Etapele diversificarii bebelusului - pas cu pas si retete pentru bebelusi
Diversificarea alimentatiei bebelusului se face conform unor etape, in functie de dezvoltarea sistemului sau digestiv, de testarea alergiilor si desigur, de dorinta lui de a incerca alimente noi. Multe mamici intampina probleme cu introducerea alimentelor, a gasirii celor mai interesante combinatii de legume si fructe si de a gasi un echilibru nutritional. Iata cum se face diversificare bebelusului in etape - pas cu pas.
Am împărțit fiecare etapă într-un ghid ușor de "digerat" :)
- vei citi:
Etapele diversificării
Autodiversificarea sau alimentele degețel
Idei de retete de papica pentru bebelusi, la fiecare se spacifica de la ce varsta se pot oferi
Diversificarea alimentatiei bebelusului - ghid complet
Aplicatie mobilă - Diversificarea Alimentatiei Bebelușului
Etapele diversificării:
Etapa 1 Piureuri: 6+ luni
Etapa 2 Piureuri combinate: 8+ luni
Etapa 3 Piureuri combinate cu bucațele de alimente: 9+ luni
Alimente degețel: 10+ luni
Autodiversificarea: 6+ luni
Piureuri - etapele 1, 2 și 3
Piururile pentru bebeluși sunt grupate în 3 etape diferite - prima etapă, etapa a doua și etapa a treia. Toate aceste etape constau în piureuri de alimente pentru bebeluși, dar acestea variază de la piureuri foarte fine cu un singur ingredient până la piureuri cu produse combinate nu atât de fine.
Etapa 1 este prima etapă de hrănire care include piureuri cu un singur ingredient, care sunt fine și ușor de înghițit.
Etapa a doua sunt piureurile combinate formate din mai multe ingrediente diferite, care pe lângă fructe și legume pot include și iaurt, cereale și proteine.
Etapa a treia sunt piureurile cu alimente combinate, cu bucățele de alimente moi pentru ca bebelușul să practice mestecarea și înghițirea.
Etapa 1: piureuri
Etapa 1 este primul tip de piure pe care îl vei introduce bebelușului. Făcut cu un singur ingredient și mixat fin, acest piure simplu este perfect pentru bebe.
Aici retete pentru bebelusii aflati in aceasta faza
Retete pentru bebelusi de 6 luni: inceputul diversificarii
Retete pentru bebelusii de 7 luni: a doua luna de diversificare
Ad-Extra3:
Etapa 2: piureuri combinate
Piureurile din etapa 2 vor face mâncarea bebelușului mai interesantă, cu alimente combinate. Acesta este momentul pentru a te concentra cu adevărat pe expunerea bebelușului la o mai mare varietate de fructe, legume, cereale și proteine, împreună cu mirodenii și ierburi, pentru a face combinații distractive și unice de arome.
Aici retete pentru bebelusii aflati in aceasta faza
Retete pentru bebelusii de 8 luni: a treia luna de diversificare
Retete pentru bebelusii de 9 luni: a patra luna de diversificare
Etapa 3: piureuri combinate cu bucațele de alimente
Etapa 3 este plină de mese abundente, cu piureuri din mai multe ingrediente, cu bucăți moi în interior. Această etapă se referă la acordarea de timp bebelușului pentru a învăța cum să mestece și să înghită bucăți mici de alimente moi. Următorul pas vor fi alimentele degețel.
Retete pentru bebelusii de 10 luni: a cincea luna de diversificare
Autodiversificarea sau alimentele degețel
Autodiversificarea (BLW) sau alimentele degețel sunt practic aceleași tipuri de alimente, doar servite bebelușilor în momente diferite. Auto-diversificarea este o abordare mai nouă în ceea ce privește hrănirea bebelușului în care săriți complet etapele piureurilor și serviți bucăți de mâncare gătită chiar de la bun început. Iar alimentele degetele sunt servite în mod obișnuit bebelușului după ce acesta stăpânește piureurile din etapa 3.
Alimentele degețel sunt servite la 10+ luni, iar autodiversificarea începe de la 6+ luni. Citeste mai multe aici despre Autodiversificarea bebelusului - 6 lucruri importante de stiut.
Autodiversificarea: alimente pentru bebelusii fara dintisori
Multii parinti practica autodiversificarea cu bebelusul lor, fara macar sa stie ca asa se numeste. Citeste in continuare despre autodiversificare si alimentele care pot fi oferite mancaciosilor fara dinti.
Idei de retete de papica pentru bebelusi, la fiecare se spacifica de la ce varsta se pot oferi
10 Retete cu branza de vaci pentru bebelusi dar si copilasi
Cand dam ficatel bebelusului si de care?
9 retete super sanatoase de biscuiti pentru bebelusi
14 retete gustoase cu dovleac - pentru bebelusi
10 retete cu fulgi de ovaz, pentru bebelusi
Diversificarea alimentatiei bebelusului - ghid complet
Diversificarea alimentatiei bebelusului este recomandata de medicii pediatri in jurul varstei de 5 luni. Atunci va sti sa mestece si sa înghitã alimente mai consistente si sã se obisnuiascã cu gusturi noi - vezi ghidul complet aici.
Aplicatie mobilă - Diversificarea Alimentatiei Bebelușului
Diversificarea bebelusulului este un subiect doldora de informatii si intrebari pentru mamici. Odata ce vine timpul sa oferim alte alimente in afara de lapte matern sau lapte formula - vrem sa stim cand este momentul ideal pentru primele alimente, cum i le oferim, cum le pregatim pentru stomacelul bebelusului si cum le putem combina. E bine draga mamico si tatic de bebelus - e exact momentul ca pe telefonul tau sa nu iti lipseasca aplicatia special creata pentru aceasta perioada: Diversificarea alimentatiei bebelusului. (autor Desprecopii)
Functionalitati ale aplicatiei: ghidul diversificarii, ghid de autodiversificarea bebelusului, lista de alimente si cand se introduc acestea, schema (tabelul) diversificarii, retete pe varste cu video-uri speciale si unice, meniuri zilnice si saptamanale, stiri legate de alimentatia bebelusului.
► Poti descarca această aplicație (pentru sistemele Android) AICI.
► Aici poti descarca aplicatia pentru IOS (Iphone)
Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?
Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.
autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate (c) 2020
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII