De ce ai ales nașterea naturală? 7 motive și experiențe ale mămicilor
Le-am întrebat pe mămici care au născut deja, de pe forumul Desprecopii, de ce au ales nașterea naturală. Răspunsurile și experiențele lor sunt importante și relevante pentru gravidele care sunt acum în căutarea metodei ideale de naștere.
→ Deci, iată ce au răspuns mămici despre alegerea lor de a naște natural (vaginal).
veti citi:
Vei naste in curand? Esti indecisa - daca vrei sa nasti prin cezariana sau natural (vaginal)?
Tot mai des si mai insistent - gravidutele sunt convinse sa aleaga pentru o nastere prin cezariana.
De ce ati ales nasterea naturala?
10 Sfaturi pentru o nastere naturala
Mic ghid pentru nastere: 20 de trucuri pentru un travaliu mai usor
Pregatirea corpului pentru nastere
Forum despre nasteri
Vei naste in curand? Esti indecisa - daca vrei sa nasti prin cezariana sau natural (vaginal)?
Vei naste in curand? Esti indecisa - daca vrei sa nasti prin cezariana sau natural (vaginal)? Ei bine, trebuie sa stii ca nasterea prin cezariana este recomandata de medici numai daca anumite probleme medicale ale mamicii sau bebelusului o recomanda. O nasterea prin cezariana este o operatie care vine si cu riscuri. Citeste Nasterea prin cezariana: motive medicale care o recomanda
Le-am intrebat pe mamicile care au nascut deja - de ce au ales nasterea naturala. Raspunsurile lor sunt importante si relevante pentru gravidutele care sunt acum in cautarea metodei ideale de nastere.
Tot mai des si mai insistent - gravidutele sunt convinse sa aleaga pentru o nastere prin cezariana.
Nu aș dori să inițiem o dezbatere despre ce tip de naștere este mai bună. Cu siguranță mă refer la gravidele care ar putea alege nașterea naturală (pentru că nu au motive medicale pentru o naștere prin cezariană), însă, în final, optează pentru nașterea prin cezariană. Aici, pe Desprecopii.com - cel mai citit site al gravidelor din România, sunt atât de multe mămici care au născut prin naștere vaginală (naturală). Iar forumul despre nașteri este un rezervor de experiențe și sfaturi prețioase pentru orice gravidă. Iată, așadar, o colecție de gânduri despre motivele pentru care mamele au ales nașterea naturală.
Haideti sa amintim si sa spunem motivele: De ce ati ales nasterea naturala?
Ad-Extra3:
Am ales nasterea naturala pentru ca sunt convinsa ca natura ne-a pregatit pe toate pentru acest fel de nastere.
Am ales nasterea naturala pentru ca sunt convinsa ca natura ne-a pregatit pe toate pentru acest fel de nastere. Iubesc tot ce este natural si sunt convinsa acest tip de nastere este cea mai potrivita pentru nasterea unui copil. Am fost convinsa ca pot si ca va fi bine - inca din prima clipa. Ma ingrozeste orice interventie chirugicala. (autor: redactorDesprecopii)
Fara contraindicatii medicale nu se face cezariana
Pentru ca in Franta nu te intreaba nimeni. Fara contraindicatii medicale nu se face cezariana. Punct. (autor: Marox)
Au inceput contractiile cu 2 zile inainte de cezariana programata
Pentru ca au inceput contractiile cu 2 zile inainte de cezariana programata. Cu alte cuvinte, n-am prea avut de ales. Totul a decurs foarte bine, ceea ce m-a facut sa ma gandesc ca indicatile medicale pentru cezariana sunt uneori relative. (autor: Cristina_C)
Am ales sa nasc natural pentru ca nu concepeam altfel.
Am ales sa nasc natural pentru ca nu concepeam altfel. Nici de durerile tipice nu mi-a fost teama. Insa as fi vrut sa nu intervina medicul prin epiziotomie. Zona respectiva a ramas extrem de sensibila. Recomand tuturor mamicilor sa efectueze exercitii de tonifiere musculara in cazul in care sufera o epiziotomie. Recuperarea a fost extrem de usoara. (autor: Pepco)
Este normal sa nasti vaginal.
Scriu pentru ca mi se pare gresit pusa problema in acest subiect. Este normal sa nasti vaginal. Ca si cum ati intreba: de ce leii mananca oameni cand ii prind prin savana? Ca asta e in firea lucrurilor. Sigur ca sunt si lei care se imprietenesc cu oamenii, dar aia este exceptia, nu regula. Eu as intreba mai degraba de ce aleg femeile si doctorii (separat sau impreuna) sa faca operatie cezariana atunci cand nu este cazul. In cate cazuri teama de durere este motivul, sau teama ca nu vor face fata, si in cate sunt 'incurajate' de medic. Dar va fi nevoie de multa toleranta si bun simt pentru a nu transforma subiectul in camp de batalie.
Eu am facut cezariana. De doua ori, desi a doua oara speram la VBAC. In ambele cazuri nu a fost o recomandare FERMA de cezariana, ci o insistenta a medicului (2 diferite) pana la a mi se spune la prima fetita: 'eu plec din Bucuresti incepand cu data X. Daca intri in travaliu pana atunci nasti cu mine, daca nu, te duci la camera de garda' - asta desi discutasem de la inceput ca nu pleaca (am nascut in mai, nu prea e sezon de concedii). Prostia mea ca nu am zis 'pa si la revedere'. La a doua, cu explicatii medicale ceva mai intemeiate si pentru ca nu ma urmarise in sarcina (am ajuns la ea in saptamana 33-34), ma asteptam ca asta va recomanda.
Daca s-ar fi stabilit semne de suferinta fetala, nu m-as fi opus cezarienei. (autor: Ioana Pos.)
Dupa o nastere naturala fara epidurala, si una prin cezariana cu epidurala, daca ar fi sa aleg, as alege mereu nasterea naturala... preferabil cu epidurala.
Am nascut prima data prin cezariana (de urgenta). Bebe intrase in suferinta fetala (inducerea nasterii mareste mult posibilitatea ca bebe sa intre in suferinta fetala) asa ca, la 7/8 cm dilatatie, a fost nevoie de operatie. A decurs totul foarte bine, epidurala fusese deja pusa, copilul a fost bine, eu m-am refacut foarte repede. La nici o ora dupa operatie puneam bebele la san, la 6 sau 8 ore ore (din cate tin eu minte, a trecut ceva vreme ) ma puteam ridica in picioare, a doua zi faceam dus. Miercuri am nascut, duminica eram acasa (m-ar fi trimis inca de sambata, dar jupanul inca pierdea din greutate si nu era pornita "ca lumea" alaptarea, asa ca m-au mai tinut o zi). Nu a fost nevoie sa mi se dea morfina pentru dureri "dupa", dar tin minte ca am luat calmante macar vreo 2 saptamani dupa aceea, vreo 2 tipuri, plus cateva zile injectii pentru prevenirea cheagurilor de sange, si cateva saptamani am fost nevoita sa port non stop niste ciorapi ultra-sexy (not!) tot pentru prevenirea trombozelor.
Daca nu ma insel, am luat si antibiotice ((de astea nu mai sunt 100% sigura), plus fier, deoarecer pierdusem destul de mult sange si eram cam anemica. Din ce mi-au zis si doctorul si moasele, am fost in acel 10% dintre femei care se refac foarte repede si "frumos" - am fost pe picioarele mele si activa si mobila repede. Dar... am fost mereu constienta ca a fost operatie, si nu o operatie usoara, ci operatie majora, cu risc totusi de complicatii, infectii, posibile complicatii post-operatorii si pentru mine, si pentru copil etc.
Asa ca... la a doua sarcina am decis sa incerc VBAC (am putut sa aleg intre cezariana din nou sau incercare de VBAC). Am fost evaluata pe tot parcursul sarcinii si de moase, si de doctor si mi s-a spus ca pot incerca fara probleme. Ceea ce s-a si intamplat, si am reusit VBAC, la 39 de ani, la 4 ani si ceva de la cezariana. Am nascut dupa un travaliu de nici 4 ore, "cam" dureros si fara epidurala (ca nu au mai ajuns sa o puna, m-am dilatat de la 2 la 10 cm cam intr-o ora, pana a ajuns anestezistul eu eram deja la "impins"), in prezenta unei moase si a medicului de garda. Copilul a fost imediat pus la mine in brate, dupa 20 de minute deja isi lua prima masa de colostru. La o ora si un pic dupa ce am nascut faceam dus, apoi am luat o gustare. La 3 ore dupa ce am nascut, pe picioarele mele ma duceam sa ma "instalez" in rezerva mea, la lauze. A doua zi (dupa vreo 15 ore petrecute in spital, nascusem la miezul noptii) plecam amandoua acasa. Copcile (ca a fost nevoie sa se faca epiziotomie, aici se face doar daca e nevoie, daca e posibil se evita) s-au vindecat foarte frumos, in cateva saptamani. Medicamente nu am luat absolut nimic. Pierderea de sange a fost minima.
Deci, dupa o nastere naturala fara epidurala, si una prin cezariana cu epidurala, daca ar fi sa aleg, as alege mereu nasterea naturala... preferabil cu epidurala. Dar daca nu se poate cu epidurala, eh... treaca de la mine.. dar tot pentru nastere naturala votez. Pro cezariana... daca doar este intr-adevar nevoie. (autor: Dark Bendis)
E minunat ca dupa 2-3 ore esti pe picioarele tale, poti sa mergi, poti sa mananci, poti sa-ti iei singura in brate copilul din patut si sa-l alaptezi.
Prima nastere a fost naturala pentru ca asa era... normal si natural. La doua si a treia am sperat din tot sufletul sa pot naste tot natural pentru a repeta experienta minunata de a aduce pe lume un copil prin forte proprii. Am avut noroc si am putut.
E minunat ca dupa 2-3 ore esti pe picioarele tale, poti sa mergi, poti sa mananci, poti sa-ti iei singura in brate copilul din patut si sa-l alaptezi. Si mai ales copilul se adapteaza mai bine la mediul exterior daca e nascut vaginal. (autor: Lavi02)
Citeste si alte pareri de-ale mamicilor la subiectul De ce ati ales nasterea naturala?
10 Sfaturi pentru o nastere naturala
Nasterea naturala este alegerea naturii in ceea ce priveste nasterea copilului. Cu alte cuvinte, nasterea naturala este o modalitate de a lasa natura sa-si urmeze cursul firesc, fara nicio interventie tehnologica.Alegerea asupra modalitatii in care veti naste, este o decizie foarte personala. Fiecare o face intr-un mod diferit. Nu exista experiente identice. Daca vrei sa ai o nastere naturala, iata 10 sfaturi care te pot ajuta ...
Despre nasterea naturala - mai cititi
Nasterea naturala. Ar fi cazul sa impingi - jurnal de nastere
10 Motive pentru a alege nasterea naturala
10 Sfaturi pentru o nastere naturala
Mic ghid pentru nastere: 20 de trucuri pentru un travaliu mai usor
Un travaliu mai usor (nastere mai usoara) inseamna mai putina durere, mai multe momente fara stres si desigur, o nastere mai scurta. Se apropie ziua cea mare si esti nerabdatoare sa iti tii bebelusul in brate. Insa pe masura ce se apropie momentul X te simti tot mai nesigura pe tine si te cuprinde deseori panica la gandul ca nu vei face fata cu brio experientei unei nasteri naturale, chiar daca tu ai optat pentru aceasta varianta. In mod sigur, nu va fi usor...Iata 20 de trucuri pentru un travaliu mai usor.
Pregatirea corpului pentru nastere
Aceasta etapa are loc atunci cand capul sau alte parti ale corpului copilului incep sa se deplaseze in jos spre cavitatea pelviana. Inainte ca aceasta sa se intample, vei putea sa simti capul copilului plutind pe langa marginile pelvisului. Dupa aceasta nu il vei mai putea simti. Unii oameni spun ca fatul coboara in pelvis atunci cand este pregatit.
Adeseori, veti observa ca atat timp cat se afla in abdomen, copilul nu mai are dimensiunea pe care o avea inainte de a coborî in pelvis. Procesul de pregatire al copilului in pelvis este cunoscut sub numele de iluminare si este posibil sa simtiti crampe si dureri timp de cateva ore, pana cand ligamentele pelviene se adapteaza noii situatii. Citeste pe larg despre pregatirea corpului copilului pentru nastere.
Forum despre nasteri
Pentru discutii si intrebari despre nastere, medici, spagi, clinici medicale private, nasterea la stat si alte experiente despre nastere - va asteptam pe forumul NASTEREA UNEI STELE.
autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate © 2024
referinte: forumul Desprecopii
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII