Sunt femeile însărcinate mai urâte dacă au o fată sau sunt mai nervoase dacă au un băiat?

Sunt femeile insarcinate mai urate daca au o fata sau sunt mai nervoase daca au un baiat?

Sunt femeile însărcinate mai urâte dacă au o fată sau sunt mai nervoase dacă au un băiat?

Datorita testelor ne-invazive de sarcina, o femeie insarcinata poate afla daca are fetiță sau un băiețel încă de la 8-9 săptămâni de sarcina.

Dar, desigur chiar si asa, așteptarea este prea lungă pentru mulți viitori părinți care se grabesc să prezică sexul bebelușului lor prin interpretarea simptomelor sarcinii care ar putea fi legate în mod specific de băieți sau fete.

Poveștile și miturile abundă atunci când vine vorba de prezicerea sexului în timpul sarcinii. De exemplu, fetele îți vor fura frumusețea, un băiat îți va face părul să crească mai repede, fetele te vor emoționa și băieții te vor face agresivă... Au crescut aceste mituri dintr-un nucleu de adevăr care ar putea fi susținut de dovezi științifice...sau nu?

- vei citi:
Diferențe hormonale pentru băieți și fete
Există o mulțime de alți hormoni în timpul sarcinii, indiferent de sexul fătului
Sarcinile cu fete și băieți sunt diferite?

Diferențe hormonale pentru băieți și fete

Există dovezi că, concentrațiile hormonale în timpul sarcinii pot diferi în funcție de sexul fătului încă de la trei săptămâni după fertilizare. Studiile au arătat că hCG (gonadotropina corionică umană, hormonul responsabil pentru a doua linie care apare la un test de sarcină la domiciliu) este mai mare pentru fătul feminin în comparație cu cel masculin și rămâne mai mare pe tot parcursul sarcinii. Unele studii raportează acest lucru doar mai târziu în timpul sarcinii.

Creșterea hCG la începutul sarcinii este o explicație pentru simptomele mai puțin dorite ale sarcinii, cum ar fi greața. Cercetătorii au descoperit că greața severă (numită hiperemesis gravidarum) este puțin mai frecventă la sarcinile în care bebelușul este fată, ceea ce ar putea reflecta diferențele de hCG.

Există o mulțime de alți hormoni în timpul sarcinii, indiferent de sexul fătului

Există o teorie care spune că, atunci când ești gravidă cu o fetiță, nivelurile de estrogen matern sunt mai mari, dar acest lucru nu este confirmat de majoritatea studiilor. De fapt, nivelul de estrogen din sângele matern crește constant pe parcursul sarcinii, indiferent de sexul fătului, deși fetușii de sex feminin arată o concentrație mai mare de estrogen în lichidul amniotic la începutul celui de-al doilea trimestru.

Testosteronul din fluxul sanguin matern urmează un model similar, crescând lent pe parcursul sarcinii, fără diferențe legate de sexul fetal. Încă o dată, în cadrul lichidului amniotic există, totuși, concentrații diferite de testosteron, mai mari la băieți decât la fete.

Cu toate acestea, au fost raportate diferențe ale nivelului de estrogen matern în sângele matern. Într-un studiu scandinav, nivelurile de estrogen în prima jumătate a sarcinii au fost cu aproximativ 9% mai mari pentru sarcinile în care bebelușul a fost de sex feminin, iar nivelurile de progesteron au fost mai mici în al doilea trimestru.

Dar măsura în care nivelul hormonilor materni se potrivește cu hormonii fetali este dificil de prezis. Fătul este influențat de proprii hormoni interni, pe lângă faptul că este expus hormonilor materni circulanți. Obținerea de probe de sânge fetal este complicată și riscantă, așa că nu știm multe despre această relație.

Există un mare interes pentru acest tip de cercetare... Domeniul originilor dezvoltării sănătății și bolilor se concentrează pe modul în care mediul din uter, inclusiv mediul hormonal, ar putea afecta sănătatea, comportamentul și bunăstarea ulterioară.

Dezechilibrele hormonale din uter au fost legate de boli de inimă, cancer, sindromul ovarului polichistic și comportamente autiste la descendenți.

Sarcinile cu fete și băieți sunt diferite?

Dacă a existat o creștere a estrogenului la mamele care așteaptă un copil de sex feminin, acest lucru ar putea explica unele dintre mituri despre o stare de dispoziție la sarcinile cu fete?

Există diferențe individuale semnificative în ceea ce privește cât de vulnerabile sunt femeile la fluctuațiile hormonilor. În unele cazuri, niveluri mai ridicate de estrogen au fost raportate ca fiind „psiho-protectoare”. Aceasta înseamnă că moderează starea de spirit, în timp ce alți autori raportează fluctuații de estrogen care declanșează tulburări de dispoziție și chiar depresie la femei.

Ad-Extra3:

Cum rămâne cu aversiunile sau greața pe care femeile le raportează că sunt diferite în timpul sarcinii cu băieți și fete?

Un studiu fascinant din 2015 a analizat emoția dezgustului și diferă în funcție de sexul bebelușului. Cercetătorii au susținut că dezgustul este un mecanism de protecție care ajută mama să evite riscurile în timpul sarcinii - de exemplu, aversiunile la anumite alimente sau situații.

Au descoperit că dezgustul a fost ridicat în primul trimestru pentru sarcinile purtătoare de băieți și fete, dar a scăzut pentru sarcinile fetelor după primul trimestru și a rămas ridicat pentru sarcinile băieților în al doilea trimestru.

Motivul pentru aceasta este că fetușii masculi sunt considerați mai vulnerabili la mediul lor, iar aversiunile reflectă o predispoziție naturală de a menține comportamente de protecție mai lungi pentru sarcinile masculine decât cele feminine.

Citeste E fetita sau baietel? Iata ce semnale iti dau greturile de dimineata

Deci, se pare că nu există suficiente dovezi pentru a susține afirmațiile că sarcinile cu băieți sau fete diferă semnificativ în ceea ce privește mediul hormonal matern. Acest lucru face puțin probabil ca anecdotele de stare de spirit, nervozitate sau furie se datorează sexului fătului.

Alte mituri despe sarcina si genul bebelusului

Esti gravida? Buricul iti dezvaluie deja daca vei avea fetita sau baietel - analizam o alta teorie

Esti insarcinata? Iata 21 de semne ca vei avea o fetita

23 de semne care anunță că vei avea un baiețel!

Burtică mare sau mică? Lată sau ingustă? Poate dimensiunea sau forma burticii prezice o sarcină sanatoasă?

Esti gravidă? Buricul iti dezvăluie deja dacă vei avea fată sau băiat - o altă teorie

Calculatorul sexului bebelusului

In functie de varsta la care concepi copilul, poti afla ce sex are viitorul tau bebelus. Foloseste calculatorul sexului bebelusului :) daca vrei sa stii care sunt sansele sa fie fetita sau baitel. Gasesti acest calculator aici. 

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Avesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.

Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii.

 

  FORUM SI GRUPURI DE SUPORT: 

  Asteptand o comoara in viata noastra !
Teritoriul 'aspirantelor'! Preconceptie, in/fertilitate, FIV, sperante si experiente. Chiar daca se lasa asteptat - noi nu ne pierdem speranta! 

autor: redactor Desprecopii.com, Toate drepturile rezervate (c) 2021

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII