Cum scapam de depresie in mod natural?

Cum scapam de depresie in mod natural?

Cum scapam de depresie in mod natural?

  • Exista multe alternative pentru a trata depresia, mai degraba decat folosirea antidepresivelor prescrise. Unele dintre aceste alternative pot include remedii pe baza de plante, aromoterapie, vitamine si suplimente, precum si pastrarea unui jurnal si exercitiile fizice.

Exista multe alternative pentru a trata depresia, mai degraba decat folosirea antidepresivelor prescrise. Unele dintre aceste alternative pot include remedii pe baza de plante, aromoterapie, vitamine si suplimente, precum si pastrarea unui jurnal si exercitiile fizice. Exista, de asemenea, tratamente disponibile, cum ar fi acupunctura, metoda de vindecare Reiki, chiropractica si homeopatia.

Inainte de a incerca oricare dintre aceste terapii alternative, ar fi bine sa va consultati cu persoana care va trateaza pentru depresie. Ati putea fi capabili sa asimilati unele dintre aceste terapii netraditionale de tratament alaturi de unele cu mult mai conventionale, incluzind medicamentele si fizioterapia. Cele mai accesibile si mai putin invazive din aceste alternative sunt tratamentele pe baza de plante, aromaterapia care se poate face la domiciliu sau la un centru de spa, suplimentele de vitamine, pastrarea unui jurnal si antrenamentele fizice regulate. Combinati mai multe tratamente alternative pentru a depasi depresia. Sfatuiti-va cu medicul dumneavoastra pentru a determina cea mai buna metoda de a combina tratamentele alternative impotriva depresiei, cu o abordare standard pentru cele mai bune rezultate.

Tipuri de tratament pe baza de plante
Remedii pe baza de plante au fost folosite pe scara larga pentru tratarea depresiei, si sunt disponibile pe scara larga si eficienta. "Titulara" standard pentru ameliorarea simptomelor depresiei este de sunatoarea . Luata sub forma de capsule de 300 mg de trei ori pe zi, aceasta planta amelioreaza simptomele depresiei, in sase saptamani. Nu utilizati sunatoarea in timpul sarcinii, sau in combinatie cu alte medicamente, fara a consulta medicul dumneavoastra. Spre deosebire de medicamente, sunatoarea nu are atat de multe efecte secundare negative.

O alta optiune pe baza de plante pentru tratarea depresiei este extractul de kava. Kava este un membru al familiei piperului si este originar din Pacificul de Sud. Din radacina plantei se face o bautura care se presupune ca transmite sentimente de fericire si de pace. Puteti achizitiona kava de la un magazin de produse alimentare de sanatate fizica, consumati bautura si beneficiati de efectele sale. Comparativ cu medicamnetele standard pentru depresie, cum ar fi Xanax si Ativan, extractul de kava nu afecteaza functionarea mentala, si nu provoaca sedarea.

Vitamine pentru depresie
Vitaminele pot fi luate pentru a trata depresia, deoarece acestea vor echilibra activitatea chimica a creierului. Vitamina B complex este cunoscuta pentru abilitatea sa de a mentine si de a promova capacitatea mentala si functionarea normala. Daca aveti un deficit al oricaror dintre vitaminele B, este posibil sa observati simptome, cum ar fi letargie, iritabilitate, oboseala si anxietate. In plus, deficitul de vitamina B poate indica, de asemenea, un nivel redus de acid folic. Numarul mare de oameni deprimati arata niveluri reduse de acid folic. Este recomandata supravegherea medicala in perioada consumului de acid folic, deoarece acesta poate duce la delir.

Acizii grasi Omega-3 si uleiul de peste sunt, de asemenea, suplimente utile in tratarea depresiei. Dr. Andrew Stoll de la Universitatea Harvard a publicat un studiu in 1999 care a constatat ca uleiul de peste s-a dovedit extrem de benefic pentru pacientii sai bipolari. Stoll a descoperit ca 90% dintre pacientii sai au prezentat o ameliorare. Consumand peste de apa adanca precum somonul si sardinele, reprezinta o modalitate usoara de a suplimenta dieta cu acizi grasi Omega-3. O alta sursa este uleiul din seminte de in, care este bogat in acizi grasi esentiali.

Suplimente
DHEA este un androgen natural, care este produs de glandele suprarenale. Pacientii cu depresie pot avea nivelul de DHEA redus, prezentand simptome cum ar fi oboseala si slabiciune musculara. Consultati medicul dumneavoastra inainte de a lua DHEA, deoarece acesta este un hormon. Medicul va face un test de sange pentru a determina nivelurile de DHEA din corp. Nu-l luati in acelasi timp cu un anti-depresiv, insulina, estrogen sau cu medicamente pentru tiroida.

Aromaterapia
Aromaterapia ofera o multitudine de alternative la terapia traditionala pentru depresie. Auto-cultivarea este o modalitate de a imbunatati starea de spirit, si, incluzand tratamentele de aromoterapie in stilul dumneavoastra de viata de zi cu zi va veti ameliora simptomele de depresie. Incercati sa faceti aromaterapie in baie, punand in apa cateva picaturi din uleiuri dumneavoastra preferate. Puneti cateva picaturi de ulei esential de lavanda si ulei esential de bergamota in baie, si relaxati-va. Ambele uleiuri esentiale au propietati care imbunatatesc starea de spirit si va relaxeaza. Bucurati-va cel putin 20 de minute pentru a obtine efectul complet al uleiurilor de relaxare.

Exercitiile fizice
O plimbare vioaie de 45 de minute pe jos in fiecare zi va elibera endorfine, obtinand astfel un sentiment de bine si de sanatate. Fiti hotarati sa faceti antrenamente zilnic, fie ca este vorba de yoga, mersul pe jos, Tai Chi, ciclism sau inot. Incercati sa faceti exercitii fizice data viitoare cand va simtiti tristi si descurajati, si observati schimbarile din starea dumneavoastra de spirit dupa antrenamente. Utilizati exercitile, ca o masura preventiva de eliminare a tristetii.

Jurnalizarea
Tineti un jurnal pentru a va urmari sentimentele, starea de spirit si emotiile. Notand lucrurile veti intra in interiorul emotiilor si a starii de spirit. Faceti-va un scop din a scrie 20 de minute pe zi, scrieti liber - lasati cuvintele sa curga de la sine pe foaie. Nu va faceti griji cu privire la semnele de punctuatie, de ortografie sau asupra coerentei. Faptul ca va veti exterioriza gandurile va va ajuta enorm. Veti descopri ca, scriind in jurnal, va va ajuta sa va clarificati gandurile si sa luati decizii.

Afirmatiile
Vorbiti-va cu bunatate iubitoare. Repetati unele dintre urmatoarele afirmatii in fiecare zi: ma iubesc neconditionat. Am valoare. Sunt o persoana de valoare. Merit sa fiu fericita. Sunt o persoana buna. Ma iubesc exact asa cum sunt. Ma simt bine asa cum sunt. Sunt puternica. Sunt increzatoare.
Repetarea acestor afirmatii va imbunatati stima de sine si va va tine departe de depresie.

Forumuri recomandate la Supereva

 Super Sanatate >>

Frumusetea: sfaturi si trucuri
Folositi-va buzele pentru a arata mereu tinere!
O piele frumoasa in sezonul rece
7 secrete ale frumusetii, sanatatii si longevitatii
Femeile bronzate traiesc mai mult
Cum combinam machiajul si coafura?
Trucuri cosmetice incredibile
Otravuri impachetate in frumusete?
Frumsetea de vara  10 sfaturi pentru un ten frumos si sanatos
Machiajul si riscurile de sanatate
La inceput de an, fiti frumoase ca starurile
Rimelul  un ingredient indispensabil pentru un machiaj perfect

Suflet fericit
Mariah Carey este insarcinata
Living la Dolce Vita  Angelina si Brad
Frumuseti care au scris istoria  printesele de Monaco
Daramarea unui mit  Kylie Minogue si moartea stilului
Anii Andreelor - Zana cu zambet dulce din ecran
De Craciun stam intotdeauna acasa
Christina Aguilera: Sunt iubita si iubitul este al meu
Jennifer Aniston: Râsul este cea mai bună cale de vindecare
Salma Hayek: Barbatii sunt atat de slabi ...!
Angelina Jolie: Sa nu-i spuneti lui Brad&
Andreea Raicu - Profa de engleză
10 lucruri pe care nu le stiati despre George Clooney
Sinead O Connor  gloria trecatoare a unui star
Jennifer Aniston si misterul  somniferului lichid
Pond s - secretul tineretii lui Kylie
Cele mai ciudate cupluri de staruri
Angelina versus Posh

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII