Mazărea în alimentația bebelușilor – Beneficii și sfaturi de introducere în alimentație

Mazarea in alimentatia bebelusilor – Beneficii si sfaturi de introducere in alimentatie

Mazărea în alimentația bebelușilor – Beneficii și sfaturi de introducere în alimentație

Știai că mazărea este de fapt o sămânță și, botanic vorbind, o păstaie de mazăre este un fruct deoarece crește dintr-o floare? E adevarat! Și la fel ca multe fructe, mazărea conține multă vitamina C. În plus, are și mult fier!

Aceasta este o combinație importantă pentru bebeluși, deoarece vitamina C ajută organismul nostru să absoarbă fierul din surse vegetale.

Vei citi:
Când putem oferi bebelușului mazăre?
Este mazărea sănătoasă pentru bebeluși?
Este mazărea un pericol comun de sufocare pentru bebeluși?
Mazărea este un alergen comun?
Cum pregătim mazărea pentru bebeluși?

Când putem oferi bebelușului mazăre?

Mazărea poate fi introdusă de îndată ce bebelușul este gata să înceapă diversificarea, deci în jur de 6 luni. Cu toate acestea, se știe că mazărea are potențialul de a provoca gaze sau disconfort abdominal la bebeluși. Mai mult, consumul de mazăre a fost legat și de acidul uric.

Prin urmare, pentru a fi mai sigur, introdu mazărea în alimentația bebelușului odată ce acesta depășește pragul de 8 luni.

Este mazărea sănătoasă pentru bebeluși?

Da! Mazărea este un aliment foarte important pentru cei mici. Are o cantitate importantă de fibre, proteine ​​și un acid gras omega-3 numit acid alfa-linolenic. Are, de asemenea, multe vitamine și minerale, cu niveluri excepțional de ridicate de vitamine A, C și K, precum și fier, magneziu, potasiu și zinc. Mazărea este, de asemenea, o sursă fantastică de vitamine B, în special B6 și acid folic, care sunt adesea insuficiente în alimentația bebelușilor. În cele din urmă, mazărea conține o gamă minunată de fitonutrienți care oferă beneficii antioxidante și antiinflamatorii.

Când cumperi mazăre de grădină, alege conserve cu un nivel mic de sodiu, preferabil congelată sau ideal proaspătă. Conservele de mazăre conțin adesea cantități excesive de sodiu - de la 650 până la 800 de miligrame per cană!

Beneficiile boabelor de mazăre pentru bebeluși

Te gândești de ce ar trebui să adaugi mazăre în alimentația bebelușului tău? Citește mai departe pentru a afla uimitoarele lor beneficiile:

 Ajută la consolidarea imunității.
 Scade nivelul de homocisteină pentru a reduce riscul unei probleme cardiace.
 Ajută la eliminarea constipației prin îmbunătățirea sănătății digestive.
 Ajută la gestionarea greutății corecte.
 Duce la îmbunătățirea sănătății oaselor.

Ad-Extra3:

Este mazărea un pericol comun de sufocare pentru bebeluși?

Da, poate fi. Nu vei găsi mazărea de grădină enumerată printre pericolele comune de sufocare pentru bebeluși, dar forma sa perfect rotundă poate reprezenta un risc. Mazărea, ca și boabele de porumb vrac, pot fi înghițite accidental întregi, iar diametrul mediu al unui bob de mazăre este apropiat ca mărime de diametrul traheei bebelușilor. Pentru a minimiza riscul, servește mazărea copilului fără o lingură sau castron, astfel încât să-l forțezi să ia boabele de mazăre individual (mai degrabă decât cu pumnii sau lingura dintr-un castron) sau aplatizează ușor mazărea cu dosul unei furculițe. Ca întotdeauna, stai mereu lângă copil în timpul meselor.

Mazărea este un alergen comun?

Nu. Alergiile la alte leguminoase (inclusiv năut, linte, arahide și soia) sunt mai frecvente. Din fericire, persoanele cu alergie la arahide nu sunt mai predispuse să fie alergice la mazărea de grădină sau alte leguminoase. Acestea fiind spuse, dacă bănui că bebelușul este alergic la leguminoase, discută cu un alergolog pediatru înainte de a introduce mazărea și, ca întotdeauna, începe prin a-i oferi o cantitate mică pentru primele două porții.

Cum pregătim mazărea pentru bebeluși?

Fiecare copil se dezvoltă diferit. Sugestiile de pregătire de mai jos au doar scop informativ și nu înlocuiesc sfatul medicului. Nu ignora niciodată sfaturile medicale profesionale!

6 - 8 luni: Pisează mazărea fiartă într-o cremă fină sau piure. Încurajează copilul să se hrănească singur cu mâinile. Dacă ai un fel de mâncare care conține mazăre gătită (cum ar fi risotto), pur și simplu aplatizează mazărea cu dosul unei furculițe înainte de a o servi.

9 - 11 luni: Aplatizează mazărea cu dosul unei furculițe - aceasta se pune direct pe o tavă sau pe masă (și nu într-un castron), pentru a reduce riscul de sufocare. Dacă ai un fel de mâncare care conține mazăre gătită (cum ar fi risotto), pur și simplu aplatizează mazărea cu dosul unei furculițe înainte de a p servi.

12 - 24 de luni: La această vârstă, poți servi mazărea ca atare și, pe măsură ce abilitățile bebelușului se dezvoltă, încurajează folosirea unei furculițe.

Aici - o selecție unică de 20 de rețete de supe pentru bebeluși, recomandate in functie de varsta bebelusului și de ritmul de diversificare.

Diversificarea alimentatiei bebelusului - ghid complet

Diversificarea alimentatiei bebelusului este recomandata de medicii pediatri in jurul varstei de 7 luni. Atunci va sti sa mestece si sa înghitã alimente mai consistente si sã se obisnuiascã cu gusturi noi - vezi ghidul complet aici.  

Alergiile la bebelusi

Cum pot spune daca bebelusul meu are o alergie sau doar o raceala?

Ar putea fi dificil sa se faca diferenta intre o raceala si alergii la bebelusi dar exista totusi citeva semne de diferentiere. Daca se pare ca bebelusul dvs este racit aproape tot timpul, atunci exista posibilitatea ca el sa aiba de fapt o alergie nazala (cunoscuta si sub numele de rinita alergica). Racelile trec de obicei in perioade cuprinse intre o saptamina si 10 zile citeste in continuare aici.

Citeste si: Reactii la alergiile alimentare 

Aplicatie mobila - Diversificarea Alimentatiei Bebelusului

Diversificarea bebelusulului este un subiect doldora de informatii si intrebari pentru mamici. Odata ce vine timpul sa oferim alte alimente in afara de lapte matern sau lapte formula - vrem sa stim cand este momentul ideal pentru primele alimente, cum i le oferim, cum le pregatim pentru stomacelul bebelusului si cum le putem combina. E bine draga mamico si tatic de bebelus - e exact momentul ca pe telefonul tau sa nu iti lipseasca aplicatia special creata pentru aceasta perioada: Diversificarea alimentatiei bebelusului. (autor Desprecopii)

 Functionalitati ale aplicatiei: ghidul diversificarii, ghid de autodiversificarea bebelusului, lista de alimente si cand se introduc acestea, schema (tabelul) diversificarii, retete pe varste cu video-uri speciale si unice, meniuri zilnice si saptamanale, stiri legate de alimentatia bebelusului. 

 Poti descarca această aplicație (pentru sistemele Android) AICI.

Aici poti descarca aplicatia pentru IOS (Iphone) 

autor: redactor Milena Sadova, redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2022   

 

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII