10 semne amuzante dar ciudate care iti confirmă ca esti mămică de bebeluș

10 semne amuzante dar ciudate care iti confirma ca esti mamica de bebelus

10 semne amuzante dar ciudate care iti confirmă ca esti mămică de bebeluș

Ai devenit de curând mamă de bebeluș? Ti se vor intâmpla lucruri curioase.

Eh... indiferent cât de mult crezi că știi despre bebeluși sau câte cărți ai citit in timpul sarcinii - sau frați ai avut, nimic nu se compară cu bucuria și responsabilitatea de a avea propriul tău bebe de îngrijit.

Iată câteva dintre semnele cele mai amuzante care îți confirmă ca ești proaspăta mămică.

- vei citi:
1. Sfârcurile nu mai fac parte din zona intimă a corpului tău
2. Trebuie să curăți urme de caca de peste tot
3. În sutien găsești firimituri de biscuiți. Și le mănânci...
4. Suni panicată medicul la 2 noaptea doar pentru a-i spune că bebelușul are mucișori
5. Împachetezi mai mult pentru un drum la magazinul alimentar decât ai făcut atunci când ai plecat la mare cu rucsacul
6. Plângi și blestemi ... doar din cauza unui scaun auto
7. Mergi la servici/magazin cu cea mai mică șosetă posibilă din lume lipită de fund
8. Prinzi un păianjen cu mâinile goale
9. Adormi așezată pe toaletă
10. Ai păreri foarte puternice despre piureul de fructe

1. Sfârcurile nu mai fac parte din zona intimă a corpului tău

Sarcina și nașterea probabil te-au determinat deja să pierzi orice aparență de jena-rusine-timiditate pe care ai avut-o cândva. Să alăptezi un copil, mai ales dacă ești în public, e deja o normalitate. Chiar dacă nu alăptezi, sfarcurile tale sunt acum la fel de mari precum biberoanele, sunt dure ca pietrele, iar sutienul nu va reuși să le ascundă de vreo cămașă.

2. Trebuie să curăți urme de caca de peste tot

Sunt atât de multe lucruri pe care nimeni nu ți le spune despre căcuța bebelușului. Pentru început, scaunul nou-născutului poate fi galben strălucitor și nu miroase chiar urât. Oh, și scaunele  tip proiectile nu ar trebui să existe dar totuși există... Nou-născuții pot avea mișcări intestinale incredibil de explozive, care stropesc peste tot dacă nu au scutecul pus, desigur (uneori), chiar suficient de departe pentru a acoperi peretele...

Dar stai, exista un ghid de cacuta si este foarte util - Ghidul de căcuță al bebelușului: părintii de bebeluși știu de ce

3. În sutien găsești firimituri de biscuiți. Și le mănânci...

Este firesc să vrei să-l ții pe cel mic strâns strâns la piept cât mai des posibil. Dar va veni un moment în care trebuie să mănânci ceva și să nu vrei să-l pui jos. M-am trezit gustând orice puteam apuca cu o mână - de obicei chipsuri de tortilla sau fursecuri.

Ad-Extra3:

4. Suni panicată medicul la 2 noaptea doar pentru a-i spune că bebelușul are mucișori

Medicii pediatri primesc adesea apeluri în miez de noapte de la proaspeții părinți. Și poate fi o experiență deranjantă pentru toți cei implicați, ca atunci când am fost sigură că fiul meu a avut pneumonie indusă de RSV doar pentru a fi informată de către medicul de la urgență că are doar mulți mucișori și nu a dobândit încă dexteritatea manuală necesară pentru a-și sufla nasul.

5. Împachetezi mai mult pentru un drum la magazinul alimentar decât ai făcut atunci când ai plecat la mare cu rucsacul

„Geanta pentru scutece” este un nume greșit - de fapt, este practic o creșă mobilă. Doar că o duci pe umăr. Pe care o echilibrezi grațios purtând scaunul auto la fel de greu pe celălalt braț. Și acum ești cu un centimetru mai scundă, felicitări! Dar nu este nimic mai satisfăcător decât ca cineva să spună „Oh, cred că bebelușul tău s-a murdărit pe guriță” și să poți scoate nu doar un servețel de hârtie, ci și un pachet de șervețele umede, o ținută asortată, șosete curate, o suzetă și picături homeopate...

6. Plângi și blestemi ... doar din cauza unui scaun auto

Există o mulțime de lucruri care pot face un proaspăt părinte să plângă, dar poate că nu există nimic care să-ți testeze mai mult calitatea de părinte decât scaunul auto. Mai întâi trebuie să-l cumperi pe cel potrivit. Apoi, trebuie să-ți dai seama cum să-l instalezi corect, un lucru care necesită un nivel de pregătire, 17 curele și instrucțiuni indescifrabile. Dar încă nu ai terminat! În cele din urmă, trebuie să-ți seama cum să "legi" corect copilul în scaunul auto menționat. Este suficient să faci un nou părinte să meargă pe jos ...

7. Mergi la servici/magazin cu cea mai mică șosetă posibilă din lume lipită de fund

Cum sunt picioarele bebelușilor atât de mici? Cum produc fabricile șosete atât de mici??? Cum ții șosetele alea atât de mici pe picioarele puiului tău mai mult de trei secunde? Atat de multe întrebări. Dar nu-ți fă griji, vei găsi șoseta roz, dantelată, care lipsește de o săptămână ... când cineva o va vedea lipită static de pantalonii tăi negri.

8. Prinzi un păianjen cu mâinile goale

Oricare ar fi definiția ta de „prea scârbos” înainte de a avea un copil, aceasta s-a schimbat acum. După ce un pui de om a vărsat în gura ta (sfat: nu ține niciodată bebelușul deasupra capului tău după ce a fost hrănit!), nu există nimic cu care nu te poți descurca. Am prins, fără nicio grimasă, un păianjen mare care se târa spre copilul meu, cu mâna goală, am aspirat un Lego din nasul copilului cu gura, am prins vărsături cu tivul cămășii și am luat mai multe „bărcuțe maro” din cadă...

9. Adormi așezată pe toaletă...sau oriunde

Pe lângă faptul că ne pierdem mințile de oboseală, nimeni nu dorme ​​prea mult în casă cu un bebe. Uneori aș avea vise trezite despre somn. Uite așa, soțul meu a intrat în baie pentru a mă găsi cu pantalonii pe vine, sprijinită de chiuvetă, adormită.

10. Ai păreri foarte puternice despre piureul de fructe

Crezi că politica este rea? Meseria de părinte te va face să descoperi că ai păreri extrem de pasionale despre lucruri pe care nici măcar nu știai că există acum șase luni. Am avut odată o cădere nervoasă, deoarece la magazin nu mai găseam caisele preferate! Am sunat-o pe sora mea isterică, complet paralizată de nehotărâre. Piersicile erau prea bogate în zahăr! Bananele mi-ar constipa copilul! Piureul de spanac nu arată bine ... dar va fi copilul meu condamnat să fie un mofturos dacă nui fac piure de spanac? În retrospectivă, acest lucru a avut probabil mai mult de-a face cu lipsa somnului menționată mai sus decât hrana pentru bebeluși.

► Citeste si Un bebelus fericit este cel mai important inceput al vietii sale - iata niste sfaturi utile

Cum creste bebelusul in primele 12 luni de viata

Primele 12 luni ale bebelusului - ghid pe luni
Grafice de crestere pentru fetite (0-3 ani)
Grafice de crestere pentru baieti (0-3 ani)
Cresterea si dezvoltarea normala a bebelusului intre 0-12 luni
Etapele de dezvoltare ale bebelusului

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Vei avea acces gratuit la o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată.

Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.

 Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici.

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

 autor: redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2020

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII