Băile cu gheață pot ajuta la arderea grăsimii corporale? Iată ce spun specialiștii
O baie în apă rece poate fi exact ceea ce cauți dacă vrei să reduci cantitatea de grăsime corporală nesănătoasă pe care o ai.
Expunerea la apă rece ar putea reduce, de asemenea, riscul pentru anumite afecțiuni, cum ar fi diabetul și crește cantitatea de hormon numit „adiponectină” care este produs de țesutul adipos. Adiponectina joacă un rol important în prevenirea rezistenței la insulină, o stare în care mușchii, grăsimea și ficatul devin mai puțin sensibili la insulină.
Vei citi:
Beneficiile băilor cu gheață
Ce putem învăța din acest studiu?
Cum să începi procesul de expunerea la apă rece
Forumuri si grupuri de suport pentru cele care vor sa slabeasca
Beneficiile băilor cu gheață
Baile cu gheata ard grasimile? Băile cu gheață nu ard direct grăsimea corporală, dar pot avea un efect indirect asupra metabolismului și pot contribui la pierderea în greutate.
Atunci când te afli într-o baie cu gheață, temperatura scăzută determină corpul să-și regleze temperatura internă. Acest proces necesită energie, iar pentru a produce această energie, corpul arde calorii. Cu toate acestea, arderea caloriilor este un proces relativ mic și nu duce în mod direct la arderea grăsimilor corporale într-o măsură semnificativă. Pentru a pierde în greutate sau a arde grăsimea corporală, este necesar să ai un deficit caloric, adică să consumi mai puține calorii decât arzi. Aceasta poate fi realizată prin alimentație sănătoasă și echilibrată, exerciții fizice regulate și un stil de viață activ în general.
În plus, este important să menționez că băile cu gheață pot avea și alte beneficii pentru sănătate, cum ar fi reducerea inflamației, ameliorarea durerilor musculare și creșterea circulației sanguine locale. Cu toate acestea, înainte de a începe orice nouă rutină sau tratament, este întotdeauna recomandat să consulți un specialist în domeniul sănătății care poate oferi sfaturi personalizate și adecvate situației tale individuale.
Dr. James Mercer, profesor la UIT – Universitatea Arctică din Norvegia, spune că mai multe tipuri de efecte benefice au fost propuse anterior pentru expunerea la apă rece, cum ar fi:
Întărirea sistemului imunitar.
Un boost natural de energie.
Îmbunătățirea circulației.
Creșterea libidoului.
Arderea caloriilor.
Reducerea stresului.
Ameliorarea depresiei.
Îmbunătățirea metabolismul.
Îmbunătățirea sănătății cardiovasculare.
Reducerea durerii și a inflamației.
„Investigația noastră arată că există tot mai multe dovezi că multe dintre aceste sugestii pot fi corecte”, a spus Dr. Mercer, „în special în ceea ce privește potențialele efecte preventive ale sănătății asupra sistemului imunitar, potențialele efecte profilactice asupra sistemului cardiovascular, profilaxia împotriva rezistenței la insulină și îmbunătățirea sensibilității la insulină și sănătatea mintală.”
Cu toate acestea, el a remarcat că efectele speculate ale boostului natural de energie, creșterii libidoului și reducerii depresiei nu par să fie susținute de dovezi.
Ce putem învăța din acest studiu?
Dr. Chris Minson, care este expert în fiziologia exercițiilor fizice, sănătatea femeii, sănătatea inimii și termoreglare la Universitatea din Oregon, precum și membru al Societății Americane de Fiziologie, a remarcat că unul dintre lucrurile cheie pe care ar trebui să le reținem este că încă nu știm suficient despre care sunt potențialele beneficii pentru sănătate ale expunerii la apă rece.
Cu toate acestea, el a remarcat că unele dintre dovezile mai puternice dezvăluite sugerează că expunerea la apă rece pare să ajute la reglarea glicemiei.
„Acest lucru se datorează îmbunătățirii modului în care funcționează insulina în corpul nostru”, a explicat el, „și are un potențial real de a ajuta la îmbunătățirea riscului de diabet și, prin urmare, poate îmbunătăți sănătatea cardiovasculară”.
Dr. Minson a mai observat că există dovezi mai limitate că expunerea repetitivă la apă rece ar putea reduce cantitatea de grăsime corporală nesănătoasă, poate prin schimbarea acesteia pentru a fi mai asemănătoare cu țesutul adipos maro sănătos, mai activ din punct de vedere metabolic.
În ceea ce privește modul în care s-ar putea întâmpla acest lucru, Dr. Minson a explicat că expunerea la apă rece creează stres asupra fiziologiei noastre aproape în același mod în care o fac exercițiile.
„Dacă aceste stresuri se repetă în timp și suntem capabili să ne recuperăm și să ne adaptăm la stres, fiziologia noastră va fi mai rezistentă”, a spus Dr. Minson, „și este posibil să avem niveluri mai scăzute de inflamație de fond (care apar atunci când suntem sedentari, mâncăm prost sau avem exces de grăsime corporală).”
Cum să începi procesul de expunerea la apă rece
Dacă ți se pare intrigantă ideea expunerii la apă rece, Dr. Mercer a spus că cel mai bun sfat al său este să fii mai întâi conștient de posibilele efecte negative și apoi să începi treptat, poate cu alte persoane care au deja experiență. El sugerează, de asemenea, o informare temeinică în prealabil.
Expunerea la apă rece nu este ușoară și multor oameni nu le va plăcea. Minson sugerează o provocare cu un simplu duș rece - este o modalitate bună de a vedea cât de bine poți face față înainte de a te scufunda mai adânc.
Timp de o săptămână, în timpul dușului zilnic, scade temperatura apei treptat, timp de 15 secunde. Stai sub apă, inclusiv cu capul și gâtul și cât mai mult posibil. Apoi ridică din nou temperatura apei pentru a te încălzi.
Apoi, începe să crești timpul petrecut sub apă rece cu 15 secunde în fiecare săptămână pentru un total de patru săptămâni. Vezi cum te simți în următoarele câteva ore după fiecare duș.
Oamenii sunt adesea într-o dispoziție mai bună și par să aibă mai multă energie. Alții pot să-l urască și să nu fie fericiți. Dar acesta este un test bun pentru a vedea dacă ți-ar plăcea expunerile la băile reci.
De asemenea, este o idee bună să discuți cu un profesionist din domeniul sănătății înainte de a începe procesul, mai ales dacă ai boli de inimă sau ai avut un atac de cord. Dacă o persoană este în general sănătoasă și oarecum activă, este la fel de sigur să încerce acest lucru precum este să înceapă un program de exerciții fizice.
► Citeste in continuare Ziua cand am renunțat la a căuta scuze și am inceput o viață sănătoasă - confesiuni
► Citeste in continuare Dieta cu broccoli: un plan pentru 5 zile - in care poti scapa de kilograme usor si sanatos - sfatul nutritionistului
Forumuri si grupuri de suport pentru cele care vor sa slabeasca:
Femina Intim ...
Intre noi femeile. Cosmetice, diete, tampoane, dileme intime.
autor: redactor desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2023
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII