Greșeli în alăptare: extragi prea mult lapte matern la pompare

Greseli in alaptare -  extragi prea mult lapte matern la pompare

Greșeli în alăptare: extragi prea mult lapte matern la pompare

In perioada alaptarii, cantitatea de lapte scoasă din sâni este proporțională cu cantitatea de lapte produsă de organism. Prin urmare, extragerea a prea mult lapte la pompare este o greșeală.

Acest lucru poate duce la blocarea canelor galactofore și eventual la ... mastită.

- vei citi:
Alăptează cât mai mult posibil
Cât de mult lapte ar trebui sa pompezi?
Complicațiile în urma a prea mult lapte pompat
Greșeli care le poate face mami în alăptarea bebelușului

Alăptează cât mai mult posibil

Alaptarea este cel mai bun mod de a-ți hrăni copilul. Cu toate acestea, din diverse motive - nu fiecare mamă poate alăpta copilul la cerere și nu poate fi alături de bebeluș 24 de ore pe zi. Dacă vrei să continui să oferi bebelușului lapte matern, pomparea laptelui de la san  cu o pompă pentru sân este o modalitate eficientă de a stabili și menține o cantitate bună de lapte.

Cât de mult lapte ar trebui sa pompezi?

La cât de mult lapte pompat trebuie să te aștepți va varia în funcție de factori precum vârsta bebelușului, timpul de la ultima hrănire sau pompare, ora din zi, tipul de pompă, cât de multă practică ai avut cu pompa și dacă ești relaxată sau stresată.

Dacă alăptezi în majoritatea timpului, în medie, te poți aștepta la:

Mai multă producție de lapte dimineața.

Volumul scade treptat în timpul zilei spre seară.

Volumul laptelui matern depinde de multe variabile și fiecare sân poate produce volume diferite de lapte.

Dacă pompezi exclusiv, în medie, ar trebui să încerci să menții o producție completă de lapte de aproximativ 750-1,035 ml la 24 de ore. Poate dura ceva timp pentru a atinge această țintă, nu te îngrijora!

Bebelușul poate bea mai mult lapte din sticlă decât atunci când este alăptat direct la sân. Fluxul mai rapid și mai constant al bineronului sticlei determină unii bebeluși să consume mai mult decât au nevoie. O sticlă cu bineron cu flux lent poate ajuta la prevenirea supraalimentării.

Cand fetita mea avea 11 luni - am facut un abces mamar. A inceput de la o mastita care tocmai o avusesem cu cateva zile in urma iar din cauza unui canal galactorfor infundat - s-a transformat in abces mamar. Infectia a progresat si inflamatia ajusese de marimea unui kiwi - a fost oribil, zona era foarte dureroasa -  mai ales când sânii erau plini sau dacă fiica mea atinge sanul în timpul alăptării, iar întregul meu sistem imunitar era foarte dat este cap.

Despre alaptare si abcesul mamar - simptome si tratament plus experienta personala a unei mamici.

Complicațiile în urma a prea mult lapte pompat

Unele mame pompează atât de mult încât, dacă trec peste o ședință de pompare, sânii lor sunt extrem de tari/plini. Golirea incompletă a sânului poate duce la ucru poate duce la apariția de canale galactofore blocate și mastită.

Atât canalele înfundate, cât și mastita sunt situații incomode. Mastita necesită, de obicei, tratament medical și face ca mamele să se simtă ca și cum ar avea gripă, cu febră și dureri musculare. Nici o mamă nu are nevoie de asta. În mod ironic, rezultatul final al acestei situații poate fi o reducere a aprovizionării cu lapte - opusul obiectivului inițial.

La începutul alăptării, înainte ca organismul să se adapteze nevoilor bebelușului, este normal să îți simți sânii foarte plini și să ai o ejecție puternică de lapte. Într-un timp foarte scurt, corpul tău ajustează producția la nevoile bebelușului tău și acest lucru ar trebui să se oprească. Dar dacă tu ai pompat în continuare prea mult lapte, reflexul de ejecție se poate întâmpla în continuare.

Ad-Extra3:

Fiecare mamă este unică și capabilă să producă exact cantitatea potrivită de lapte

Ai încredere în capacitatea corpului tău de a produce exact ceea ce are nevoie bebelușul tău. Nu este nimic în neregulă dacă nu ai suficient lapte stocat pentru a hrăni tot cartierul. Aceasta este experiența ta de alăptare și ai exact cantitatea potrivită de lapte în corpul tău pentru propriul bebeluș.

Alte greșeli care le poate face mami în alăptarea bebelușului

Greșeli în alăptare: a nu da importanță durerii

Greșeli în alăptare: crezi că atașarea este mai importantă decât poziția bebelușului

Greșeli în alăptare: Programarea sesiunilor de alăptare la ceas

Greșeli în alăptare: nu continui să iei vitamine prenatale

Greșeli în alăptare: te gândești că bebelușul nu primește suficient lapte

Greșeli în alăptare: a judeca oferta de lapte pe baza rezultatului pompării

Ghid de alaptare  

Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii. 

Nu suntem patetici si nu consideram ca alaptarea trebuie sa fie un chin pentru mamica desi ii dam oate sfaturile necesare pentru a putea depasi obstacolele pe care le poate avea la inceput. Recomandam sa cititi: Despre stresul primelor zile de alaptare 

Citeste toate informatiile de la aceasta sectiune dedicata Alaptarii! Citeste si forumul special Alaptarea de la A la Z - vei intalni acolo mamici ca tine care au intrebari si raspunsuri despre alaptare.

Te asteptam pe forumul special dedicat alaptarii - unde vei gasi mii de intrebari si raspunsuri despre perioada alaptarii: ALAPTAREA BEBELUSULUI

  Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe si pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste. 

autor:Desprecopii.com  - toate drepturile rezervate (c) 2021

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII