Cele 14 tipuri diferite de avort spontan care se pot intampla femeilor insarcinate

Cele 14 tipuri diferite de avort spontan care se pot intampla femeilor insarcinate

Cele 14 tipuri diferite de avort spontan care se pot intampla femeilor insarcinate

Avortul spontan este, din pacate - foarte des intalnit. Dar, cât de diferit este un avort spontan chimic de un avort spontan? Foarte. Iar daca se intampla, informează-te despre tipurile de avort spontan, precum și despre emoțiile și recuperarea fizică implicate în această situație sfâșietoare.

Un avort spontan este o întâmplare dramatică din viață unei femei si cu putere, va trece peste acest eveniment. Daca ai avut un avort spontan, probabil că ai avut multe întrebări despre cum s-a întâmplat și de ce...

→ Desi este un subiect dureros, informatia trebuie sa fie aici. Iata 14 tipuri diferite de avort spontan care se pot intampla femeilor insarcinate

- vei citi:
Avortul unei sarcini chimice
Avort spontan clinic
Avort spontan timpuriu sau precoce
Avort spontan tardiv
Avort spontan primar
Avort recurent primar
Avortul recurent secundar
Avortul sporadic
Avortul spontan repetat
Avort spontan complet
Avort spontan incomplet
Sindromul geamănului dispărut
Avortul pierdut
Avortul unei sarcini anembrionice sau ovul distrus

A fi informate ne ajută să înțelegem că nu am făcut nimic greșit

A fi informate ne ajută să înțelegem că nu am făcut nimic greșit, ceea ce este atât de important atunci când te vindeci după un avort spontan. De aceea, este o idee bună să învățăm despre diferitele tipuri de avort spontan, astfel încât să înțelegem mai bine ceea ce s-a întâmplat.

Te întrebi despre diferitele tipuri de avort spontan care pot apărea? Am enumerat aici cele mai frecvente.

Avortul unei sarcini chimice

Clasificarea unui avort chimic față de unul clinic este mai mult decât un alt mod de a indica dacă avortul a avut loc devreme sau nu. Într-un avort spontan chimic, ovulul este fertilizat, ceea ce la rândul său indică organismului să producă hormonul sarcinii HCG. Dar ovulul fertilizat nu se implantează niciodată, deci nu există dovezi clinice ale unui avort spontan, cum ar fi un sac sau un făt. În cele mai multe cazuri, aceste sarcini s-au încheiat înainte de a realiza sarcina propriu-zisă.

Avort spontan clinic

La capătul opus al spectrului, un avort spontan este unul în care există semne clinice ale sarcinii, cum ar fi lipsa menstruației sau un sac fetal vizibil le o ecografie, pe lângă un test de sarcină pozitiv. Cu alte cuvinte, avortul clinic este practic orice avort spontan care nu este considerat chimic.

Ad-Extra3:

Avort spontan timpuriu sau precoce

Un avort spontan timpuriu este cel care are loc înainte de săptămâna 12-13 de sarcină. Dacă avortul spontan apare devreme, recuperarea poate fi relativ rapidă și ai putea începe să încercai din nou destul de repede sa rămâi însărcinată.

Avort spontan tardiv

Un avort spontan tardiv apare între săptămânile 13 și 27 de sarcină; de acolo, pierderea sarcinii este considerată de fapt moartea fătului. Avorturile spontane tardive vin adesea cu sângerări mult mai grele, cu perioade de recuperare mai lungi (atât fizice, cât și emoționale) și cu câteva luni de repaus pelvian înainte de a reveni la încercarea de a concepe.

Avort spontan primar

Dacă avortul spontan apare în timpul primei sarcini, acesta este denumit avort spontan primar. Fii sigură că a avea un avort nu înseamnă că ești destinată să ai un alt avort la următoarea sarcină. Acesta este pur și simplu un mit al avortului spontan.

Avort recurent primar

Avortul recurent primar este definit ca cel puţin 2 pierderi spontane de sarcină fără obţinerea unui făt viabil.

Avortul recurent secundar

În schimb, svortul recurent secundar înseamnă cel puţin 2 pierderi spontane de sarcină după o sarcină cu un făt viabil. Reține că acesta nu este același lucru cu un avort spontan descris mai jos.

Avortul sporadic

Primul tău avort spontan, indiferent dacă ai mai avut copii sau nu, poate fi denumit avort sporadic.

Avortul spontan repetat

Dacă ai suferit mai multe avorturi spontane (dacă da, ne pare rău că ai trecut prin această situație dificilă), acestea vor fi denumite avorturi spontane repetate.

Avort spontan complet

Diferența mare între avortul spontan complet și incomplet are legătură cu faptul dacă corpul tău inițiază și termină avortul spontan sau nu. În cazul unui avort spontan complet, sângerarea și avortul spontan are loc în mod natural. Poți avea sângerari cu cheaguri mari, deoarece se elimină tot țesutul embrionar sau placentar.  Acest tip de avort apare frecvent înainte de săptămâna 12 de sarcină.

Avort spontan incomplet

Un avort spontan incomplet indică faptul că, corpul nu face ce trebuie pentru a expulza fătul de unul singur. În aceste cazuri, o procedură chirurgicală minoră poate deveni necesară pentru a se asigura că totul este eliminat.

Sindromul geamănului dispărut

Dr. Norbet Gleicher, expert în fertilitate, OB-GYN și fondatorul Centrului pentru Reproducerea Umană, se referă la sindromul geamănului dispărut ca la „un fenomen în care unul dintre embrionii în curs de dezvoltare nu supraviețuiește, iar țesutul rezidual devine absorbit de embrionul sănătos rămas".

De multe ori însă nu este cazul, deoarece „cea mai frecventă cauză este anomalia cromozomială, în care embrionul "dispărut" sau care nu reușește să se dezvolte a avut deja complicații genetice care i-ar împiedica creșterea sănătoasă”, spune Gleicher.

Avortul pierdut

Este posibil să fi auzit înainte de avortu; pierdut. În acest scenariu sfâșietor, nu există indicii că ceva nu a mers bine, dar de multe ori ecografia de rutină arată că inima bebelușului nu mai bate și simptomele de sarcină dispar.

Avortul unei sarcini anembrionice sau ovul distrus

O sarcină fără embrion este principala cauză a avorturilor spontan - aceasta apare atunci când un ovul fertilizat se implantează în uter dar nu se dezvoltă într-un embrion.

10 simptome care pot anunta pierderea sarcinii

A discuta despre pierderea unei sarcini este dureros si nu ar trebui sa se intample nici unei femei care isi doreste un copil. Insa, din pacate acest lucru se intampla unor femei.Trecand peste greutatea in sine a subiectului, e important de stiut aceste simptome pentru ca ele, detectate la timp, ar mai putea eventual (sa nu) salva sarcina. Iata 10 simptome care pot anunta pierderea sarcinii.

Avortul spontan, ce facem dupa: intrebari si raspunsuri

Avortul spontan este o trauma pentru o femeie care isi doreste un copil.

Iata o serie de intrebari si raspunsuri ... si cat de important este suportul emotional care te ajuta sa fii puternica si sa o iei de la capat. Succes! Citeste Avortul spontan, ce facem dupa: intrebari si raspunsuri.

Cea mai mare frica in timpul sarcinii: avortul spontan

Fricile de sarcina fac parte din galeria de spaime ale gravidelor. Un studiu facut pe Desprecopii a concluzionat ca cea mai mare frica de sarcina a gravidutelor este avortul spontan.

Fricile de sarcina, acele emotii si spaime pe care le traiesc femeile insarcimate sunt absolut normale. Pentru viitoarea mamica - fricile de sarcina sunt emotii si dragoste incipiente de mama. Gravidutele isi doresc un bebe sanatos si o nastere lina  - dar pana la momentul nasterii, intervin spaimele: de ce ma doare capul, de ce nu misca bebe, de ce am sangerari...citeste pe larg despre frica de avort spontan aici.

Despre durerea pierderii unei sarcini cititi:

Durerea pierderii unei sarcini
Doua liniutze....
Mi-e dor de bebele meu
Cum am trecut peste pierderea unei sarcini sau despre golul peste care vor creste noi amintiri

Grupuri de suport pentru pierderea unei sarcini

Durerea unei pierderi de sarcina (82)
Durerea unei pierderi de sarcina (80)
Durerea unei pierderi de sarcina (79)
Durerea unei pierderi de sarcina (78)
Durerea unei pierderi de sarcina (77)
Durerea unei pierderi de sarcina (76)
Durerea unei pierderi de sarcina (75)
Durerea unei pierderi de sarcina (74)
Durerea unei pierderi de sarcina (73)
Durerea unei pierderi de sarcina (72)
Spulberarea viselor sau avortul spontan

autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2022
referinte: https://americanpregnancy.org

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII