Evoluția sarcinii: bebelușii plutesc în uter încă din prima săptămână de viață

Evolutia sarcinii -  bebelusii plutesc in uter inca din prima saptamana de viata

Evoluția sarcinii: bebelușii plutesc în uter încă din prima săptămână de viață

Sarcina este cu adevarat o minune iar călătoria dezvoltarii fetale este extraordinară.

Dupa momentul conceptiei, este nevoie de câteva zile ca prima bilă mică de celule care se împarte să se deplaseze în josul trompelor uterine și alte câteva zile pentru a ajunge la uter, ca apoi embrionul să se implanteze...

- vei citi:
Bebelușii plutesc în uter în prima săptămână de viață
Sarcina pe saptamani - ghid complet
Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina
Calculatoare de sarcina

Bebelușii plutesc în uter în prima săptămână de viață

Este nevoie de câteva zile ca prima bilă mică de celule care se împarte să se deplaseze în josul trompelor uterine și alte câteva zile pentru a ajunge la uter, ca apoi embrionul să se implanteze.

De acolo, acesta se încorporează în peretele liniștit al uterului, absoarbe substanțele nutritive și declanșează o cascadă de dezvoltare ulterioară.Dar până în acel moment, bebelușii plutesc în uter.

Dar avem si alte detalii despre minunata dezvoltare embriologica

- Săptămâna 1-2: Concepția are loc, iar zigotul calatoreste către uter, unde va începe să se dividă și să se dezvolte.

- Săptămâna 3: Embrionul începe să se implanteze în mucoasa uterină. Acesta este momentul când încep să se formeze structurile fundamentale, inclusiv discurile germinale care vor evolua în principalele organe și părți ale corpului.

Plutirea în Lichidul Amniotic:

- Rolul lichidului amniotic: Lichidul amniotic protejează bebelușul în curs de dezvoltare, ajutând la amortizarea mișcărilor mamei și a impactului extern. Acest mediu acvatic permite bebelușului să se miște liber, ceea ce este esențial pentru dezvoltarea musculară și a articulațiilor.

În acest "ocean" personal, bebelușii încep să experimenteze mișcări cum ar fi întinderea și strângerea degetelor, mișcarea brațelor și picioarelor, chiar și zâmbetele.

Creșterea și Dezvoltarea fatului

- Săptămâna 12: Bebelușii pot acum să își deschidă și să își închidă degetele și chiar să sugă degetul.

- Săptămâna 16: Se dezvoltă reflexele, iar bebelușul începe să fie mai activ. Plutirea în uter devine mai evidentă pe măsură ce spațiul devine mai strâmt.

- Săptămâna 20-24: Senzațiile sunt acum mai răspândite, bebelușii reacționând la diferite stimuli externi, cum ar fi sunetele și luminile.

Ad-Extra3:

Sfaturi pentru o sarcina sanatoasa

Iti recomandam teste de ovulatie pentru determinarea mai exacta a perioadei fertile.

Vitaminele prenatale sunt un bun supliment nutritiv inainte si in timpul sarcinii. Acum este important sa incepi sa iei tablete de acid folic.

Acidul folic este o forma a vitaminei B care ajuta la dezvoltarea si regenerarea celulelor fiind in special important in primele saptamani de dezvoltare a bebelusului din burtica. Acidul folic ajuta la formarea corecta a creierului si maduvei spinarii, fara care exista un risc mai mare de pierdere a sarcinii, respectiv riscul de 1 la 1000 ca bebelusul sa aiba un defect de tub neural. Iata ce trebuie sa stie o graviduta despre acidul folic, ce doza se recomanda si care sunt beneficiile acestei supervitamine asupra sarcinii - cu infografic complet.

Incearca sa elimini stresul din viata ta. Stresul poate sa scada sansele de a ramane insarcinata.

► Citeste Despre data concepției și data cand se va naște copilul - - iata cum se calculeaza cel mai exact

Sarcina pe saptamani - ghid complet

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 
11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

 

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate. 

► Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI

► Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI 

Calculatoare de sarcina

Calculator Sarcina. Calculatorul care iti spune data nasterii
Ce culoare vor avea ochii bebelusului: calculator
Calculatorul nutritional pentru sarcina si alaptare
Cum se calculeaza varsta sarcinii
Calculul datei nasterii
Calculator: Cate kilograme in plus vei lua in sarcina
alculatorul sexului bebelusului 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Decembrie 2024)

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Desprecopii.com © 2024

Sursa: Universitatea din California San Francisco Medical Center, NYU School of Medicine

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII