Fătul nu are activitate cardiacă: ce înseamnă lipsa bătăilor inimii fetale - GHID de situatii si sfatul medicului

Fatul nu are activitate cardiaca: ce inseamna lipsa batailor inimii fetale - GHID de situatii si sfatul medicului

Fătul nu are activitate cardiacă: ce înseamnă lipsa bătăilor inimii fetale - GHID de situatii si sfatul medicului

Auzul bătăilor inimii bebelușului tău la o ecografie este unul dintre cei mai siguri indicatori că sarcina decurge așa cum ar trebui. În general, riscul de avort spontan este mult mai mic odată ce sarcina a ajuns în acest punct și a fost detectată activitatea cardiacă.

Din păcate, dacă la ecografie fătul nu prezintă activitate cardiacă, există o probabilitate mai mare ca sarcina să nu se termine cu bine. Avortul spontan este o explicație pentru lipsa bătăilor inimii fetale. Cu toate acestea, există mai multe motive pentru care bătăile inimii unui făt sănătos nu sunt detectate iată un GHID de situatii.

Vei citi:
De ce este posibil ca bătăile inimii fetale să nu fie detectate
Tipul de ecografie
Vârsta gestațională
Precizia datelor oferite medicului
Fără activitate cardiacă fetală la următoarea ecografie
Fără activitate cardiacă fetală după 7 săptămâni de sarcină
Lipsa bătăilor inimii fetale care indică un avort spontan
Ghid pentru diagnosticarea unui avort spontan prin ecografie
Dacă ți se spune că ai suferit un avort

Va rog sa imi dati un sfat - la ultima ecografie mi s-a spus ca nu se pot detecta bataile inimii fetale - ce inseamna asta? este o veste ingrozitoare?

De ce este posibil ca bătăile inimii fetale să nu fie detectate

Ce spune medicul ginecolog:

Există câteva motive posibile pentru absența bătăilor inimii fătului la ecografie. Dacă nu ai alte simptome, o altă ecografie la 7 până la 10 zile este cea mai corectă recomandare.

Tipul de ecografie

O ecografie transvaginală (o ecografie în care se introduce o sondă în vagin pentru a obține un acces mai bun la uter) este în general mult mai precisă decât o ecografie abdominală la începutul sarcinii. Înainte de 8 săptămâni de sarcină, ecografia transvaginală oferă de departe cele mai bune rezultate.

Detectarea bătăilor inimii fetale pe un doppler portabil se poate face mult mai tărziu. Este posibil să auzi bătăile inimii fetale cu aceste dispozitive la 7-8 săptămâni. Sau este posibil să nu le auzi până la 10 săptămâni.

Vârsta gestațională

Dacă ești însărcinată în mai puțin de 7 săptămâni, este puțin probabil să auzi bătăile inimii la ecografie. La ecografiile transvaginale, bătăile inimii unui făt ar trebui să fie clar vizibile până la momentul în care o femeie este însărcinată în 7 săptămâni. Ecografia abdominală este considerabil mai puțin sensibilă, așa că poate dura mai mult până când bătăile inimii devin vizibile.

Precizia datelor oferite medicului

Dacă ești de părere că ai mai puțin 7 săptămâni și ai avut o ecografie transvaginală care nu a detectat activitate acardiacă, poate ai greșit DPNul, în special dacă ai o menstruație neregulată.

De exemplu, dacă nu ai ovulat la exact două săptămâni după începerea menstruației, există șansa să nu fii cu adevărat „însarcinată în 7 săptămâni” la vârsta gestațională. Acest lucru este adevărat chiar dacă au trecut 7 săptămâni de la ultima menstruație.

Fără activitate cardiacă fetală la următoarea ecografie

Dacă ai făcut o nouă ecografie după o săptămână și tot nu există nicio schimbare (încă nu există bătăi ale inimii), probabilitatea de avort spontan este mai mare. Dar chiar si atunci - poate fi încă prea devreme pentru a găsi bătăile inimii. Dacă menstruația a fost neregulată, chiar dacă sunt 7 săptămâni de la ultima menstruație, este posibil să ai doar 5 săptămâni la o a doua ecografie.

Fără activitate cardiacă fetală după 7 săptămâni de sarcină

Dacă nu sunt detectate bătăile inimii după 7 săptămâni de sarcină, poate fi un semn de avort spontan. Dar există multe excepții... Probabil ai auzit de persoane care erau sigure că au avortat sau nu sunt însărcinate și apoi au avut o sarcină normală.

Deoarece pot exista excepții și abordarea pe care o adopți în continuare este extrem de importantă, autoritățile medicale au elaborat linii directoare cu privire la momentul în care poți fi destul de sigur că ai avut un avort spontan.

Lipsa bătăilor inimii fetale care indică un avort spontan

Uneori, lipsa bătăilor inimii fetale indică un avort spontan. Aceste situații includ:

 După ce au fost detectate anterior bătăile inimii, dar nu și la o ecografie ulterioară.
 Nu se detectează activitate cardiacă și apar niveluri în scădere a hormonului hCG.

Ghid pentru diagnosticarea unui avort spontan prin ecografie

Organizațiile au adoptat criterii diferite cu privire la momentul în care rezultatele ecografiei indică un avort spontan. Cercetările arată că bătăile inimii ar trebui cu siguranță detectate la embrionii mai mari de 7 milimetri.

Alte criterii care indică un avort spontan includ:

 Absența unui embrion cu activitate cardiacă la cel puțin 11 zile după o ecografie ce a detectat un sac gestațional cu un sac vitelin.
 Absența unui embrion cu bătăi ale inimii la cel puțin două săptămâni după o ecografie a unui sac gestațional fără sac vitelin.
 Sacul gestațional mai mare de 8 milimetri fără sac vitelin.

► Citeste M-am trezit după chiuretaj și am strigat bebelușul este încă în viață - povestea unei sarcini salvate

Dacă ți se spune că ai suferit un avort

Orientările enumerate mai sus pot fi confuze. Este important să înțelegi cum și de ce medicul a diagnosticat un avort spontan. Asigură-te că pui toate întrebările, astfel încât să fii încrezătoare și să te simți confortabil cu planul de tratament. De asemenea, acordă-ți timp pe măsură ce procesezi și faci față acestei dureri.

Dacă medicul îți recomandă tratament pentru un avort spontan după o ecografie (sau chiar după două) și nu ești 100% sigură că tratamentul este alegerea potrivită, discută problema cu medicul și, eventual, solicită o ecografie de urmărire. De cele mai multe ori nu există niciun risc semnificativ asociat cu așteptarea a încă câteva zile, atâta timp cât nu există indicii de probleme precum o sarcină ectopică.

Alternativ, poți oricând să ceri o a doua opinie de la un alt ginecolog. Nu este nimic în neregulă să ceri sfatul unui alt medic dacă ai îndoieli.

A trebui să aștepți confirmarea dacă ai avortat poate fi foarte dificil. Cu toate acestea, este cu siguranță mai bine să fii absolut sigură de diagnostic înainte de a merge mai departe cu tratamentul. Pune câte întrebări ai nevoie și așteaptă-te să primești răspunsuri clare și pline de compasiune.

Pentru profesioniștii medicali, avorturile spontane sunt evenimente zilnice, dar pentru tine nu. Este normal să te întristezi, fie că este vorba de durerea anticipativă care vine cu întrebarea despre absența bătăilor inimii sau de durerea pierderii dacă ai avortat. Oamenii trec prin etape de durere după un avort spontan și fiecare răspunde diferit.

► Citeste si Tinandu-mi primul copil in brate, stiam ca il pierdeam pe al doilea - Meghan povesteste deschis despre durerea pierderii sarcinii 

Factori de risc in timpul sarcinii

Infectiile urinare in timpul sarcinii
Calatoriile in tarile in curs de dezvoltare in perioada sarcinii: riscuri si sfaturi
Folosirea sampoanelor in timpul sarcinii: posibil risc
Albirea dintilor in timpul sarciii
Sarcina si aspirina
Anemia in sarcina
Sarcina si folosirea parfumurilor
Produsele chimice cresc riscul pierderii sarcinii si a Sindromului Down
Sarcina si fumatul
Gravidute, atentie la dormitul pe spate
Antidepresivele si sarcina
Folosirea medicamentelor in timpul sarcinii
Cauzele malformatiilor fetale
Ibuprofenul mareste riscul de avort spontan!

Descarca aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI

► Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de decembrie 2022)

Vino pe grupurile noastre secrete Gravide la prima sarcina ❤️ Grup de suport 💗 oficial Desprecopii si JURNAL DE SARCINA

autor: redactor Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2022

Material realizat cu aprobarea dnei Dr. Daniela ter Horst, Medic specialist ginecolog la Spitalul Regal Bronovo, Haga, Olanda,
referinte: WebMd si Journal of Medicine, USA

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII