Greșeli în alăptare: oferi bebelușului suzeta sau biberonul prea devreme

Greseli in alaptare -  oferi bebelusului suzeta sau biberonul prea devreme

Greșeli în alăptare: oferi bebelușului suzeta sau biberonul prea devreme

O altă greșeală obișnuită pe care o fac mamele atunci când vine vorba de alăptare este introducerea prea devreme a biberonului sau a suzetei. Ar trebui să eviți biberonul sau suzeta până când procesul de alăptare este bine stabilit!

- vei citi:
Introducerea prea devreme a biberonului sau a suzetei
Confuzia mamelonului
Suzetele (tetinele) și dependența părinților de ele

Introducerea prea devreme a biberonului sau a suzetei

O altă greșeală obișnuită pe care o fac mamele atunci când vine vorba de alăptare este introducerea prea devreme a biberonului sau a suzetei. Ar trebui să eviți biberonul sau suzeta până când procesul de alăptare este bine stabilit.

Confuzia mamelonului

Dacă introduci biberonul prea devreme, bebelușul îl poate prefera în locul sânului, deoarece fluxul de lapte din biberon este mult mai rapid. Introducerea suzetei în primele săptămâni poate crea o confuzia mamelonului și poate reduce cantitatea de lapte, deoarece bebelușul va petrece mai puțin timp la sân.

Confuzia mamelonului nu este un mit - ci EXISTĂ

Un bebelus hrănit numai cu biberonul în primele 2 săptămâni de viață de exemplu, va refuza de obicei să sugă de la sân, chiar dacă mama produce suficient lapte. Un copil hrănit numai la sân primele 3-4 luni va accepta greu biberonul.

Bebelusii obișnuiți cu biberonul preferă mamelonul artificial - adica tetina bineronului. Preferința bebelusilor pentru un anumit tip de mamelon există. Întrebarea este cât de repede apare.

În anumite circumstanțe, preferința poate să apară după administrarea a 1-2 biberoane. Dacă bebelușul are probleme la supt, nu e o idee bună să introduci un mamelon artificial (suzetă, biberon), deoarece va face probabil situația mai dificilă.

Ad-Extra3:

Alte greșeli care le poate face mami în alăptarea bebelușului

Greșeli în alăptare: a nu da importanță durerii

Greșeli în alăptare: crezi că atașarea este mai importantă decât poziția bebelușului

Greșeli în alăptare: Programarea sesiunilor de alăptare la ceas

Greșeli în alăptare: nu continui să iei vitamine prenatale

Greșeli în alăptare: te gândești că bebelușul nu primește suficient lapte

Greșeli în alăptare: a judeca oferta de lapte pe baza rezultatului pompării

Ghid de alaptare 

Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii. 

Nu suntem patetici si nu consideram ca alaptarea trebuie sa fie un chin pentru mamica desi ii dam oate sfaturile necesare pentru a putea depasi obstacolele pe care le poate avea la inceput. Recomandam sa cititi: Despre stresul primelor zile de alaptare 

Citeste toate informatiile de la aceasta sectiune dedicata Alaptarii! Citeste si forumul special Alaptarea de la A la Z - vei intalni acolo mamici ca tine care au intrebari si raspunsuri despre alaptare.

Te asteptam pe forumul special dedicat alaptarii - unde vei gasi mii de intrebari si raspunsuri despre perioada alaptarii: ALAPTAREA BEBELUSULUI

  Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe si pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.

Suzetele (tetinele) și dependența părinților de ele 

Unii părinți, observând eficiența tetinelor/suzetelor în calmarea copilului, au tendința de a le folosi mai mult în folosul lor, decât al copiilor.

Crezi sau nu, viața merge înainte și după venirea pe lume a bebelușului. Pentru părinții care se grăbesc încercând să facă o sută de treburi în același timp, pare cam prea mult să lase totul la o parte pentru a calma bebelușul, așa că uneori este atât de ușor doar să-i pui tetina/suzeta în gură și așa nu mai ai nici o problema...

Despre alăptare si provocarile sale mai poti citi:

Cele mai mari provocari ale alaptarii
5 probleme in alaptare si solutii pentru rezolvarea lor
Angorjarea sanilor este una din problemele alaptarii: cauze si ce e de facut
De ce mamicile din Romania nu sunt corect informate cu privire la alaptare

autor:Desprecopii.com  - toate drepturile rezervate (c) 2021

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII