Menstruația a revenit iar tu incă alăptezi? Iată ce trebuie să știi dragă mami.
Alăptarea bebelusului nu este usoara pentru multe mamici iar dupa cateva luni - menstruația revine și poate schimba o parte din rutina alaptarii.
Iată la ce ar trebui să te aștepți atunci când revine menstruația si tu inca iti alaptezi bebelusul:
- vei citi:
Poți rămâne însărcinată în timp ce alăptezi
Menstruația și scăderea producției de lapte matern
Cerere și ofertă - principiul de bază al alăptării
Alăptarea și alternarea sânilor
Poți rămâne însărcinată în timp ce alăptezi
Mamele care alăptează exclusiv nu vor avea menstruație timp de câteva luni după nașterea bebelușilor lor, spune Frances Jones, medic si specialist în lactație la BC Women’s Hospital din Vancouver, Canada.
Dar dacă nu alăptezi la fel de des, sau atunci când începi diversificarea bebelusului, poți începe să ovulezi mai devreme. Și pentru unele femei, ovulația începe doar după câteva luni. Din acest motiv și pentru că menstruația nu poate părea normală imediat, nu te baza pe alăptare ca metodă de contracepție.
Menstruația și scăderea producției de lapte matern
„Majoritatea mamelor nu vor observa o schimbare în alimentarea cu lapte matern o dată cu revenirea menstruației”, spune Nathalie Pambrun, vicepreședinte al Asociației canadiene a moașelor. „Cu toate acestea, unele femei simt că sfârcurile lor sunt mai sensibile în momentul ovulației, în timp ce altele raportează un aport ușor mai mic de lapte în zilele cu menstruație. De asemenea, ele pot observa că bebelușii lor devin mai plangaciosi pentru ca nu primesc atât lapte ca inainte.”
Cerere și ofertă - principiul de bază al alăptării
Deoarece nivelul de calciu din sângele tău scade în timpul menstruației, acest lucru are potențialul de a-ți afecta aprovizionarea cu lapte, recomandarea dnei Pambrun este să iei un supliment de calciu și magneziu dacă observi o scădere a producției de lapte. Totuși, în general, alăptarea are multe de-a face cu oferta și cererea - cu cât bebelușul tău suge mai mult, cu atât corpul tău va produce mai mult lapte. „Dacă observi că producția de lapte scade, încearcă să alăptezi mai des copilul”, spune Jones.
Ad-Extra3:
Alăptarea și alternarea sânilor
De asemenea, ajută la schimbarea sânilor în timpul hrănirii, astfel încât copilul tău să fie alăptat de la fiecare sân cel puțin de două ori în aceeași sesiune (aceasta se numește alternarea sânilor). Evită suzetele și biberoanele dacă este posibil, astfel încât tot suptul bebelușului să aibă loc la sân.
Alaptatul este o alegere a mamei
Daca veti alege o cale sau alta, este strict la latitudinea dumneavoastra. In cazul in care aveti probleme cu alaptarea sau doriti ajutor si informatii, intrati pe forumul Alaptatul - Help Line. O intreaga comunitate va va fi alaturi.
Exista un ghid de alaptare?
Ei bine DA - acest site si toate informatiile de la aceasta FORUM SPECIAL DEDICAT ALAPTARII de unde puteti afla o multime de raspunsuri la cele mai frecvente intrebari. Dincolo de argumentele pasionale veti gasi si raspunsuri menite sa va linisteasca.
Alaptatul este ceva natural, firesc, laptele de mama e cel mai bun pentru prunc, e bine sa incercati sa alaptati cat mai mult dar daca nu reusiti, nu va lasati coplesita de vina si nici nu faceti din asta un capat de tara.
Despre greutatile alaptarii iti recomandam sa citesti si
Cele mai mari provocari ale alaptarii - confesiunile unei mamici
De ce mamicile din Romania nu sunt corect informate cu privire la alaptare
Confesiunile unei mame care alapteaza: ce as fi vrut sa stiu...
Forumul de ALAPTARE si grupul de suport Alaptarea cu Dragoste pe Facebook
Pe forumul desprecopii.co exista un FORUM SPECIAL DEDICAT ALAPTARII de unde puteti afla o multime de raspunsuri la cele mai frecvente intrebari. Dincolo de argumentele pasionale veti gasi si raspunsuri menite sa va linisteasca.
Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe si pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.
Poti de asemeni sa ceri sfatul personal al unei consultate specializate in alaptare: Specialistele in alaptare: consultantele cu certificat international pentru lactatie din Romania
autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2020
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII