Miscări fetale REDUSE: când trebuie să fii ingrijorată și ce trebuie să știi - PROTOCOL DE SIGURANȚA și sfatul medicului ginecolog
Ești îngrijorată privind mișcările reduse ale bebelușului tău din burtică? Miscarile fetale sunt un indicator de siguranța al sanatatii sarcinii.
Iti vom prezenta in randurile de mai jos ce trebuie sa stii despre miscarile fetale si îngrijirea la care ar trebui să te aștepți să o primești, în funcție de stadiul sarcinii în care te afli - cu sfatul medicului ginecolog.
- PROTOCOL DE SIGURANȚĂ
vei citi:
Sarcina la mai puțin de 24 de săptămâni și mișcările fetale reduse
Sarcina între 24 și 28 de săptămâni și mișcările fetale reduse
Sarcina peste 28 de săptămâni și mișcările fetale reduse
Ce ar trebui să fac dacă constat că mișcările bebelușului sunt reduse din nou?
Sarcina la mai puțin de 24 de săptămâni și mișcările fetale reduse
Majoritatea femeilor insarcinate devin mai întâi conștiente de mișcarea bebelușului lor atunci când sunt însărcinate între 16 și 24 de săptămâni.
► Dacă până la 24 de săptămâni nu ai simțit niciodată că bebelușul se mișcă, trebuie să contactezi medicul, care va verifica bătăile inimii bebelușului. O ecografie poate verifica starea de bine a bebelușului dacă se suspectează o problemă.
Sarcina între 24 și 28 de săptămâni și mișcările fetale reduse
Daca esti intre saptamana 24 si saptamana 24 si simti miscari reduse - ar trebui să contactezi medicul în aceeași zi, dacă este posibil. Dacă nu este posibil, mergi la spital. Bătăile inimii bebelușului vor fi verificate și ți se va face un control complet care ar trebui să includă:
1. verificarea dimensiunii bebelușului prin măsurarea burticii
2. verificarea tensiunii arteriale
3. testarea urinei pentru proteine
► Dacă bebelușul este mai mic decât ar trebui, poate fi necesară o ecografie pentru a verifica creșterea bebelușului.
Sarcina peste 28 de săptămâni și mișcările fetale reduse
Daca esti peste saptamana 28 si simti miscari fetale reduse - trebuie să contactezi medicul sau unitatea de maternitate locală. Nu trebuie să așteptați până a doua zi pentru a solicita ajutor și ar trebui să fii văzută de un medic în aceeași zi. Dacă este în afara orelor de program, mergi la spital:
1. Vei fi întrebată despre mișcările bebelușului.
2. Vei primi un control prenatal, inclusiv verificarea bătăilor inimii bebelușului și măsurarea dimensiunii burticii.
3. Ritmul cardiac al bebelușului va fi monitorizat folosind un CTG, de obicei timp de cel puțin 20 de minute.
Este posibil să faci și o ecografie dacă:
• bebelușul este mai mic decât ar trebui sa fie
• sarcina are alți factori care sunt asociați cu un risc mai mare de naștere mortală.
Ecografia se face în mod normal în decurs de 24 de ore.
Aceste verificări arată de obicei că totul este bine. Majoritatea femeilor care au un episod de reducere a mișcărilor fetale continuă să aibă un copil sănătos.
Ad-Extra3:
Ce ar trebui să fac dacă constat că mișcările bebelușului sunt reduse din nou?
Când pleci acasă, ți se va recomanda să urmărești mișcările bebelușului. Dacă bebelușul tău are un alt episod de reducere a mișcărilor, trebuie să contactezi prompt maternitatea locală sau medicul, indiferent de câte ori se întâmplă. Nu ești o pacoste!
Nu fi tentată să folosești un Doppler acasă pentru a verifica starea de sănătate a bebelușului. Chiar dacă detectezi bătăile inimii, nu înseamnă că bebelușul este bine.
Acest material se bazează pe recomandările făcute de Colegiul Regal de Obstetricieni și Ginecologi din Marea Britanie cu privire la PROTOCOLUL si tratamentul femeilor care raportează mișcări fetale reduse. Dacă nu ți se oferă îngrijirea detaliată din acest articol, discută cu medicul.
Calendarul miscarilor bebelusului in burtica mamicii
Cand simti prima miscare a bebelusului in burtica ?
Ei bine, majoritatea gravidutelor simt prima miscare intre saptamana 17 si 23 de sarcina. Miscarea este ca o falfaire de aripa. De fluturas.
Daca esti graviduta si inca nu ai simtit cum misca bebelusul in burtica, nu te ingrijora - atata vreme cat ecograful are vesti bune. Prima miscare a bebelusului in burtica poate trece neobservata. Vezi aici un calendar al miscarilor bebelusului din burtica mamei - cam cand ar trebui sa se produca.
In burtica mamei: miscarile si simturile bebelusului
La Desprecopii, mamicile invata sa comunice cu bebelusul din burtica. Asta pentru ca, desigur, bebelusul din burtica este o fiinta vie: este sensibil la atingere, la gusturi si mirosuri, aude si chiar vede.
El reactioneaza la stimulii exteriori, iar asta il ajuta sa se dezvolte in continuare si se se pregateasca pentru viata de afara. Iata mai multe date fascinante despre miscarile si simturile bebelusului din burtica mamei citeste mai departe despre miscarile si simturile bebelusului aici.
Comunicarea cu bebelusul din burtica: 5 lucruri esentiale
5 moduri distractive de a interactiona cu bebelusul nenascut
Ce aude bebelusul din burtica mamei
In burtica mamei: sensibilitatea la atingere
Ce simte fatul in uter: intrebari si raspunsuri
Haptonomia in sarcina sau comunicarea prin atingere
Sarcina pe saptamani
Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina
Aplicatia SARCINA PE SAPTAMANI - ODISEEA SARCINII este cea mai descarcata aplicatie despre sarcina, in limba romana - cu este 500k descarcari. Cu aceasta aplicatie tu mami dar si tati - puteti afla in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce riscuri poate aduce sarcina, ce trebuie sa stii dinainte despre nastere si travaliu si cum trebuie sa va pregatiti pentru marele moment: acela in care bebelusul vine acasa ... de la maternitate.
Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI
Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI
Calculatoare de sarcina
Calculator Sarcina. Calculatorul care iti spune data nasterii
Ce culoare vor avea ochii bebelusului: calculator
Calculatorul nutritional pentru sarcina si alaptare
Cum se calculeaza varsta sarcinii
Calculul datei nasterii
Calculator: Cate kilograme in plus vei lua in sarcina
alculatorul sexului bebelusului
Suport si grupuri de burtici
Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.
→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Iulie 2022)
Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului
Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.
Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii
autor: Dr. Daniela ter Horst, Medic specialist ginecolog la Spitalul Regal Bronovo, Haga, Olanda,
Medic invitat la Desprecopii.com - toate drepturile rezervate
Referințe:
RCOG, Reduced Fetal Movements, Green-top guide no 57, Colegiul Regal de Obstetricieni și Ginecologi, Londra - Marea Britanie
Desprecopii.com - Desprecopii.com © 2024
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII