Stiați ca aveți o fetiță? Iar eu i-am spus: nu vroiam să știu asta - jurnal de sarcină

Stiati ca aveti o fetita? Iar eu i-am spus -  nu vroiam sa stiu asta - jurnal de sarcina

Stiați ca aveți o fetiță? Iar eu i-am spus: nu vroiam să știu asta - jurnal de sarcină

Am fost la morfologia de trimestrul II. Pentru că era foarte aglomerat, doamna doctor care îmi monitorizează sarcina m-a trimis la un doctor minunat la o altă clinică, pentru realizarea morfologiei. Îmi amintesc și acum cum am pășit plină de emoții. Doctorul m-a invitat să mă așez și... hai să îl vedem pe bebe. I-am spus domnului doctor că am emoții.

Însă de la atâtea emoții, am uitat să precizez că nu vreau să aflăm sexul copilului. Eram nerăbdătoare să îl văd. Și l-am văzut.

- vei citi:
Te-am revăzut, bebe
Îmi doream atât de mult să aflu!
Va fi un copil foarte frumos
Am venit să îmi pup prințesele
Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Jurnal de sarcina

- fragmente din jurnalul de sarcina al mamicii MarinaGeorgiana  - material publicat pe sectiunea de bloguri de la Desprecopii

Am fost la morfologia de trimestrul II. Pentru că era foarte aglomerat, doamna doctor care îmi monitorizează sarcina m-a trimis la un doctor minunat la o altă clinică, pentru realizarea morfologiei. Îmi amintesc și acum cum am pășit plină de emoții. Doctorul m-a invitat să mă așez și... hai să îl vedem pe bebe. I-am spus domnului doctor că am emoții.

Te-am revăzut, bebe

Ești iubire pură. Ești cel mai minunat bebeluș. Dormeai atât de frumos! Nici nu aveai idee că noi te priveam.

Primul lucru pe care l-a spus doctorul, imediat ce a pus aparatul a fost: „Știați că aveți o fetiță?”. Iar eu i-am spus: „Nu voiam să aflăm sexul copilului decât la final”.

Imediat doctorul a intervenit: „Dar e posibil să fie băiat, uite, își ține piciorușele lipite și nu îmi dau seama. Nu am știut”.

Este în regulă, nu vă faceți griji. De la atâtea emoții, am uitat să precizez”. Bineînțeles, nu mai aveam stare, voiam să aflu. Oare este fetiță? A spus că poate fi băiețel doar să mă încurce pe mine?

Îmi doream atât de mult să aflu!

După ce a verificat ca totul să fie în regulă, îmi tot arăta fața bebelușului și îmi spunea: „Privește! Ce ți se pare că este?”. „Domnule doctor”, spun eu zâmbind, cuprinsă de emoție, „nu văd decât un mare semn de întrebare”.

La un moment dat, doctorul mi-a spus: „Știu acum 100% ce este, am fost curios și am verificat bine. Vrei să știi?”. Bineînțeles, curiozitatea mea era întinsă la maximum dar trebuia să rezist tentației. Îmi apărea pe creieraș imaginea soțului meu care spunea: „Vreau să aflăm ce este la naștere”. Așa că am refuzat.

Când a completat fișa, a scris la sexul copilului „pacienta nu dorește să afle”. Mi-a propus să îmi dea altă foaie, și să o dau pe aceasta soțului. Nu puteam însă să nu fiu sinceră față de el, așa că am refuzat.

Morfologia a decurs minunat, am vorbit cu domnul doctor despre naștere, mi-a oferit informații prețioase. Este un doctor minunat! Numele său este Dan Deva și îl recomand cu drag! Un om foarte cald și deschis.

Va fi un copil foarte frumos

La final, mi-a spus: „Înțeleg că nu vrei să afli. Dar să știi că, indiferent ce este, are niște trăsături foarte frumoase și va fi un copil foarte frumos. Să îți amintești de cuvintele mele atunci când îl vei vedea pentru prima oară. Și m-aș bucura foarte tare să te văd în spital după ce naști, cu bebelușul în brațe. Să ai o naștere ușoară și fără dureri”.

Și așa am plecat de la policlinică. Soțul meu mă aștepta nerăbdător, ba chiar începuse să își facă griji că a durat atât de mult. Înghețase de frig, dar continua să vină în fața spitalului să ne aștepte.

După aceea, i-am povestit pățania, întrebându-l înainte dacă sigur vrea să știe, că este ceva legat de sexul copilului. Bineînțeles, că nu mai putea de curiozitate. „Îl sun pe doctor să văd ce este. Îi spun că m-am răzgândit, numai să aflu”. „Nu îl suni pe doctor. Eu tremuram de emoție, îmi bătea atât de tare inima, dar am rezistat și tu îți dorești acum să afli?”.

Am mers să facem cumpărături, dar gândul amândurora era numai la bebe. Văzând că nu rezolvăm nimic, i-am spus să îl sune. Fericit și plin de emoție, ia telefonul și îl sună. Am plecat de lângă el, inima mea iar bătea nebunește. Domnul doctor nu a răspuns.

I-a lăsat mesaj, că este soțul meu și nu își mai poate stăpâni curiozitatea. Apoi, mai tare eram emoționați. Treceam pe lângă raioanele de produse, uitându-ne peste tot și nicăieri, toate gândurile noastre fiind într-o singură direcție. Probabil, dacă ne privea cineva, ar fi spus că suntem total paraleli cu lumea în care trăim.

Soțul meu spunea „Am primit mesaj” și se uita, dar nu era nimic. Telefonul lui vibra când primea un mesaj, dar el putea să bage mâna în foc că simte cum telefonul vibrează. Într-un final, ne-am liniștit și ne-am axat pe lista de cumpărături, consolați de gândul că nu avea să ne mai răspundă.

Doctorul a răspuns însă pe la ora 22: „Aveți încredere în intuiția mamei, ea nu minte niciodată”. Însă intuiția mamei era acum prea copleșită. I-a scris soțul meu înapoi că ar fi bucuros dacă i-ar liniști însă curiozitatea.

Ad-Extra3:

Am venit să îmi pup prințesele

Dimineața, după ce soțul meu a venit de la baie, a spus „Am venit să îmi pup prințesele”. Nu înțelegeam, dar mi-a arătat mesajul domnului doctor: „Eu am văzut o Mică Prințesă”.

Bebe al nostru din pântecel, minunea noastră este o ea!

Citeste si: Fetita sau baietel? Iata colectia intreaga de mituri si preziceri :)

Autor - MarinaGeorgiana, o mamica de la Desprecopii - publicat aici


Exista semne care anunta ca in burtica ta creste o fetita?

Când ești însărcinată, multe persoane îți vor oferi sfaturi sau povești despre cum se poate prezice sexul copilului nenăscut. Deși este interesant să ghicești sexul bebelușului prin metode neștiințifice, nu te poți baza pe asta.

Iată câteva semne pe care oamenii le folosesc pentru a ghici dacă copilul nenăscut este fetiță. Cu toate acestea, nu au niciun sprijin științific, deoarece aceste semne pot fi adevărate și în cazul băieților...

Despre ecografiile de sarcina, mai cititi si:

Prima poza cu bebe din burtica - jurnal de sarcina

Cate ecografii se pot face in timpul sarcinii? Acestea sunt recomandările oficiale.

Prima ecografie cu ultrasunete in sarcina si prima amintire: cand si de ce

Publicat pe blogurile gravidutelor de la Desprecopii - la categoria JURNAL DE SARCINA


Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Geanta Bebelusului este un proiect de suflet pentru gravidute, sustinut de Desprecopii. Cele 40 de saptamani de sarcina constituie cel mai frumos anotimp al unei femei.

Si pentru ca ele trec asa de repede, dar si asa de intens - te invitam sa pastrezi cate ceva din memoria lor. Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net. In schimbul acestor amintiri unice, vei primi un cadou special de la noi: GEANTA BEBELUSULUI citeste aici detaliile.

Despre dezvoltarea bebelusului in burtica, in timpul sarcinii, cititi:

 Cat de curand puteti auzi bataile inimii bebelusului? \
In burtica mamei: miscarile si programul de lucru al locatarului drag

In burtica mamei: ce aude bebelusul
Sarcina pe saptamani, calatoria fructului catre nastere
Bebelusul din burtica: Primele batai de inima

Retardul de crestere intrauterina

Sapte pacate ale sarcinii

Principalele etape ale dezvoltarii fetale

Sarcina gemelara (cu gemeni), ingrijiri la dublu

Noua luni... in mintea unui barbat

Miscarile fetale, primele semne ale bebelusului in burtica

Dopul gelatinos

Ce culoare vor avea ochii bebelusului?

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani sau sarcina pe saptamani

Sarcina (Intrebari & Raspunsuri)

Momente cheie in sarcina

Sarcina prelungita

Cand vine barza?

Calculul datei nasterii

Despre data conceptiei sau cand exact se va naste copilul?

Dezvoltarea intrauterina a bebelusului

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII.  Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.

 Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii. 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Octombrie 2020)

Vino pe grupul nostru secret - JURNAL DE SARCINA

autor: Desprecopii - toate drepturile rezervate (c) 2020

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII