In burtica mamei: ce aude bebelușul - de la pălăvragelile lui mami la muzica preferată a lui tati

In burtica mamei -  ce aude bebelusul - de la palavragelile lui mami la muzica preferata a lui tati

In burtica mamei: ce aude bebelușul - de la pălăvragelile lui mami la muzica preferată a lui tati

Știi când poate bebelușul din burtică să perceapă vocea mamei? Sau să audă muzica preferată a lui tati? 🎶

Bebelușul din burtică este o ființă vie: este sensibil la atingere, la gusturi și mirosuri, aude și chiar vede. El reacționează la stimuli exteriori, iar asta îl ajută să se dezvolte continuu și să se pregătească pentru viața de afară. Acum vă spunem mai multe despre ce aude el din burtica mamei. 🤰

- despre cand incepe sa auda bebelusul in burtica mamei, veti citi:
Comunicarea cu bebelusul din burtica
Auzul bebelusului
Bebelusul percepe sunetele din exterior
La 24 de saptamani auzul bebelusul este format
Calendarul miscarilor bebelusului in burtica mamicii
In burtica mamei: miscarile si simturile bebelusului
Comunicarea cu bebelusul din burtica: 5 lucruri esentiale
Sarcina in 40 de saptamani, saptamana de saptamana
Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina
Calculatoare de sarcina
Suport si grupuri de burtici
Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Comunicarea cu bebelusul din burtica

La Desprecopii, gravidutele invata sa comunice cu bebelusul din burtica. Pentru ca bebelusul din burtica este o fiinta vie: este sensibil la atingere, la gusturi si mirosuri, aude si chiar vede.

El reactioneaza la stimulii exteriori, iar asta il ajuta sa se dezvolte in continuare si se se pregateasca pentru viata de dupa nastere. Dupa ce am citit despre sensibilitatea la atingere a bebelusului din burtica si despre ce comunica miscarile locatarului burticii, haideti sa citim despre ce aude el de acolo.

auz bebe sarcina saptamana 24

Desi auzul său este limitat și atenuat de lichidul amniotic și de mediul protejat al uterului - bebe începe să distingă câteva sunete:

1️⃣ Bătăile inimii mamei sale - sunetul familiar care l-a însoțit în această călătorie de 24 de săptămâni si pana la nastere. ❤️
2️⃣ Sunetele produse de sistemul digestiv al mamei - un concert constant de la stomac și intestine. 🎶
3️⃣ Vocea mamei - fiecare cuvânt și fiecare râs ajung la urechile lui micuțe. 👩‍👦
4️⃣ Sunetele din lumea exterioară - muzica, zgomotele din casă și orice altceva care ajunge la urechile mamei.

Auzul bebelusului

Desi o serie concentrica de bariere formeaza un tampon intre bebelusul din burtica si lumea exterioara, lichidul amniotic, membranele embrionare, uterul si abdomenul matern - fatul traieste intr-o stimulatoare matrice de sunete, vibratii si miscare.

Multe studii confirma acum ca vocile ajung in uter, in loc de a fi acoperite de zgomotul de fundal creat de mama si de placenta. Modelele de intonatie create de sunetele inalte, accente si ritm, precum si muzica, ajung la fetus fara distorsiuni semnificative. Vocea mamei este deosebit de puternica deoarece este transmisa catre uter chiar prin corpul ei, ajungand la fetus intr-o forma mai puternica decat sunetele exterioare.

Bebelusul percepe sunetele din exterior

Sunetele au un impact surprinzator asupra batailor inimii fetusului: un stimul de cinci secunde poate cauza schimbarea pulsului si a miscarilor ce dureaza pana la o ora. Unele sunete muzicale pot provoca schimbari ale metabolismului. Cantecul de leagan al lui Brahms, de exemplu, daca este auzit de sase ori pe zi in secvente de zece minute de catre un bebelus prematur, acesta creste mai repede in greutate decat insotit de sunetele vocilor redate cu aceeasi frecventa.

Cercetatorii din Belfast, Irlanda,  au demonstrat ca ascultarea reactiva incepe aproximativ la 16 saptamani de sarcina, cu doua luni mai devreme decat arata alte tipuri de masuratori. In cadrul unui studiu in care au fost inclusi 400 de fetusi, cercetatorii au proiectat unde sonore pure la 250-500 Hz si au descoperit raspunsuri comportamentale la 16 saptamani, in mod clar vizibile la ecograf.

Acest lucru este deosebit de semnificativ deoarece ascultarea reactiva incepe cu 8 saptamani de sarcina inainte ca urechea sa fie structural completa, la circa 24 de saptamani de sarcina.

Citeste si Bebelușii învață să recunoască limba maternă încă din burtica mamei - așa că poti să ii spui deja povești

Ad-Extra3:

La 24 de saptamani auzul bebelusul este format

Aceste descoperiri arata complexitatea auzului, sustinand ideea ca auzul receptiv incepe odata cu formarea pielii si a cadrului scheletal, pielea fiind un organ multireceptor ce integreaza semnalele provenite din vibratii, termoreceptori si receptori la durere. Acest sistem primordial de ascultare este apoi amplificat de informatiile vestibular si cohleare, pe masura ce ele devin disponibile. Ascultarea reactiva fiind deja prezenta la 16 saptamani, auzul este in mod clar un canal major de informatie, ce functioneaza cu aproximativ 24 de saptamani inainte de nastere.

Nu uitati sa admirati Albumul GravidelorMiss Odiseea Sarcinii dar si Miss Odiseea Sarcinii - Galeria Star. Dovada sigura ca graviditatea este o stare de frumusete.

Calendarul miscarilor bebelusului in burtica mamicii

Cand simti prima miscare a bebelusului in burtica ?

Ei bine, majoritatea gravidutelor simt prima miscare intre saptamana 17 si 23 de sarcina. Miscarea este ca o falfaire de aripa. De fluturas.

Daca esti graviduta si inca nu ai simtit cum misca bebelusul in burtica, nu te ingrijora - atata vreme cat ecograful are vesti bune. Prima miscare a bebelusului in burtica poate trece neobservata. Vezi aici un calendar al miscarilor bebelusului din burtica mamei  - cam cand ar trebui sa se produca. 

In burtica mamei: miscarile si simturile bebelusului

La Desprecopii, mamicile invata sa comunice cu bebelusul din burtica. Asta pentru ca, desigur, bebelusul din burtica este o fiinta vie: este sensibil la atingere, la gusturi si mirosuri, aude si chiar vede. El reactioneaza la stimulii exteriori, iar asta il ajuta sa se dezvolte in continuare si se se pregateasca pentru viata de afara. Iata mai multe date fascinante despre miscarile si simturile bebelusului din burtica mamei citeste mai departe despre miscarile si simturile bebelusului aici.

Comunicarea cu bebelusul din burtica: 5 lucruri esentiale

5 moduri distractive de a interactiona cu bebelusul nenascut
Ce aude bebelusul din burtica mamei
In burtica mamei: sensibilitatea la atingere
Ce simte fatul in uter: intrebari si raspunsuri
Haptonomia in sarcina sau comunicarea prin atingere

Sarcina in 40 de saptamani, saptamana de saptamana

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10

11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de August 2024)

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2024

 

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII