Taticul cu numele de Bill Gates
-
Meseria de parinte nu este deloc usoara, nici macar pentru Bill Gates, taticul cu o minte geniala. Inteligenta nu este intotdeauna suficienta pentru a fi un parinte de nota 10, insa, cu siguranta, ea poate contribui semnificativ la deciziile cele mai bune privind cresterea copiilor.
Ce fel de tata este Bill Gates: foarte strict
Meseria de parinte nu este deloc usoara, nici macar pentru celebritatile cu o minte geniala . Inteligenta nu este intotdeauna suficienta pentru a fi un parinte de nota 10, insa, cu siguranta, ea poate contribui semnificativ la deciziile cele mai bune privind cresterea copiilor. Fodatorul Microsoft, celebrul Bill Gates , a facut recent dezvaluiri in privinta ipostazei sale de parinte si a regulilor pe care le aplica in educatia copiilor.
Taticul celebru, in varsta de 57 de ani , a marturisit in cadrul emisiunii Today Show ca regulile pe care le aplica el si sotia sa in educatia celor trei copii ai lor sunt foarte stricte. Cea mai dificil de suportat, dar si de mentinut, probabil, este cea legata (culmea!) de tehnologie. Gates a declarat ca el si sotia sa au hotarat ca 13 ani este varsta potrivita la care copiii lor sa aiba propriul telefon mobil. Nu stim daca bilionarul s-a inspirat din politica Facebook in aceasta privinta, insa un lucru este clar - nimic nu il poate convinge sa cedeze in fata acestei reguli. Copiii mai mari, Jennifer si Rory, au scapat deja de aceasta regula, insa fiica mai mica, Phoebe, inca isi asteapta telefonul mobil . Gates a explicat ca a transformat aceasta hotarare intr-o regula de familie, intrucat se saturase ca in fiecare zi copiii sai sa vina de la scoala si sa se planga ca ei sunt singurii care nu au telefon mobil si ca se simt prost in fata colegilor. Regula e regula! Prin urmare, ceilalti copii n-au decat sa comenteze sau sa rada...
Va recomandam sa mai cititi si: Cum va protejati copiii de pericolele internetului? |
Copiii lui Bill Gates nu au cont de Facebook
Intrebat fiind daca are un control strict asupra parolelor de la conturile de Facebook si de la emailurile copiilor sai, Gates a raspuns ca raspunsul este Nu! In ceea ce o priveste pe Jennifer, fiica mai mare, in varsta de 16 ani, pe care, de altfel, a descris-o ca o fiinta foarte independenta. In plus, a admis faptul ca urmarirea activitatii online a copiilor este un lucru foarte delicat pentru parintii din ziua de azi si poate fi o adevarata provocare. Bill Gates a explicat, de asemenea, ca isi doreste sa-si creasca copiii intr-un mod firesc, dupa niste reguli pe care, in fond, orice parinte le aplica , si ca averea imensa pe care o are nu trebuie sa fie un impediment in a-si educa frumos copiii. De altfel, intr-un alt interviu, bilionarul declarase ca pentru a primi bani de buzunar, copiii sai trebuie sa indeplineasca tot felul de sarcini ce tin de curatenia casei si ca sumele pe care le primesc nu sunt mai mari decat recompensele primite de alti copii, din familii cu venituri medii.
Bill Gates, si activitatile sale filantrofice
Tot pentru a-si ajuta copiii, dand propriul exemplu, Bill Gates a renuntat inca din 2008 la activitatea sa din cadrul Microsoft pentru a se dedica activitatilor filantropice. In opinia sa, a-i ajuta pe altii, care au nevoie de ajutor, este la fel de importat ca si a crea software. Asa cum atunci cand creezi un program mai performant te simti implinit pentru ca stii ca ai venit in ajutorul a milioane de oameni, care isi vor face mai bine treaba la serviciu, utilizand programme mai performante, la fel, atunci cand ajuti oameni saraci sau bolnavi, te simti implinit pentru ca i-ai facut fericiti, a declarat Gates. Printre activitatile caritabile sustinute de fundatia pe care Bill Gates si sotia sa o detin, se numara si cele dedicate eradicarii poliomielitei, bilionarul declarand ca isi doreste ca aceasta sa poata fi numita a doua boala eradicata prin eforturi umane (dupa variola).
Va recomandam sa mai cititi si:
Esti un tatic modern si implicat? Daca da, bine ai venit la Desprecopii.com
Taticii cresc si ei odata ce iau in primire rolul vietii lor: acela de educator al progeniturii sale. Bine ai venit la Desprecopii.com taticule! Poate ai si tu o parere? Poate vrei sa ne spui cum se vede lumea ta, din pragul camerei bebelusului tau? Nu ezita, vrem sa aflam. Intra pe forumul special al taticilor si povesteste-ne experienta ta.
Lectura obligatorie pentru taticii de azi: FORUMUL TATICILOR
Forumul taticilor
Doar pentru tatici, acei tatici care vor sa conteze in viata copiilor lor
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII