai poate fi folosit laptele matern

Cum mai poate fi folosit laptele matern

Cum mai poate fi folosit laptele matern

Virtutile laptelui matern in hranirea bebelusului sunt de necontestat.

 

O dovedesc numeroasele studii legate de alaptare, precum si practica in sine. Se pare insa ca laptele matern nu este bun numai pe post de aliment, ci are si alte proprietati, care il transforma intr-o adevarata potiune magica. Haideti sa vedem cum mai putem folosi laptele matern:

in acest articol veti citi mai multe despre:
La ce ar mai putea fi folosit laptele matern
Laptele matern este bun pentru toti
Laptele matern este folosit si pe post de produs cosmetic
Exista un ghid de alaptare?
Odiseea Alaptarii: o poveste pentru fiecare mamica la inceput de drum...
Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau
Forumul de ALAPTARE

Virtutile laptelui matern in hranirea bebelusului sunt de necontestat. O dovedesc numeroasele studii legate de alaptare, precum si practica in sine. Se pare insa ca laptele matern nu este bun numai pe post de aliment, ci are si alte proprietati, care il transforma intr-o adevarata potiune magica.

Dovedite de diverse studii sau transmise pur si simplu de la o generatie la alta de mamici, care le-au descoperit si le-au popularizat, unele dintre aceste proprietati sunt demne de luat in seama, in timp ce altele sunt de-a dreptul de bizarre.

Iata, asadar, la ce ar mai putea fi folosit laptele matern, in afara de a asigura hrana bebelusului:

 Previne si vindeca iritatia de scutec - se tamponeaza zona iritata sau expusa iritatiei cu un tampon muiat in lapte matern si se lasa sa se usuce inainte de a prinde scutecul.
 Vindeca eczema si acneea bebelusului - masajul regulat cu cativa stropi de lapte matern al zonelor afectate ajuta la vindecarea acestor afectiuni ale pielii bebelusului.
 Vindeca crusta de lapte - mai multe mamici sustin ca tamponarea scalpului bebelusului cu o bucata de tifon muiata in lapte matern conduce la vindecarea mai rapida a crustei de lapte.
 Ajuta la indepartarea durerii - laptele matern contine endorfine, care reduc durerea pe care o poate simti bebelusul din variate motive. Prin urmare, alaptarea la cerere include si calmarea bebelusului atunci cand acesta are dureri.

Laptele matern este bun nu doar pentru bebelusi, ci si pentru copii mai mari si pentru adulti, atunci cand este vorba de folosirea lui pe post de medicament:

  Ajuta la vindecarea infectiilor urechii - cateva picaturi de lapte matern puse in ureche, la fiecare cateva ore, conduc la vindecare unei infectii in 24 - 48 de ore.
  Vindeca bubitele produse de varicela sau de alte afectiuni ale pielii si ajuta la calmarea mancarimilor.
  Are proprietati antiseptice, putand fi folosit pentru vindecare zgarieturilor si a taieturilor.
  Calmeaza senzatiile neplacute produse de intepaturi ale diverselor insecte.
  Ajuta la curatarea si la deschiderea canalelor lacrimale, precum si la vindecarea conjunctivitei (desi nu exista studii evidente in acest sens)
  Calmeaza congestiile nazale, avand proprietati antibacteriene.
  Calmeaza durerile de gat daca este folosit pentru a face gargara.
  Exista studii care arata ca laptele matern distruge celulele canceroase.

Dincolo de aceste intrebuintari vindecatoare, laptele matern este folosit si pe post de produs cosmetic

Multe mamici sustin ca este foarte eficient pe post de demachiant, dar si de calmant al ochilor. Altele sustin ca vindeca acneea nu doar a bebelusilor, ci si a adolescentilor sau a adultilor. Cea mai ciudata intrebuintare cosmetica a laptelui matern este insa aceea de deodorant. Da, ati citit bine...se pare ca exista mamici care isi folosesc laptele inclusiv pe post de roll-on. Nu stim cat de eficienta este metoda in sine, dar...incercarea moarte n-are.

Unele mamici, mai inventive, dornice sa nu-si priveze nici copiii mai mari de beneficiile laptelui matern, il folosesc in diverse preparate alimentare, cum ar fi inghetata, cupcackes, branza, iaurt, paine facuta in casa etc.

Si daca vi se par ciudate aceste utilizari ale laptelui matern, atunci cu siguranta ultimele doua pe care vi le prezentam depasesc orice imaginatie. Exista si mamici care folosesc laptele matern pe post de lubrifiant sexual, sustinand ca este foarte eficient si in acest scop. Iar unele mamici, care vor sa pastreze o amintire palpabila din perioada alaptarii, aleg sa-si transforme o parte din lapte in...bijuterii. Exista, se pare, o metoda tehnologica prin care laptele poate fi transformat in plastic, datorita proprietatilor chimice ale caseinei pe care o contine. Iata asadar, cat de multe poate face mama natura, secondata de ajutorul si de inventivitatea mamicilor, desigur.

/Images/lapte2.jpg

Ad-Extra3:

Exista un ghid de alaptare?

Ei bine DA - Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial. Nu suntem patetici si nu consideram ca alaptarea trebuie sa fie un chin pentru mamica desi ii dam oate sfaturile necesare pentru a putea depasi obstacolele pe care le poate avea la inceput. Recomandam sa cititi: Despre stresul primelor zile de alaptare

Citeste toate informatiile de la aceasta sectiune dedicata Alaptarii! Citeste si forumul special Alaptarea de la desprecopii.com - vei intalni acolo mamici ca tine care au intrebari si raspunsuri despre alaptare. 

Grupuri de suport - pentru alaptare pe Comunitatea DC:

Alaptatul - Help Line (13)

Alaptatul - Help Line (12) 

Odiseea Alaptarii: o poveste pentru fiecare mamica la inceput de drum...

Dragă mămică, povestea mea îți este dedicată ție pentru că ești la început. Alaptarea e iubire insa cere rabdare. Nu o să fie ușor și probabil o să treci prin toate fazele cu durere, sâni angorjați, ragade, atașare defectuoasă.

O să te întrebi mereu dacă bebe mânâncâ suficient, sau dacă ia destul în greutate. Ai încredere în instinctul tău de mămică, cere ajutor, informează-te și nu renunța!

Odiseea Alaptarii: o poveste pentru fiecare mamica la inceput de drum: cu inceputul, motive, indicatorii ai alaptarii si multa perseverenta. O poveste completa despre beneficiile si frumusetea alaptarii de laMagda, o mamica de la Desprecopii. 

 

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Vei avea acces gratuit la o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată.

Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici - Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici.

Forumul de ALAPTARE

Pe forumul desprecopii.co exista un FORUM SPECIAL DEDICAT ALAPTARII de unde puteti afla o multime de raspunsuri la cele mai frecvente intrebari. Dincolo de argumentele pasionale veti gasi si raspunsuri menite sa te linisteasca.  

 

autor: Anamaria Ghiban, Redactor Desprecopii.com - toate drepturile rezervate 2017
Anamaria scrie si pe blogul ei AICI

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII