Cum împrietenim și familiarizăm pisica cu venirea nou-născutului acasă: strategii și sfaturi necesare
Când il aduci pe bebe acasă de la maternitate, este o piatră de hotar in viața ta. Dar, te-ai gândit cum o va afecta pe pisica ta venirea în casa a unui copil?
Pentru unele pisici, schimbările asociate cu nou-venitul ... sunt dificil de adaptat. Anxietatea și stresul pot duce la unele comportamente nedorite, cum ar fi mieunatul frecvent, urinarea în afara litierei, schimbări în obiceiurile de îngrijire și chiar un comportament agresiv.
• Iată de ce si CUM ar trebui să-ți pregătești pisica pentru venirea unui bebe in casa....
Vei citi:
De ce ar trebui să-ți pregătești pisica pentru noul tău copil?
Ar trebui să fie lăsată pisica în camera copilului?
Încurajează-ți pisica să se mute de bună voie
Noi moduri de a te juca cu pisica ta
Evaluează sănătatea pisicii tale
De ce ar trebui să-ți pregătești pisica pentru noul tău copil?
Pisicile sunt creaturi cu obiceiuri care se leagă de mediul înconjurător și nu le plac schimbările bruște. Așadar, în timp ce cauți nume de bebeluș, gândește-te și la modul în care rutina pisicii tale poate fi perturbată și introdu-i încet modificări necesare. Acestea pot include variații ale orelor în care o hrănești și te juci cu pisica și mutarea acesteia în alte părți ale casei.
Ar trebui să fie lăsată pisica în camera copilului?
Casa ta este, de asemenea, și casa pisicii tale, așa că vei observa imediat un comportament nedorit dacă-i restricționezi zone. Dacă nu-ți place ideea de a-ți alunga pisica complet din camera copilului, dar ești îngrijorată de faptul că s-ar putea ghemui în pătuț cu nou-născutul, ia în considerare utilizarea unui cort pentru pătuț.
Încurajează-ți pisica să se mute de bună voie
Un nou culcuș confortabil într-o altă parte a casei poate atrage pisica să se bucure de nou loc. Un plan bun este să oferi ispite pisicii și să o lași să-și aleagă locul preferatul. Instalează noi stâlpi de zgâriat în locurile în care ai prefera să fie pisica sau instalează o hrănitoare pentru păsări în afara ferestrei sale preferate. Un difuzor de feromoni plasat în noul spațiu al pisicii poate ajuta la reducerea anxietății. Dacă spațiul este limitat, mergi pe verticală - locuri în care noul tău copil nu va fi - cu turnuri de cățărat, stinghii, rafturi rezistente.
Ad-Extra3:
Noi moduri de a te juca cu pisica ta
Înainte de timp, obișnuiește-ți pisica cu noi moduri solo de a se juca și de a face exerciții fizice, astfel încât să nu se supere prea mult dacă momentele în care ai bebelușul în brațe se confruntă cu timpii ei obișnuiți de alintare. Diferitele jucării cu care pisica ta se poate juca singură ar putea include tuneluri, mingi cu pene sau cutii. Atrage pisica să se joace cu acestea ascunzând înăuntru mâncărurile preferate sau iarba mâței. Când îți iei în brațe noul bebeluș, încurajează-ți pisica să asocieze acest lucru cu momente bune, ademenind-o cu jucării la care se poate ajunge ușor – cârlige, jucării pe sfoară, mingi zgomotoase.
Pregatiti pisica pentru ce urmeaza 😉
Evaluează sănătatea pisicii tale
În timp ce aștepți nașterea noului copil, du pisica la medicul veterinar pentru un control. Anumite probleme de sănătate care pot deranja felina (cum ar fi durerea cauzată de artrită) o pot face să fie mai puțin tolerantă la schimbările din mediul și rutina sa familiară. Fă tot posibilul pentru a ține sub control orice problemă de sănătate înainte ca pisica ta să facă față și ea schimbării majore viitoare.
► Citeste si 10 lucruri ciudate dar total normale despre bebelusul nou-nascut
Animalele de companie ii protejeaza pe copii de bolile respiratorii
Decizia de a-i darui copilului un animal de casa nu este intotdeauna usor de luat. Chiar daca va simtiti coplesiti de dorinta micutului de a avea grija de un animalut si vi se pare draguta ideea de a-l vedea zi de zi fericit, jucandu-se cu un animal de casa, nu puteti sa nu va ganditi si la consecintele mai pragmatice.
Un animal in casa inseamna, deopotriva, responsabilitati in plus, cheltuieli suplimentare si, de multe ori, o grija deosebita in ceea ce priveste curatenia citeste mai departe aici >
Despre animalutele de casa, va recomandam sa mai cititi :
Animalele de companie ii protejeaza pe copii de bolile respiratorii
Alegerea unui animal de casa
Terapia asistata cu animale
Copiii si animalele de companie
Proprietarii de caini traiesc mai mult
Va asteptam pe forumul special: PARENTING - sau despre meseria de parinte
autor: redactor Milena Sadova - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2023
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII