Nașterea la o maternitate privată în România: Costuri și Servicii
Viitoarele mămici din România aleg tot mai des să nască la o clinică privată. Confortul, condițiile de igienă și siguranța sunt doar câteva dintre motivele pentru care femeile optează să nască la clinici private.
Iată o trecere în revistă a prețurilor practicate pentru naștere de către principalele clinici private din România. 🏥💖
În România, alegerea de a naște la o clinică privată este în creștere
Iată o prezentare a prețurilor practicate pentru naștere de către principalele clinici private din România.
Vestea unei sarcini este un moment magic în viața unui cuplu, iar toate pregătirile pentru aducerea pe lume a micului prunc, rod al dragostei, nu fac decât să sporească intensitatea bucuriei acestui moment și să pregătească un altul, și mai frumos: nașterea. Și dacă la începutul sarcinii preocupările gravitează mai degrabă în jurul alegerii unui medic ginecolog (dacă acesta nu există încă), a analizelor care trebuie făcute, a vitaminelor și alimentelor permise sau interzise și a altor detalii legate de diverse etape ale sarcinii, spre finalul acesteia (uneori chiar mai devreme), preocuparea majoră pentru cele mai multe dintre mămici devine nașterea în sine, felul în care vor naște și, mai ales, locul în care va avea loc acest eveniment important.
Până nu demult, alternativele pe care le aveau mămicile din România nu erau atât de variate. Alegerile oscilau, de obicei, între diversele maternități de stat din diferite regiuni ale țării. Desigur, cele din orașele mari erau (și sunt încă) cele mai căutate, așa că pentru mămici din orașe mai mici sau din mediul rural, nașterea într-un spital bun putea constitui adesea o adevărată problemă. Alegerea finală era făcută, în general, în funcție de indicația medicului care a urmărit sarcina.
Nașterea la o clinică privată, o opțiune în România
De ceva vreme, România a adoptat standardele țărilor civilizate, oferind viitoarelor mămici posibilitatea de a alege între mai multe variante privind locul în care vor naște. În decembrie 2008, a fost inaugurată la București prima maternitate privată din România, în cadrul Spitalului de Obstetrică și Ginecologie Regina Maria, care, la momentul inaugurării, aparținea de Centrul Medical Unirea. Investiția de atunci, de peste 5,5 milioane de euro, pare să fi fost de bun augur pentru investitorii în sănătatea românească, deoarece a fost urmată de deschiderea mai multor maternități private în diferite orașe ale țării.
Astfel, în prezent, viitoarele mămici din diferite regiuni ale țării au de ales nu doar între diversele clinici de stat, ci și între acestea și maternitățile private. Desigur, alegerea maternității în care veți naște depinde de mai mulți factori, iar fiecare ia o decizie în funcție de prioritățile pe care le are. Iată principalele aspecte care intervin în această alegere:
Condițiile oferite
Orice mamă își dorește pentru pruncul său ceea ce este mai bun, astfel încât este dispusă să facă sacrificii pentru a avea o naștere cât mai ușoară și cu cât mai puține riscuri pentru bebeluș. Se știe că de multe ori în maternitățile de stat apar probleme legate de boli contagioase, de comportamentul personalului, de condițiile de confort și igiena oferite etc. De aceea, multe familii aleg clinicile private, chiar dacă uneori costurile sunt exorbitante.
Ad-Extra3:
Distanța față de casă
Nu este întotdeauna o problemă reală, însă, dacă v-ați decis să nașteți la o clinică ce se află relativ departe de localitatea în care aveți domiciliul, atunci trebuie să vă gândiți din timp la câteva măsuri de precauție. Unele maternități includ în pachetele de naștere și deplasarea unei ambulanțe până la domiciliul viitoarei mămici pentru a o transporta la clinică. Însă, dacă dumneavoastră locuiți în Suceava, spre exemplu, și vreți să nașteți la o clinică din Timișoara, atunci ar fi bine să vă gândiți de două ori înainte de a vă decide.
Medicul ginecolog
În majoritatea cazurilor, medicul care vă urmărește sarcina este și cel care vă va asista la naștere (cu excepția cazurilor în care, din diverse motive, acesta nu se află în localitate). De aceea, este bine să discutați cu el din timp unde și cum veți naște. Unii medici colaborează cu mai multe maternități, în timp ce alții nu.
Tipul de naștere
În principiu, acesta nu este un criteriu extrem de problematic al alegerii maternității. Majoritatea femeilor nasc fie natural, fie prin cezariană, lucru care se poate întâmpla la orice maternitate din lume. Dar, dacă aveți preferințe mai sofisticate, cum ar fi nașterea subacvatică, atunci trebuie să vă informați din timp unde puteți beneficia de acest serviciu, pentru că, cel puțin în România, nu sunt foarte multe clinicile în care se poate naște astfel.
Costurile serviciilor oferite
Aceasta este, de fapt, problema cea mai spinoasă pe care o presupune nașterea la o maternitate privată în România. Pentru cei cu posibilități financiare suficient de mari, costul unei nașteri la o clinică privată nu reprezintă, desigur, o mare problemă. Pentru toți ceilalți, însă, tarifele percepute de aceste clinici reprezintă o adevărată provocare în ceea ce privește spiritul economic. Atunci când vă calculați bugetul pentru o astfel de investiție (pentru că, în fond, nașterea poate fi considerată o primă investiție în capitalul de sănătate al copilului dumneavoastră), nu vă orientați doar după prețurile auzite de la prieteni sau după tarifele postate pe site-urile clinicilor respective. Cel mai indicat este să mergeți la fața locului și să faceți o listă cu toate cheltuielile care pot apărea. Unele maternități afișează doar costul nașterii propriu-zise, având tarife separate pentru spitalizare, medicamente, eventuale complicații care pot apărea etc. Altele oferă diverse tipuri de pachete care includ game variate de servicii ce vă pot fi oferite. Nu uitați, de asemenea, să vă interesați care este suma pe care o decontează CAS (acestea variază în funcție de contractul încheiat de clinica respectivă cu CAS) și în ce condiții se face acest decont.
De asemenea, nu ezitați să întrebați despre alte eventuale facilități financiare pe care clinicile le au, dar nu le popularizează suficient. Spre exemplu, unele clinici oferă bonusuri de fidelitate. Dacă ați născut deja la maternitatea respectivă, următoarea naștere poate beneficia de un tarif special. De asemenea, dacă ați mai făcut alte investigații în clinica respectivă, puteți avea o reducere la prețul pachetului de naștere. În majoritatea cazurilor, tarifele diferă și în funcție de medicul care va asista la naștere și de statutul pe care acesta îl are în raport cu clinica. De obicei, dacă nașterea se face cu un medic intern este mai ieftină decât dacă medicul care va asista este doar colaborator.
O altă variantă de diminuare a costurilor nașterii la o clinică privată este aceea a asigurării de natalitate. Existentă de mult timp pe piața occidentală, asigurarea de natalitate este un produs adiacent asigurării de sănătate, care acoperă cheltuielile legate de naștere și, uneori, și cele legate de monitorizarea sarcinii sau de perioada postnatală. La noi, acest tip de asigurare nu este prea popularizat, însă, dacă planuiți să aveți un copil, întrebați-vă agentul de asigurări cum puteți cumpăra un astfel de produs înainte de sarcină.
După ce ați luat în calcul toate criteriile menționate mai sus, studiați ofertele mai multor maternități private pentru a vedea care este cea mai convenabilă pentru nașterea dumneavoastră. Mai jos am întocmit o listă cu câteva dintre cele mai cunoscute maternități private din România și costurile aproximative pe care le impune nașterea în ele. Informații utile puteți obține, de asemenea, discutând pe forum, la topicul cu mamicile care au nascut deja la o clinica privata .
Urmăriți postarea noastră de pe Instagram pentru mai multe informații de la mămici. 🤰
Nașterea la Arcadia, Iași
Informații de la mămici, tipul nașterii, prețul și anul nașterii
• cezariană: 6.600 lei (2019), 7.500 lei (2022), 12.000 lei (mai 2023), 10.300 lei (2023)
• natural fără epidurală: 10.300 lei (2023)
• Arcadia Iasi, naștere prin cezariana, Februarie 2024: 11.000 lei
Prețuri oficiale, nașterea la Arcadia, Iași
• Pachet urmărire sarcină singulară: 4.950 lei
• Pachet urmărire sarcină gemelară: 5.950 lei
• Naștere naturală: de la 11.100 lei
• Naștere naturală în spirit Lamaze: de la 11.100 lei
• Naștere prin cezariană: de la 11.500 lei
Mai multe despre: Nasterea la spitalul Arcadia Iasi. Nasterea la spitalul Arcadia (1), Nasterea la spitalul Arcadia (2), Nasterea la spitalul Arcadia (3), Nasterea la spitalul Arcadia (4), CNasterea la spitalul Arcadia (5), Nasterea la spitalul Arcadia (6), Nasterea la spitalul Arcadia (7)
Nașterea la Medlife, București
Informații de la mămici, tipul nașterii, prețul și anul nașterii
• cezariană: 6.800 Lei (august 2022), 6.400 lei (2023), 10.500 lei rezervă singură (aprilie 2023), cu rezervă dublă 9.100 lei (noiembrie 2023), 14.100 lei (mai 2023), 6.900 lei (2024)
• natural: 6.700 lei (2022 și 2023)
Nașterea la Medlife, Brașov
Informații de la mămici, tipul nașterii, prețul și anul nașterii
• cezariană: 6.446 lei contract inițial, cezariană complicată a ajuns la 9.500 lei, 7.000 lei (2022), 6.000 lei (aprilie 2023)
Nașterea la Medlife Polisano, Sibiu
Informații de la mămici, tipul nașterii, prețul și anul nașterii
• cezariană programată: 6.000 lei (2022)
• naștere naturală: 4.800 lei (martie 2023)
• nașterea naturală cu peridurală: 6.900 lei (decembrie 2023)
Nașterea la Medlife, Grivița
Informații de la mămici, tipul nașterii, prețul și anul nașterii: cezariană 11.000 lei, rezervă singură, am fost cu soțul, 3 nopți (August 2023)
Nașterea la MedLife, Arad
Informații de la mămici: naștere naturală cu epidurală 6.700 lei (decembrie 2022)
Prețuri oficiale, nașterea la Medlife: solicitați oferta aici >>
Citiți impresii directe de la mămici care au născut la Medlife, aici: Nasterea la Medlife - capitolul 23, Nasterea la Medlife - capitolul 22, Nasterea la Medlife - capitolul 21, Nasterea la Medlife - capitolul 20, Nasterea la Medlife - capitolul 19, Nasterea la Medlife - capitolul 18, Nasterea la Medlife - capitolul 17, etc.
Mai multe despre: Nasterea la Medlife
Nașterea la Medicover Hospital, București
Informații de la mămici, tipul nașterii, prețul și anul nașterii:
• cezariană 17.000 (cu o noapte în plus de cazare și tratament pentru bebe)
• Medicover - pachet Platinum cu însoțitor - preț întreg 18.000 lei, după decont CAS + vouchere materna + reducere abonament, am plătit doar 5960 lei. Aprilie 2024
Prețuri oficiale, nașterea la Medicover Hospital, București: Solicitați oferta aici >> (Pachet Gold, Pachet Platinum, Pachet Personalizat)
Prețul pachetului PREMIUM (Medicover Cluj) - OFICIAL
• naștere pe cale naturală: 10.000 lei
• prin cezariană: 12.000 lei
Prețul pachetului VIP (Medicover Cluj) - OFICIAL
• naștere pe cale naturală: 15.000 lei
• prin cezariană: 20.000 lei
Nașterea la Regina Maria, București Băneasa
Informații de la mămici, tipul nașterii, prețul și anul nașterii
• cezariană: 8.500 lei (2022), 12.000 lei (2022), 7.700 lei + 2.500 costuri de analize postoperatorii (2022), 8.500 lei (august 2022)
• cezariană: 10.700 lei (2023), 12.000 (2023), 13.000 lei (iulie 2023), 3 nopți cazare 12.500 lei (19 septembrie 2023), cu recoltare celule stem 20.000 lei (septembrie 2023), 16.000 lei (decembrie 2023)
• Regina Maria București - nasc în iunie 2024, cost total 16.000 lei din care se va scădea decontul CAS +- 3000 lei . Naștere naturală . Rămâne să plătesc în jur de 13.000 lei
Nașterea la Regina Maria, Brașov
Informații de la mămici, tipul nașterii, prețul și anul nașterii
• cezariană: 11.000 Ron cu toate testele pentru bebe de după naștere (30 noiembrie 2022), 6.770 de lei după decontul CAS; cameră dublă dar am stat singură 7.550 lei - am plătit extra screeningurile Auditiv, metabolic și SMA (august 2023)
• Nastere cezariana iulie 2023 la Regina Maria Brasov cu dr. Polexa Alexandru . Pret intreg 8150 de lei, dupa decontul CAS a fost 6770 de lei. Nu am platit nimic in plus
Nașterea la Regina Maria, Timișoara
Informații de la mămici: naștere în apă 12.000 lei (mai 2023)
Nașterea la Regina Maria, Cluj
Informații de la mămici: natural aproximativ 10.600 (2023)
Prețuri oficiale, nașterea la Regina Maria: Solicitați oferta aici >>
Mai multe despre: Nasterea la Maternitatea Regina
Nașterea la Sanador, București
Informații de la mămici, tipul nașterii, prețul și anul nașterii
• cezariană: 7.500 lei (2021), 9.000 lei (mai 2022), 2.400 euro (2022) cu Dr. Mădălina Comanescu un medic ABSOLUT EXCEPTIONAL dar la Sanador costul este în funcție de doctor
• cezariană: 13.000 (2023), 7.000 lei (februarie 2023), 12.000 lei + Însoțitor + toate screeningurile bebelușei + analize naștere + cerceluși (februarie 2023), fără complicații, cameră dublă 8.200 lei (Aprilie 2023), 8.200 cu 2 vaccinuri și testul auditiv 6.200 (noiembrie 2023)
• cezariană sarcină gemelară: camera dublă 13.130 lei cu screening auditiv și metabolic inclus la care s-a adăugat extra pentru spitalizarea bebelușilor, o săptămână băiatul 9.500 lei și fata 2 săptămâni 15.000 lei (noiembrie 2023)
• cezariană: 10.600 lei pachet 3 zile, 4.000 Achita Casa de Asigurări de Sănătate și 6.600 Pacienta (Ianuarie 2024)
• cezariană la cald: 7.600 lei (ianuarie 2024)
• 12600 lei Sanador București
Prețuri oficiale, nașterea la Sanador: Solicitați oferta aici >>
Mai multe despre: preturi nastere cezariana Sanador, Nasterea la Maternitatea Sanador?
Nașterea la Wellborn
Informații de la mămici, tipul nașterii, prețul și anul nașterii
• cezariană: 5.000 lei (2023), 5.000 lei, din care am mai scăzut 2.000 cu vouchere materna
• Welborn Militari cu doamna dr Popescu Cristina 9000 lei, recomand din tot sufletul. - in 2024
Prețuri oficiale, nașterea la Wellborn
• Pachet naștere cezariană/naturală: 5.000 lei / 1.000 Euro (+ 400 euro, dacă este sarcină gemelară)
Nașterea la Clinica Sanovil, Bistrița
Informații de la mămici, tipul nașterii, prețul și anul nașterii
• cezariană: 4.600 lei, 3.900 lei, 3.650 lei (2023)
• cezariană de urgență: 3.800 lei (luni seara am ajuns cu membranele rupte, marți am născut și vineri ne-au externat, deci aproximativ 5 zile de internare cu totul)
Prețuri oficiale, nașterea la Clinica Sanovil, Bistrița
• Preț naștere naturală cu anestezie peridurală: 3.500 lei (prețul poate varia în funcție de durata spitalizării, necesitatea unor servicii medicale suplimentare)
• Preț naștere prin operație cezariană: 3.750 lei (prețul poate varia în funcție de durata spitalizării, necesitatea unor servicii medicale suplimentare)
Nașterea la Euromedica Hospital, Baia Mare
Informații de la mămici, tipul nașterii, prețul și anul nașterii
naștere naturală: 5.200 lei (2023)
cezariană: 5.000 lei (martie 2023), 6.000 lei (21.11.2023)
Prețuri oficiale, nașterea la Euromedica Hospital, Baia Mare
• Naștere cu anestezie peridurală (spitalizare continuă) pacient asigurat: 4.000 lei
• Naștere cu anestezie peridurală (spitalizare continuă) pacient neasigurat: 5.500 lei
• Naștere naturală (spitalizare continuă) pacient asigurat: 4.000 lei
• Naștere naturală (spitalizare continuă) pacient neasigurat: 5.500 lei
• Naștere prin cezariană (spitalizare continuă) pacient asigurat: 5.000 lei
• Naștere prin cezariană (spitalizare continuă) pacient neasigurat: 6.000 lei
Nașterea la Euromaterna, Constanța
Informații de la mămici, tipul nașterii, prețul și anul nașterii
• cezariană: 9.300 lei însoțitor, filmare cercei, screening (2022), 9.500 lei cu însoțitor + pachetul cu cele trei controale (2022), 10.000 lei (2022), 9.600 lei cu tot cu filmarea nașterii, montat cercei, analize suplimentare (septembrie 2022)
• cezariană: 12.000 lei însoțitor, filmare cercei, screening (2023), 10.500 lei cu însoțitor 2 nopți + testul lui COVID + pachetul cu cele 3 controale + montat cercei bebe și filmarea nașterii (februarie 2023)
Prețuri oficiale, nașterea la Euromaterna, Constanța
• Naștere operație cezariană/naștere naturală: 7.500 lei
• Servicii suplimentare: condiții superioare de cazare pe zi de spitalizare: 500 lei
Servicii la cerere (ex. screening neonatal extins, filmarea nou-născutului, medicamente la cerere, etc.).
*Decontul estimativ al FNUASS este de 2.128,0851 lei. Contribuția personală + decontul estimativ constituie tariful practicat de spital conform normelor actuale (Contract Cadru 2021).
**Pacientele neasigurate cât și cele asigurate care nu se prezintă cu cardul de sănătate vor suporta contravaloarea serviciilor decontate de FNUASS.
Nașterea la Armonia Hospital, Constanța
Informații de la mămici, tipul nașterii, prețul și anul nașterii
• naștere naturală: 5.500 lei (2020)
• naștere naturală fără epidurală, 1 seară însoțitor și găuri cercei: 7.000 lei (2022)
• naștere naturală: 6.000 lei (2023), 6.500 lei (2023)
• cezariană: 1.500 € (februarie 2023)
Prețuri oficiale, nașterea la Armonia Hospital, Constanța
• Pachet naștere familial (naștere pe cale vaginală, în apă sau cezariană) - cu medicul curant: 1.000 euro
• Naștere naturală după operație cezariană: 1.000 euro
• Naștere pe cale vaginală, în apă sau cezariană - condiții speciale (ex. pacientă cu HIV sau alte boli cu transmitere): 1.200 euro
Nașterea la Novogyn, Cluj
Informații de la mămici, tipul nașterii, prețul și anul nașterii
• cezariană la cald: 8.500 lei, în salon singură 8.300 lei (2021), 8.000 lei (2022)
• cezariană + screening neonatal: 10.680 lei (august 2023)
• naștere naturală: 7.000 lei cu ceva reducere, plus costurile pentru banca de celule stem 3.500 lei, plus taxă anuală de 420 lei (octombrie 2023)
• cezariană + screening + montare cercei: 9.800 lei (ianuarie 2024)
Prețuri oficiale, nașterea la Novogyn, Cluj
• Naștere naturală (făt unic): fără analgezie peridurală 7.900 lei
• Naștere naturală (făt unic): fără analgezie peridurală cu recoltare Celule Stem (Medlife, Biogenis, Cord Blood Center, Euromedics, Stem Sure, Baby Stem, Future Health Biobank, Lifeline, Besmax, Stem Cells Bank) 6.700 lei
• Naștere naturală (făt unic): cu analgezie peridurală 8.600 lei
• Naștere naturală (făt unic): cu analgezie peridurală cu recoltare Celule Stem (Medlife, Biogenis, Cord Blood Center, Euromedics, Stem Sure, Baby Stem, Future Health Biobank, Lifeline, Besmax, Stem Cells Bank) 7.400 lei
• Naștere naturală gemelară 9.800 lei
• Naștere naturală pe uter cicatriceal (făt unic): 10.200 lei
• Naștere naturală pe uter cicatriceal (făt unic) cu recoltare Celule Stem (Medlife, Biogenis, Cord Blood Center, Euromedics, Stem Sure, Baby Stem, Future Health Biobank, Lifeline, Besmax, Stem Cells Bank): 8.600 lei
• Naștere prin operație cezariană (făt unic): 10.200 lei
• Naștere prin operație cezariană (făt unic) cu recoltare Celule Stem (Medlife, Biogenis, Cord Blood Center, Euromedics, Stem Sure, Baby Stem, Future Health Biobank, Lifeline, Besmax, Stem Cells Bank): 9.000 lei
• Naștere prin operație cezariană (făt unic) – condiții speciale: 10.900 lei
• Naștere prin operație cezariană gemelară: 10.900 lei
• Naștere prin operație cezariană-sarcină multiplă (> 3 feți): 11.500 lei
Nașterea la Gynia, Cluj
Informații de la mămici, tipul nașterii, prețul și anul nașterii
• cezariană de urgență: 9.000 LEI (2021)
• natural fără epidurală: 8.400 lei (mai 2023)
• cezariană: 13.000 lei (2024) - urmează să nasc pentru a doua oară în vara aceasta 2024
• Naștere la Gynia in Martie 2024 a fost 11520lei, a asistat soțul și i-au pus și cerceii fetiței.
Prețuri oficiale, nașterea la Gynia, Cluj
• Naștere pe cale naturală (3 zile spitalizare): 8.850
• Naștere pe cale naturală cu peridurală (3 zile spitalizare): 9.950
• Naștere gemelară pe cale naturală cu peridurală (5 zile spitalizare): 10.950
• Cezariană cu indicație medicală (4 zile spitalizare): 11.520
• Cezariană gemelară cu indicație medicală (5 zile spitalizare): 13.450
• Cezariană la cerere (4 zile spitalizare): 12.170
Nașterea la MaDonna Maria, Craiova
Informații de la mămici, tipul nașterii, prețul și anul nașterii:
• cezariană 5.600 lei (iunie 2022) iar analizele pe parcursul sarcinii 10.000 ron
• Am născut la Madona Maria Craiova, am dat 8000 lei cel mai mare pachet, a fost internat și soțul, la externare am plătit găurile pentru cerceluși, cea mai bună maternitate! - ianuarie 2024
Prețuri oficiale, nașterea la Sanconfind, Prahova
Preț pachet „Mica Sirenă”
• Nașterea naturală: 4.900 lei
• Nașterea prin operația cezariană: 5.300 lei
Preț pachet „MaDonna Maria”
• Nașterea naturală: 5.700 lei
• Nașterea prin operația cezariană: 5.900 lei
Preț pachet „Alice în Țara Minunilor”: 8.000 lei - indiferent de tipul nașterii
Nașterea la GynMed, Craiova
Informații de la mămici, tipul nașterii, prețul și anul nașterii: cezariană 6.800 lei (octombrie 2023)
Prețuri oficiale, nașterea la GynMed, Craiova
• Pachet naștere naturală: 5.800 lei
• Naștere naturală în apă, cu entonox: 5.800 lei
• Naștere prin cezariană: 6.800 lei
Nașterea la Materna, Focșani
Informații de la mămici: 5.000 lei (decembrie 2021), 6.000 lei (octombrie 2023)
Prețuri oficiale, nașterea la Materna, Focșani
• Naștere pe cale naturală - vaginală cu asistență medicală continuă pentru mamă și nou-născut tarif: 4.990 lei, CNAS: 1.706 lei, pacient: 3.284 lei
• Operație cezariană cu resuscitare și asistență medicală continuă pentru mamă și nou-născut tarif: 4.990 lei, CNAS: 1.706 lei, pacient: 3.284 lei
• Recoltare celule STEM intraoperator (operație cezariană) tarif: 250 lei, CNAS: 0 lei, pacient: 250 lei
Spitalizarea (cazarea) nu este inclusă în tarif.
• Tarif spitalizare continuă în rezervă single: 350 lei
• Tarif spitalizare continuă în rezervă dublă: 200 lei
Mai multe despre: Nasterea la clinica Materna, Focsani
Nașterea la Clinica Euclid, Oradea
Informații de la mămici, tipul nașterii, prețul și anul nașterii
• natural fără epidurală: 6.680 lei, costuri suplimentare: 380 pt prezenta soțului în sala de travaliu și la naștere + testul lui Covid, 150 pus cercei, 180 test de auz (mai 2023)
• natural cu anestezie peridurală: 7.300 de lei (iulie 2023), 7.000 lei + transfuzie de sânge 2.000 lei, deci 9.000 lei,
• nastere naturală: 7.000 lei inclus analize, câteva controale înainte de naștere, travaliu în apă, prezența soțului în travaliu, test de auz (iulie 2023)
Prețuri oficiale, nașterea la Clinica Euclid, Oradea
• Naștere spontană fără complicații (spitalizare 2 nopți): 6.680 lei
• Naștere în apă (spitalizare 2 nopți): 6.980 lei
• Naștere spontană cu doula clinicii (spitalizare 2 nopți): 7.380 lei
• Naștere prin operație cezariană (spitalizare 3 nopți) 6.980 lei
• Naștere spontană fără complicații, cu analgezie peridurală (spitalizare 2 nopți): 7.280 lei
• Naștere spontană gemelara (spitalizare 2 nopți): 7.480 lei
• Naștere prin operație cezariană gemelara (spitalizare 3 nopți): 7.980 lei
• Naștere spontană pe uter cicatriceal (2-3 nopți spitalizare): 7.880 lei
• Mica cezariana (spitalizare 3 nopți): 6.780 lei
Nașterea la Pelican, Oradea
Informații de la mămici, tipul nașterii, prețul și anul nașterii
• cezariană: 7.500 lei (2022), salon VIP 11.500 lei
• Opționale: 200 lei costul testului de auz, cost găuri cercei; 600 lei costul pt Screening neonatal pentru boli metabolice
• Pelican 2023,7500 ron
Prețuri oficiale, nașterea la Pelican, Oradea
• PACHETUL STANDARD pentru mamă și copil este la prețul de 7.500 de lei, valabil atât pentru nașterea naturală, cât și pentru cezariană, cu mențiunea că, pentru nașterea naturală zilele de spitalizare incluse sunt trei, iar pentru nașterea prin cezariană sunt incluse patru zile de spitalizare.
• Tarifele pentru Pachetele VIP sunt: 10.500 lei pentru naștere naturală, cu 3 zile de spitalizare incluse și 11.500 lei pentru naștere prin cezariană, cu 4 zile de spitalizare incluse.
Nașterea la Sanconfind, Prahova
Informații de la mămici: rezervă single, extra analize 12.000 lei
Nașterea la Centrul medical Nova Vita, Târgu Mureș
Prețuri oficiale, nașterea la Nova Vita, Târgu Mureș
• Tarif pachet BASIC: 3000 lei
• Tarif pachet PREMIUM: 5000 lei
Mai multe despre: Nasterea la clinica Nova Vita, Targu Mures
Nașterea la Clinica Athena, Timișoara
Prețuri naștere VIP:
• naștere naturală: 2100 euro, 3 zile de îngrijiri medicale;
• naștere naturală cu peridurala: 2400 euro, 4 zile de îngrijiri medicale;
• naștere în apă: 2700 euro, 5 zile;
• naștere cezariană: 2700 euro, 5 zile.
Pachet naștere Deluxe include în plus față de pachetul VIP:
rezervă de lux: apartament; elemente de fizioterapie pentru lăuză în scopul creșterii confortului pre și post operator (2 zile de masaj de recuperare);
Prețuri:
• naștere naturală: 4400 euro, 3 zile;
• naștere naturală cu peridurală: 4600 euro, 4 zile;
• naștere în apă: 4800 euro, 5 zile;
• naștere cezariană: 4800 euro, 5 zile.
Mai multe despre: Nasterea la clinica Athena, Timisoara
Nașterea la Clinica Eva, Brașov
În cazul mămicilor care sunt deja însărcinate și aleg să încheie un contract direct cu Clinica Eva Brașov, pentru contractele semnate până la 30 de săptămâni de sarcină, prețurile pachetului standard sunt:
Naștere normală / Nașterea în apă / Nașterea cu blândețe
• Naștere monofetală: 3400 lei
• Naștere gemelară: 3600 lei
Nașterea prin cezariană (cu anestezie și terapie intensivă adecvată)
• Naștere monofetală: 3800 lei
• Naștere gemelară: 4000 lei
Pentru mămicile care sunt deja însărcinate și aleg să încheie un contract direct cu Clinica Eva Brașov în perioada de sarcină cuprinsă între 31 și 40 de săptămâni, prețurile pachetului standard sunt:
Naștere normală / Nașterea în apă / Nașterea cu blândețe
• Naștere monofetală: 3800 lei
• Naștere gemelară: 4000 lei
Nașterea prin cezariană (cu anestezie și terapie intensivă adecvată)
• Naștere monofetală: 4100 lei
• Naștere gemelară: 4300 lei
Mai multe despre: Nastere naturala la Clinica Eva-Brasov, Nasterea la clinica Eva Brasov, nastere la clinica Eva din Brasov, doctori ok sau nu clinica Eva, Clinica Eva - Brasov
Nasterea acasa, poate surveni in cazuri neprevazute
Nasterile acasa inca, sunt destul de rare, mai ales la primul copil. Ocazional, gravidele care nu prezinta simptome sau doar contractii intermitente, vor simti nevoia sa impinga, ceea ce semnaleaza ca bebe este pregatit si foarte nerabdator sa iasa. Daca prima nastere a fost neobisnuit de rapida, vei dori sa fii pregatita sa receptezi semnalele de intrare in travaliu la o a doua sarcina la spital? Daca insa doriti sa nasteti acasa, in mod intentionat - trebuie sa cititi neaparat: Nasterea acasa: pareri pro si contra
Cititi: Gravidele cu risc crescut de travaliu prematur - Mituri si realitati despre sarcina
► Citeste in continuare O zi pe care nu o vei uita niciodata: ziua in care se naste copilul tau - iata de ce este atat de speciala
autor: Desprecopii.com, Toate drepturile rezervate © 2024
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Ultimile 1 comentarii
O mica observatie as vrea sa fac. Spuneti in articol ca
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII