Cele mai DIFICILE 14 lucruri in alăptarea bebelușului - informații care te vor ajuta dragă mami
Alăptarea este un proces pe care atât mama, cât și bebelusul trebuie să îl învețe. Pentru unele mamici, procesul este rapid, simplu și ușor, dar aceasta nu este realitatea pentru fiecare.
După ce s-a născut bebelușul și a venit timpul să învețe cum să alăpteze, mămicile își dau seama repede că nimic nu e simplu. Deși alăptarea este naturală și mamele fac acest lucru încă din zorii timpului, nu înseamnă că este ușor. Alăptarea este un proces pe care atât mama, cât și copilul trebuie să îl învețe. Pentru unele, procesul este rapid, simplu și ușor, dar aceasta nu este realitatea pentru fiecare.
• Iată 14 dintre cele mai dificile probleme de alăptare pe care le experimentează mămicile ...
- vei citi:
Încercarea de a face un nou-născut să se atașeze corect la sân
Durerea sfârcurilor crăpate
Angorjarea sânilor
Nelipsita mastită
Încercarea de a alăpta confortabil în public
A fi singura sursă de hrană
Necunoașterea informațiilor în care să ai încredere
Sfaturi și opinii nesolicitate
Oferta scăzută de lapte
A bea și mânca suficient
Reflexul de ejecţie a laptelui
Urmărirea dietei mamei
A te simți confortabil în pielea ta și în noul rol
Frenul lingual restrictiv trece deseori neobservat
Există o mulțime de provocări în meseria de mămica de bebe și ele încep foarte devreme. Pentru unele femei este lupta de a avea un copil; pentru altele - sarcina în sine este solicitantă și epuizantă. Apoi, există travaliul și nașterea. Odată ce copilul se naște, apare un nou nivel de dificultate. Mamele trebuie să se vindece după sarcină, travaliu și naștere, în timp ce au grijă de un nou pui de om.
Iata o colectie cu 14 lucruri dificile in alaptarea bebelusului - aflate de la mamici.
Încercarea de a face un nou-născut să se atașeze corect la sân
De prea multe ori, părinții sunt determinați să creadă că meseria de părinte a unui nou-născut ar trebui să vină în mod natural și, cu aceasta, alăptarea este ușoară. Totuși, este departe de realitate și încercarea de a face un nou-născut să se atașeze corect la sân este mai grea decât își dau seama majoritatea. Corpurile lor sunt minuscule, iar capul lor chiar mai mic, uneori mai mic decât sânul în sine.
Durerea sfârcurilor crăpate
Suntem avertizate despre angorjarea sânii - oamenii vorbesc despre asta - dar în momentul în care o simțim, este un joc cu totul nou. Dacă cineva nu a experimentat această durere, este greu de explicat. Nu suntem pregătite să simțim durerile mameloanelor și, atunci când apar, tot ce vrem să facem este să le lăsăm în pace. Cu toate acestea, bebelușul trebuie să mănânce. Este greu să încerci să echilibrezi nevoia de îngrijire a pielii și să menții alimentarea cu lapte prin hrăniri regulate. Și apoi încercarea de a găsi tratamentul corect care funcționează este o situație de încercare și eroare.
Angorjarea sânilor
b Angorjarea doare și singura modalitate de a trece de asta este fie să hrănești bebelușul - ceea ce nu este ușor - să pompezi laptele dacă bebelușul nu este în preajmă, fie să găsești niște frunze de varză rece și să speri că va funcționa.
Ad-Extra3:
Nelipsita mastită
„Mastita este o inflamație a țesutului mamar care implică uneori o infecție”, potrivit Mayo Clinic. "Inflamația duce la dureri de sân, umflături, căldură și roșeață. S-ar putea să ai, de asemenea, febră și frisoane." A avea mastită este la fel de oribil pe cât sună această definiție. Chiar și teama de a face mastită poate face o mamă să fie timorată în legătură cu alăptarea.
Încercarea de a alăpta confortabil în public
Din anumite motive, alăptarea nu este acceptată peste tot și prima dată când o mamă trebuie să alăpteze în public poate fi intimidantă. Încercarea de a te simți confortabil și încrezător acolo unde este necesar necesită ceva obișnuință.
A fi singura sursă de hrană
Există o mare presiune când vine vorba de creșterea bebelușilor în timpul sarcinii. Ne facem griji cu privire la ceea ce mâncăm și bem și sperăm că bebe va primi tot ce este necesar. Apoi, după ce copilul se naște și alegem să alăptăm, fiind singura sursă de hrană, nutriția copilului poate fi înfricoșătoare și complet drenantă. Este nevoie de ceva timp pentru a avea încredere că organismul va face suficient din ceea ce are nevoie bebelușul.
Necunoașterea informațiilor în care să ai încredere
Unul dintre cele mai grele lucruri legate de alăptare este toată dezinformarea și necunoașterea informațiilor în care să ai încredere. Auzim sfaturi de la oameni bine intenționați care se dovedesc a fi informații învechite și pot schimba lucrurile. Unele sfaturi spuneau că mamele care alăptează nu pot bea deloc alcool; altele dictează ce trebuie eliminat din dieta mamei care alăptează, etc. Toate acestea pot duce la stres suplimentar inutil. Cel mai bine este să consulți un medic pediatru sau un consultant în alăptare pentru orice incertitudine.
Sfaturi și opinii nesolicitate
Este greu de înțeles de unde vin, dar unii oameni văd o mamă și un bebeluș și cred că vor să le audă sfaturile. Este greu să triezi toate comentariile și opiniile informațiilor nesolicitate. Uneori, sfaturile și opiniile respective provoacă anumite presupuneri, iar asta nu este niciodată un lucru pozitiv.
Oferta scăzută de lapte
Una dintre marile concepții greșite despre alăptare este ceea ce o face atât de grea: că problemele de aprovizionare cu lapte au loc tot timpul. Deși acest lucru este valabil pentru unele mame care alăptează, nu este la fel de obișnuit pe cât se pare. Adesea, bebelușul suge mai mult, iar acest lucru le determină pe mame să creadă că-i este foame și că nu primește suficient lapte, când ar putea fi de fapt doar un puseu de creștere sau un supt de confort.
A bea și mânca suficient
Suntem atât de îngrijorate ca mame de nou-născutul nostru, încât nu este nevoie de mult pentru a uita de noi înșine. Trebuie să bem suficientă apă și să mâncăm suficientă mâncare pentru a menține nu numai alimentarea cu lapte, ci și pentru a ne asigura că ne oferim suficientă energie.
Reflexul de ejecţie a laptelui
Potrivit Healthline, "Reflexul de ejecţie este eliberarea laptelui din sân. Este un reflex normal care apare atunci când nervii din sânii sunt stimulați, de obicei ca urmare a suptului bebelușului." Este începutul inițial al alăptării, de obicei atunci când bebelușul suge (sau pompa pornește), dar uneori suntem surprinse în alte momente de acest reflex, cum ar fi auzirea unui copil plângând. Se simte cam ca o furnicătură și apoi laptele începe să curgă. Uneori poate fi jenant.
Urmărirea dietei mamei
Deși există multe mituri despre ceea ce femeile pot și nu pot mânca sau bea în timpul sarcinii, există momente în care trebuie să ne uităm la ceea ce mâncăm și bem. Nu există o listă de alimente care să fie „evitată întotdeauna”, dar există câteva semne de urmărit care ar putea indica faptul că bebelușul este sensibil la ceva, cum ar fi laptele de vacă.
A te simți confortabil în pielea ta și în noul rol
Sarcina ne schimbă corpul și alăptarea la fel. Știm că sănătatea mintală joacă un factor în alăptare și, dacă suntem stresate de faptul că nu ne simțim fericite și confortabile în pielea noastră, poate face relația de alăptare mult mai stresantă. Este greu să ne simțim confortabil în pielea noastră, să ne uităm peste ceea ce o face diferită acum și să ne simțim încrezătoare în noul nostru rol de părinte. Este o luptă despre care nu se vorbește suficient.
Frenul lingual restrictiv trece deseori neobservat
Când un bebeluș are fren lingual restrictiv, poate face alăptarea mai dureroasă decât ar trebui, potrivit La Leche League International. Adăugând provocării, acest fren poate trece neobservate, ceea ce afectează relația de alăptare. Site-ul spune că „un bebeluș trebuie să-și poată mișca limba liber și s-o extindă peste gingia inferioară cu gura larg deschisă pentru a putea suge bine/corect”.
→ Cheia succesului in ceea ce priveste alaptatul corect tine de modul in care bebelusul reuseste sa se prinda de san. Vezi aici Atasarea corecta la san a bebelusului (video)
Frenul sublingual sau ankyloglossia, pe larg
Frenul sublingual (ankyloglossia) este o afectiune prezenta la nastere care limiteaza gama de miscari ale limbii copilului.
Frenul sublingual inseamna de fapt o mica bucata de tesut (frenulum) care leaga limba de baza gurii, in acest caz fiind prea groasa sau asigurand o legatura prea stransa, afectand mobilitatea limbii si interferand cu alaptarea. Un bebelus cu fren sublingual va avea dificultati, de asemenea, in a-si scoate limba, manca, inghiti si chiar vorbi.
Motive pentru care bebelusul refuza sanul
Bebelusul refuza sanul? Poate ca nu ii place ce ai mancat
Bebelusul refuza sanul? O cauza ar putea fi reflexul lent de ejectie al laptelui matern
Bebelusul refuza sanul? Poate are o raceala si nu poate respira bine - iata ce ai de facut
Bebelusul refuza sanul? Eruptia dentara ar putea fi cauza
Bebelusul refuza sanul? Ar putea fi din cauza unor afte care fac suptul dureros
Bebelusul refuza sanul? Durerile de urechi ar putea fi cauza
Bebelusul refuza sanul? Modificarile hormonale ale mamei pot fi cauza
Forumul de ajutor ale mamicilor care alapteaza
Alaptarea bebelusului - forum de suport.
Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe si pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.
autor: Desprecopii.com,Toate drepturile rezervate © 2024
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII